icon

Tupozrakosť u deti

ewwwulka1
29. sep 2013

Dobrý deň mamičky hľadala som niečo na internete o tupozrakosti u deti a tam chválili jeden prístroj z Bieloruska АИСТ-01ЛК. nemáte s ním niekto skúsenosti či to vôbec funguje a ako a kde ho zohnať. Za každú radu alebo skúsenosť vám veľmi pekne ďakujem

majobea
13. sep 2023

@nasrdena hned na oku ma byť, tam je taká guma-chránič a ta sa priloží na okolie oka

marina7
4. jan 2024

Kúpim amblyostimulátor, ak už niekto nepotrebuje..

petronelak
30. sep 2024

@marcela91 prosím poriešili ste to nejako som nestastná a zdrvená presne toto sa nám stalo ale pri 8 ročnej prehliadke teraz hladam kutrám a skúšam všetko možné

lubka.xz
30. sep 2024

@petronelak no stale cvičit, trenovat, prelepovať oko, vypichovačky. Nam pomohla aj aplikacia Annasoft - česká aplikácia... len moja uz ma teraz 12 rokov, a začali sme to riešiť v 4-5 rokoch... cize teraz momentalne len nosi okuliare, a uz nic viac sa neda robit... vidi uz lepsie, mala predtym pomaly 7 dioptriu, teraz nosí 3-ky...

petronelak
30. sep 2024

@lubka.xz čakáme na okuliare a ideme trenovať vraj má veľmi hraničný vek zistilo sa neskoro no chceme sa pokusiť to zvrátiť, aplikáciu ste konzultovali s lekárom nám ju radila jedna známa ale je tam uvedené že konzultovať s lekárom tak neviem či mám volať lekárke alebo

lubka.xz
30. sep 2024

@petronelak nám povedali , že do 8 rokov sa s tým dá niečo robiť... potom oko "starne" a už to ide dolu vodou

lubka.xz
30. sep 2024

@petronelak aplikáciu som riešila sama za seba, bez lekárskeho predpisu

petronelak
Autor odpoveď zmazal
petronelak
Autor odpoveď zmazal
petronelak
Autor odpoveď zmazal
katka1981
2. okt 2024

@petronelak, ale to je kravina, preco by mala kvoli tomu skoncit? Moj muz hral aj tenis, ani nevdel ze na jedno oko je takmer slepy. Tam ide len o to, ze to moze byt pre to dieta narocnejsie. Ja som bola tupozraka, aj som, nystagmus jak svina a som tu. Ale najhorsie na tom celom je, ze za posledne roky sa mi strasne pohorsilo. Vy si na to dieta najdete cas a viete mu pomoct, zato matka sa odklada na poslednu kolaj a nema na seba cas. Sport jej neublizi. Jednym s cvikom co nas ucila p. Matuchova je, prekyrt jedno oko a sledovat pohyb gulocky, napr. so synom su pustame auticko a sleduje jednym okom pohyb. Tym chorym. Oci sa mozu striedat. Dalsi cvik je ze si pusta auticko po latke ciernobiele pruhy. Fuka taku fajku a sleduje ako lopticka stupa. Mam od nej aj knihu ale nikdy som ju necitala, taku cervenu.

katka1981
2. okt 2024

@lubka.xz, ano, povedia ze do 6, max. 8. Ale ja by som skor povedala, ze vtedy to ide lahsie, potom tazsie, ale nie je to nemozne. A plusove dioptrie maju sancu sa znizovat dokedy oko rastie, cize do 15 rokov.

veronikadamianko
4. okt 2024

@petronelak skuste si zohnat aj cambrllov stimulator( neviem presne ako sa to pise) aj ked mojmu uz v 8.rokoch povedali ,ze nemusi prelepovat uz to nemalo taky vyznam..ale samozrejme sanca je vzdy na zlepsenie ..nam kazala dr.zakryvat a stacilo hrat aj tablet

petronelak
6. okt 2024

@lubka.xz prosim ako ste pouzivali aolikaciu annasoft stiahli sme ju, mame prekryt zdrave oko pouzit a odlepit zdrave alebo potom po pouzity. echat dalej zalepene a ist napriklad kreslit

evivb
29. máj 2025
@petronelak

@lubka.xz prosim ako ste pouzivali aolikaciu annasoft stiahli sme ju, mame prekryt zdrave oko pouzit a odlepit zdrave alebo potom po pouzity. echat dalej zalepene a ist napriklad kreslit

@petronelak ako ste prosim pouzivali ten annasoft?

petronelak
29. máj 2025
@evivb

@petronelak ako ste prosim pouzivali ten annasoft?

@evivb prekryjeme zdravé oko a na tablete 7 minúť si spraví niečo z tých cvičení aplikácie anna soft, a potom jej necháme očko prelepené vždy 1-2 hodiny dalšie a zaťaží očko doplnovačkami, hľadaním obrázkov, stavaním lega alebo rôzne iné čo ju baví

petronelak
29. máj 2025

plus mi ešte chodíme na cvičenia aj kliniku UVEA kde nám dávajú rôzne ine veci na tupozrakosť ako je brokova snurka a rôzne ine
taktiež máme doma ten ruský prístroj amblyostimulator ten však nepoužívame kedže chodíme do toho Martina

evivb
29. máj 2025
@petronelak

plus mi ešte chodíme na cvičenia aj kliniku UVEA kde nám dávajú rôzne ine veci na tupozrakosť ako je brokova snurka a rôzne ine
taktiež máme doma ten ruský prístroj amblyostimulator ten však nepoužívame kedže chodíme do toho Martina

@petronelak a mas na predaj ten pristroj z bieloruska? Odkupim.
Vidis aj zlpesienia?

petronelak
29. máj 2025

moja videla na očko keď sme to zistili ostroť nejakých 10% teraz je tomu cca 7 mesiacov čo cvičime preliepame a chodíme na kliniku a vidíme posun na kontrole pri optometristovi pred 1,5 mesiacom mala ostrosť videnia na 40% ďalšiu kontrolu má o mesiac, nato že moja dcérka ma o 2 mesiace 9 rokov, tupozrakosť sme zistili keď mala viac ako 8 rokov, a na očku ma dioptriu +7,5 tak povedali že napreduje krásne na svoj vek a má sa stále kde posúvať tak sa snažíme poctivo cvičiť a dodržiavať plán a úlohy čo nám zadajú každé dva týždne na klinike, je to tažké kedže má školu, gymnastický krúžok ale vrámci možnosti robíme čo sa dá ešte aspon ako tak zváriť o mesiac by sme mali mať dalšiu kontrolu

petronelak
29. máj 2025
@evivb

@petronelak a mas na predaj ten pristroj z bieloruska? Odkupim.
Vidis aj zlpesienia?

@evivb prístroj zatiaľ neplánujem predávať nám sa ho podarilo zohnať kúpiť zázrakom od pani u nás na slídlisku zatiaľ si ho nechávame v zálohe časom ho možno budeme predávať ale teraz neplánujem

evivb
29. máj 2025
@petronelak

moja videla na očko keď sme to zistili ostroť nejakých 10% teraz je tomu cca 7 mesiacov čo cvičime preliepame a chodíme na kliniku a vidíme posun na kontrole pri optometristovi pred 1,5 mesiacom mala ostrosť videnia na 40% ďalšiu kontrolu má o mesiac, nato že moja dcérka ma o 2 mesiace 9 rokov, tupozrakosť sme zistili keď mala viac ako 8 rokov, a na očku ma dioptriu +7,5 tak povedali že napreduje krásne na svoj vek a má sa stále kde posúvať tak sa snažíme poctivo cvičiť a dodržiavať plán a úlohy čo nám zadajú každé dva týždne na klinike, je to tažké kedže má školu, gymnastický krúžok ale vrámci možnosti robíme čo sa dá ešte aspon ako tak zváriť o mesiac by sme mali mať dalšiu kontrolu

@petronelak aha, takze vy ste tupozrakost zistili az v 8 rokoch a predsa sa zlepsuje??? Ake cvicenie dostava? A na kolko hodin ma prelepene oci?

evivb
29. máj 2025
@petronelak

@petronelak aj dioptria sa jej zlepsila?

petronelak
29. máj 2025
@evivb

@petronelak aha, takze vy ste tupozrakost zistili az v 8 rokoch a predsa sa zlepsuje??? Ake cvicenie dostava? A na kolko hodin ma prelepene oci?

@evivb ano mala 8 rokov a 2 mesiace, dovtedy si to nik nevsimol ano my ani doktorka ani v skole na gymnastickom kruzku ani naznak sok pre nas prisiel na preventivnej prehliadke ked som jej ja zakryla oci a nic nedokazala precitat, ocnu kontrolu velku mame mat v juni po 9 mesiacoch nosenia okuliarov uvidime ci s nieco pohne s dioptriou, cvicenia ma rozne na sedenia chodime na kliniku kazde dva tyzdne dostavame domov rozne pomocky, pocitacove subory papiere vsetko prisposobene jej stavu aby napredovala, chodime tam 4 mesiac je to narocne ale robime vsetko aby sme to zvratili dokedy je aj ked mozno mala sanca

petronelak
29. máj 2025
@evivb

@evivb neviem odkial ste ale hladajte optorpticku ambulanciu vo vasom okoli na konvecne cvicenia, my chodime do UVEA duhovka v Martine a sme maximalne spokojny

petronelak
29. máj 2025
@evivb

@evivb a v tyzdni mava oko prelepene cca 1-2 hodky zial viac neszihame kedze chodi do skoly, druziny - po skole sa uci, chodi 3x do tyzdna na treningy, pocas vikendu mava tak 3-4 hodinky ale len doma ma prelepene a aktivne vzdy nieco robime ten cas ked ma oko zalepene

evivb
29. máj 2025
@petronelak

@evivb a v tyzdni mava oko prelepene cca 1-2 hodky zial viac neszihame kedze chodi do skoly, druziny - po skole sa uci, chodi 3x do tyzdna na treningy, pocas vikendu mava tak 3-4 hodinky ale len doma ma prelepene a aktivne vzdy nieco robime ten cas ked ma oko zalepene

@petronelak my sa chystamen na kliniku vesely, tiez ma dobre recenzie. V martine neviem, ci nepracuju az s 8 rocnymi deťmi.

petronelak
29. máj 2025
@evivb

@petronelak my sa chystamen na kliniku vesely, tiez ma dobre recenzie. V martine neviem, ci nepracuju az s 8 rocnymi deťmi.

@evivb v Martine peacuju s deťmi uplne mini on maju na klinike aj skolu pre deti, Veseleho sme zvazovali aj my ale my sme z Trencine a Martin mo poradilo viacero ludi, stoji nas to vela casu a € h ale my toho cas nemame zial vela robime vsetko preto aby sa to aspon zlepsilo co to pojde dcerka jenuz velka a rozumna a sama chce a ide naozaj uplne super vo vsetkom spolupracuje a hlavne je dolezita plna korekcia ociek nasa ma velky rozdiel medzinocaminkedze druhe ma zdrave tak 2-3 mesiace si len zvykala na okuliate nastastie tuk tul bez problemov
neviem ako mate stare doeta ale ak je do 6 rokov je tam velka sanca na vyraznejsie zlepsenie takze ak mate cas, financie urcite to stoji za to

petronelak
29. máj 2025
@evivb

@evivb hlavu hore nebojte sa bude dobre drzim palce aby ste napredovali a dostalintwrminx co najskor

canany
30. máj 2025

My sme z kliniky vesely nakoniec odisli. Neviem co sa tam udialo, chodili sme k Dr. Jarinovej, ci nejako tak sa volala, ona este davala sancu aj dospelym s tym cvicenim, ze ked sa chce, nemusi to byt len do 8 rokov upravovatelne tymi cviceniami. Neviem ci to bolo len kvoli biznisu, alebo mala realne vysledky, necitala som ziadne odborne studie ani vysledky testov. Po vymene za taku mladu zabu, som po 2 navstevach odtial odisla. To uz bolo v nasom pripade len o peniazoch. Syn je uz len na udrziavacom pozorovani. Ale nova ocna zase zistila dcere, ze ma slepe miesta pri zrakovom nerve a to na klinike vesely nezistili, pritom chodila na rocne kontroly aj tam.
Ak mozem este doporucit pridat ocnu jogu, syn s tym mal tiez dobre vysledky, ked sme zaradili do domaceho cvicenia. A mne tiez pomaha, ked citim, ze sa mi zhorsuje zrak, len je to beh na dlhe trate s tou jogou.

evivb
30. máj 2025
@canany

My sme z kliniky vesely nakoniec odisli. Neviem co sa tam udialo, chodili sme k Dr. Jarinovej, ci nejako tak sa volala, ona este davala sancu aj dospelym s tym cvicenim, ze ked sa chce, nemusi to byt len do 8 rokov upravovatelne tymi cviceniami. Neviem ci to bolo len kvoli biznisu, alebo mala realne vysledky, necitala som ziadne odborne studie ani vysledky testov. Po vymene za taku mladu zabu, som po 2 navstevach odtial odisla. To uz bolo v nasom pripade len o peniazoch. Syn je uz len na udrziavacom pozorovani. Ale nova ocna zase zistila dcere, ze ma slepe miesta pri zrakovom nerve a to na klinike vesely nezistili, pritom chodila na rocne kontroly aj tam.
Ak mozem este doporucit pridat ocnu jogu, syn s tym mal tiez dobre vysledky, ked sme zaradili do domaceho cvicenia. A mne tiez pomaha, ked citim, ze sa mi zhorsuje zrak, len je to beh na dlhe trate s tou jogou.

@canany my vlastne k veselemu ideme iba na cvicenia. K lekarke chodime do petrzalky k dr Chytilovej. Ma novo otvorenu ambulanciu. Je mlada, moderna. Snad nam pomoze 🙏 a co sa tyka tej jogy. Ako ste cvivili? Okluzia + okuliare? Nam kazala v okuliaroch ceruzku dat 30cm od oka a pohybovat dolava, doprava.. Sikmo. Ale pozriem aj na youtube.