Túlenie sa s chorým dieťaťom: Ako to máte vy?
Ahojte. Troska z iného súdka otázka, ale zaujíma ma, keď máte deti choré, držíte si od nich odstup alebo si deti tulite, dávate pusinky? Dcéra bola chorá (7r) a za mňa teda choroba nechoroba, objatie, túlenie všetko akoby bola zdravá, hlavne keď je s horúčkami a taká ubolená, no ani by ma nenapadlo ju od seba odstrkovat. Pýtam sa to len preto, lebo jasné že som aj ja ochorela od nej a s mužom sme sa hrozne pohádali, že to kôli tomu, že už nechce viac vidieť ako mám dcéru takto pri sebe keď je chorá....🤦🤦🤦 Ako to máte vy? Ďakujem 🙂
Samozrejme, ze chore dieta potrebuje utesit! Aj zabavit a tak. Ochoriet mozes, aj ked si drzis odstup - ci tvoj manzel ochorie iba pri tuleni? 🙈
Ale - my sme v podstate malokedy ochoreli od deti.
Nastastie moje dieta nema magora otca a ked je chore tuli sa s nim aj on. Dokonca sa odstahuje do jeho postela aby mohlol maly spat so mnou
Tulim, hladím, nebozkavam.
Dávam vtedy deti spávať na terasu.
Samozrejme blbý vtip - veď keď sú choré potrebujú ešte viac objatí a túlenia.
Túlime ju ja aj muž a spáva medzi nami. Nebozkávam ju a nič po nej nejem, nepijem.
Takze keď bude on chorý žiadny čajík pri 36,9 mu nerob. Aj keď bude strašne pri 36,9.a sopliku umierať ho neobskakuj. Drž si odstup 😉
Akurát si pridám nejaké vitamíny a probiotiká aj pre seba na posilnenie mojej imunity, ale žiadne obmedzenia kontaktu ani nič podobné nehrozí.
Keby mi muž povedal, že "nechce vidieť," tak by som mu povedala, aby si zatvoril oči alebo sa odsťahoval.
Mám imunosupresivnu liečbu -lieky na potlačenie imunity a napriek tomu keď mám choré deti, tak sme spolu celý čas v blízkom kontakte, vrátane spoločného spania. Choré deti potrebujú mamu na blízku, aj za cenu ďalšej choroby
Vždy s malým keď je chorý vracia, kašle, hnačky a je mi sum a fuk keď som chorá aj ja.. stále si poviem ze radšej nech je on zdravý a ja chorá aj 10 krát viac. A je mi to jedno co povie muž 😂
Jasné, túlim sa.
Jasne, aj ich bozkavam na tvaricku. Niekedy chytím, niekedy nie chorobu. Raz by mi manzel toto vyčítal…
Dik baby, myslela som si. Hold s mužom nepohnem v jeho názoroch.
ja som s dcerou spavala ked bola chora, aj teraz uz je velka ale ked bola riadne chora, tak som si k nej sem tam lahla :DD Ale snazim sa necmagat ju atd, zase odtial potial.. postiskam ju, pusu na celo a tak... inak ked bola malinka tak som od nej vzdy ochorela a drzalo ma to 2x dlshie ako ju, jeden rok mam rekord 7x atb, odkedy je v skole, absolutne.
Ja ich tulkam, mojkam, vždy keď sú chorí...iba keď majú grcacky, vtedy nie..z tych mám extrémnu paniku
Samozrejme že áno, ale nebozkavam na pusu. Alebo sa aspoň snažím 😃😃
Môj malý vyžaduje vyslovene tulkanie keď je chorý.. Neviem si predstaviť povedať mu nie keď potrebuje mamu ci oca.
S muzom hybat nemusis, staci pockat kym ochorie a potom ho izolovat a obchadzat nadaleko. A nech sa stara o seba sam.
Tulime sa, a tiez som stale chora potom 😂. A niekedy aj manžel.
Ahoj. Ja tulkam, mojkam...ved prave vtedy je im najhorsie a dokonca to je jediny cas kedy s nimi spim cez noc, inak spia sami... Nezvykneme ochoriet od nich.
Ono je to už v podstate aj jedno, lebo infekčný bol predtým, ako choroba vypukla. Potulim, pomojkam, pohladím. Jediné čo v rámci prevencie urobím je, že nejem po ňom, nepijem, na to si dám pozor, ale neexistuje, aby som ubolené, choré dieťa nepomojkala.
Jasne, že sa s dieťaťom túlim i v chorobe. A hlavne s tak malým. Ale poznám ľudí, ktorí choré dieťa iziluju na poschodí domu. Každý to máme v sebe nastavené inak.
Tulim aj dospelu dceru, aj covid som od nej chytila.... No a co? Pories si manzela, jeho postoj nie je normalny, asi ziarli....
samozrejme ze sa tulime, mojkame... čokoľvek potrebuje, ale nepusinkujeme sa, iba na čelo alebo tak..plus viac vitamínov si dávam, ale inak mi to je fuk.
Nechapem aky vyznam by malo netulit sa s nim. Nakazit sa mozes uz len tym, ze si s chorym dietatom v spolocnej domacnosti. Nabuduce ked tvojmu muzovi bude zle posli ho do prisnej karanteny a ak nahodou od neho nieco chytite, poriadne mu vycisti zaludok, ze sa k vam vobec priblizoval...
Nepohneš s jeho názorom -> takže sa podriadiš a viac choré dieťa nepomojkáš? nemyslíš vážne......
Ešte také nebolo, aby mi ktokoľvek zakázal objať vlastné dieťa! môj syn bude mať 7 a vždy keď je chorý, zvlášť keď má teplotu, či nekonečný kašeľ, spí so mnou alebo s manželom v spálni, striedame sa.. Nehovoriac o tom, že keď je niekto chorý, bacily sú po celom byte 🤷🏻♀️
Stale sa tulime…mame to stastie ze sa od seba nenakazime🙏🏻 a keby aj …nevadilo by mi to
Mam 5 rocnu dceru a ked sa neciti dobre, tak by bola na mne cely den nalepena….vlastne aj v noci, vezmem si ju k sebe aby som ju mala pod kontrolou koli teplote….takze ano, tulime sa a bud to schytam tiez alebo nie🤷♀️ ale nebudem od seba odstrkovat mLe dieta, ktore sa neciti dobre
Ked sa bude tvoj manzel citit zle, vyhod ho z domu, aby vas nenakazil 🤦♀️…samozrejme, ze sa tulime … niektori clenovia rodiny ochoreju iny nie. Aspon svorne nadavame na bacila a liecime sa.

Jasne ze sa tulim. Ved vtedy ma este viac potrebuje