icon

Túlenie sa s chorým dieťaťom: Ako to máte vy?

15. jan 2025

Ahojte. Troska z iného súdka otázka, ale zaujíma ma, keď máte deti choré, držíte si od nich odstup alebo si deti tulite, dávate pusinky? Dcéra bola chorá (7r) a za mňa teda choroba nechoroba, objatie, túlenie všetko akoby bola zdravá, hlavne keď je s horúčkami a taká ubolená, no ani by ma nenapadlo ju od seba odstrkovat. Pýtam sa to len preto, lebo jasné že som aj ja ochorela od nej a s mužom sme sa hrozne pohádali, že to kôli tomu, že už nechce viac vidieť ako mám dcéru takto pri sebe keď je chorá....🤦🤦🤦 Ako to máte vy? Ďakujem 🙂

Strana
z2
ina2405
15. jan 2025

@olimuc ja neverím na nosenie rúšok v domácnosti, čo tu aj často čítam, že "daj si rúško"..však dýchame ten istý vzduch a človek je nákazlivý často ešte pred vypuknutím príznakov. Tak síce nepijem z pohára od druhého člena rodiny, ale ani sa mu nevyhýbam.

svetlonos
15. jan 2025

Tuším aj tak pri noch vtedy spim, takže bud ochorieť alebo noe. Netuším sa večer, keď som brutalne unaunavena a potrebujem spat. Vtedy ani som zdravím. Ale choroby neriešim. Muz je o inom, ten dava pozor, nechce a nemôže si dovoliť prísť o prácu koli chorobám.

som_realistka
15. jan 2025

Moja aj ked priniesla zo skoly covid tak mi vliezla do postele a chcela spat so mnou a to mala 12. Tak som ju pritulila, aspon som nemusela v noci vstavat a kontrolovat ju 😀

mandzula
15. jan 2025

Ked som mala pubertacku, chodila som k nej spat do izby, ked mala horucky, lebo som sa o nu bala, a ked bola mala, tak sa chora gulala v nasej posteli. Ani by mi nenapadlo riesit, ci sa nakazim alebo nie.

1mina
15. jan 2025

Úplne samozrejmé sú na mne nalepený, kychaju a kašľu mi do tváre 😂 nie úmyselne ale choré dieťa proste sa mu podarí. Ja to absolútne neriešim, vždy sa ja po nich napijem napr a vždy ochoriem. Muž jedine čo si dáva pozor na seba že nechxe ochorieť, aby naňho nekaslali, ja osobne neriešim vôbec presne ako písali často s nimi aj spím vtedy .... A kopec chorôb od nich vôbec nedostanem a to si vôbec nedavam pozor

rakywanda
15. jan 2025

Áno samozrejme, dokonca aj cudzie v MŠ, kým pre ne príde rodič.

amelie2017
15. jan 2025

3 rocneho ani bozkavat nemusim, on si o mna otiera sople a kasle mi milimeter od tvare. 7 rocnu som sa snazila nepusinkovat, ale je to aj tak jedno, tulim si ju rovnako ako babatko. A ze ochoriem? No dam si paracetamol a muz sa postara o zvysok..a kedze aj on si ju tulil, stara sa prave ten, komu je lepsie.

janickacrazy
15. jan 2025

Ja sa s deťmi tulim, či sú choré či zdravé, najmladší aj spal u mňa v posteli asi 3 noci, keď bol chorý a cez deň neustále so mnou. Ja mám našťastie celkom fajn imunitu, od detí sa takmer nikdy nenakazim.

kvietok1233
15. jan 2025

Tulime sa samozrejme aj s ňou spím ale máme dohodu že cez chorobu len pusa na čelo aby na mamku nešli bacile a mala to chápe má 4 roky...ale aj tak niekedy ochoriem

duppka13
15. jan 2025

Nijako neobmedzujem kontakt, niekedy aj spim pri nej ked treba

0_0
15. jan 2025

Robím všetko presne tak ako vždy, ak nie viac. 🙂

autor
16. jan 2025

Baby vďaka za diskusiu. Veď moja tiež spí somnou počas choroby, zvlast keď sú teploty, chcem ju mať pri sebe. Chlap sa tak bojí že ochorie že mu úplne prepína a kontakt s chorým v domácnosti nevyhľadáva 🤦🤦
@nikaeli síce si si to sama vydedukovala, ale predsa zle. Že s jeho nazorom nepohnem, neznamená že sa mu podriadim. Ak by tak bolo, túto diskusiu by som ani nemala na základe čoho založiť. Prečítaj si znenie diskusie, nepýtam sa či mám túliť a bozkávať alebo nie, ale ako to majú iné maminy. 🙂

kvietok1233
16. jan 2025

To aj môj muž sa boji každej nákazy 😃 ale radšej nech sa izoluje lebo on s 37,5 je horší pacient ako malá s 39 tkami 🤣 nemám na neho nervy keď ochorie je to strašné 😄

Strana
z2