icon

Tupozrakosť u deti

ewwwulka1
29. sep 2013

Dobrý deň mamičky hľadala som niečo na internete o tupozrakosti u deti a tam chválili jeden prístroj z Bieloruska АИСТ-01ЛК. nemáte s ním niekto skúsenosti či to vôbec funguje a ako a kde ho zohnať. Za každú radu alebo skúsenosť vám veľmi pekne ďakujem

lubka.xz
3. jún 2018

@01tatianka a nosíte ešte stále okuliare aj v dospelosti?

lubka.xz
3. jún 2018

a nahodou niekto nema vyskušanú aplikaciu anna? https://www.annasoft.cz/

mery34
3. jún 2018

@lubka.xz znama to skusala, ale dieta radsej chcelo hrat ine hry a pozerat ine veci na tablete. Nic proti annasoft, ale je to zvysenie casu na tablete, na ktory deti maju dost casu. My fungujeme uz roky na lepeni ocka a okuliare Amblyz.

cliuska
3. jún 2018

@mery34 a funguju tie okuliare amblyz? Sme ich riesili s klinikou v Martine,ale bolo nam povedane,ze s nimi nemaju bohvieake vysledky,ze nam ich neodporucaju...

lubka.xz
3. jún 2018

@cliuska a tvoje diete, je ake stare? a ake mas skusenosti s klinikou v Martine? co vsetko ti odporučili? lebo ja zvazujem, ze sa tam objednam s 5,5 ročnou dcerou? vdaka.

bubulacikkk
3. jún 2018

D.den aj ja mam tupozrake oko myslite ze by mi operacia pomohla?ja som odmala nosila okuliare jasne puberta prestala som nosit a zrak mam v kely☹moja ocna povedala ze je to pase poslala ma do nemocky na konzultaciu co dalej tak idem tam ...😢bojim sa ze uz sa to nenapravi

cliuska
3. jún 2018

@lubka.xz dcéra bude mat o dva mesiace 6 rokov... My sme to riesili len telefonicky, sme z Prešova... Po konzultacii sme došli k záveru, že momentálna liecba je to,čo by nám odporučili aj tam.. Prelepujeme ocko, cvičíme s nim aj annasoft, v podstate sa malej zrak po pol roku nezlepsil..

mery34
3. jún 2018

@cliuska ano. Pomerne rychle zlepsenie. Kedze okrem ocnej lekarky, chodime aj na ocne cvicenia, kde jej minimalne raz za mesiac premeriava oci, tak mame pomerne rychlo spatnu vazbu. Ale dcera nema klasicku tupozrakost. Jedno oko ma dobre a druhe ma dioptriu minus 7. Najlepsie zlepsenia mala samozrejme pri pobyte v ocnej skolke.

cliuska
3. jún 2018

@mery34 a kde prosim chodíte na tie ocne cvičenia, v ktorom meste? Dcéra ma tiež jedno ocko úplne v poriadku bez dioptrie a s druhým vidi tak na40%... CHodili sme na cvičenia k nasej očnej,bez zlepsenia, mame cvičiť len doma.. Na kontrolu chodíme raz za pol roka a mam pocit že naša očná to už vzdala...a vraj je najlepšia na východe..

mery34
3. jún 2018

@cliuska Bratislava - Reocentrum. Tam bola aj v ocnej skolke, a teraz chodi na ocne cvicenia. Ocna skolka bola plne hradena zdravotnou poistovnou. Urcite treba vyskusat aj inu ocnu doktorku. Ja som tiez menila, niektory typ tupozrakosti sa da rozcvicit, iny treba operovat. Aby ste neprepasli ten spravny cas na pripadnu operaciu. Nas typ netreba operovat.

cliuska
3. jún 2018

@mery34 a neviete prosim podla coho zistime ci treba operovat alebo nie? Co by sme nasli na lekarskej sprave? Ako blba otazka,ale nasa ocna je fakt ako autistka,nic nam nepovie,hoci sa stale pytame, este sa potom citim ja ako blba... Ona je v podstate jedina dr.tu na okoli co sa specializuje na deti.. boli sme na vysetreni aj v ke, tam na nas kukali co tam chceme ked chodime do Presova.... ateraz som akurat googlila,ani ocnu skolku tu nemame, najblizsia v bb,co je dost daleko... Joooj

marcela91
3. jún 2018

Tupozrakost sa neda zlepsit operaciou, operuju jedine ak je oko prilis skulave nasledkom tupozrakosti, vtedy odstrania skulavost,aby sa to oko mohlo pozerat priamo a zacalo sa nim cvicit. Keby skulavemu dietatu zalepili zdrave oko a skulavym pozera na svoj koren nosa cez okuliare, nic by nevidelo,treba to oko ten sval vratit spat na miesto.

mery34
3. jún 2018

@cliuska Mas narok skusit aj ineho ocneho lekara, staci odporucanie od pediatra. Ja tiez nerozumiem lekarskym terminom (priznavam pre @marcela91), viem iba ked mi povedia ci je to lepsie alebo horsie. Ja som tiez mala pocit, ze ta povodna ocna nie je ok. Som rada, tato nam odporucila aj skolku a podobne.

lubka.xz
4. jún 2018

@cliuska my sme zo Sabinova.

lubka.xz
4. jún 2018

naša ma tiež jedno oko uplne zdrave, a druhym prečitala iba prvé 3 riadky. Na zdravé oko jej dali +1 dioptriu, a na druhe 3,5 dioptriu. Máte niektorá takéto rovnaké? aké pokroky ste s detmi robili? Pripadne aj aké cvičenia? S tym, ze tiez mame prelepovat a o 3 mesiace na kontrolu. aj to neviem, ako ju donutim, aby okuliarky mala cely den. U nás v SB ani PO nie sú žiadné cvičenia u očnej lekárky, všetko je na rodičoch... a viac menej žiadne informácie, žiadne príklady cvičenia som nedostala... všetko si musim naštudovat.

mery34
4. jún 2018

@lubka.xz
@cliuska
Mne prvykrat poradili tieto aktivity (cvicenia). Pri zalepenom oku je idealne robit veci na ktore sa treba sustredit - kreslenie, malovanie, skladacky, puzzle a pod. Malovanie a kreslenie ciar, obtahovanie obrazkov, take tie mozaiky, kde sa pchaju do dierok male "stupliky" a robi sa obrazec, navliekanie koraliek. Idealne je pri zalepenom oku robit cinnosti, pri ktorych sa to tupozrake musi, co najviac namahat a sustredit. My sme sa dohodli a v normalnej skolke jej to lepili, kazdy den pri malovani a kresleni, ked sa hrali vo vnutri. Teraz je uz prvacka, v skole jej to nelepia.

lubka.xz
4. jún 2018

@mery34 tak to vlastne robime aj my, len sice vcera sme dostali okuliare, a bol prvy pokus 🙂 a uz plakala, ze nic nevidi.... tak snad sa to zlepsi.

mery34
4. jún 2018

@lubka.xz musi si zvyknut, je to boj. Moja ma okuliarky od 1,5 roka, tak nebol problem. Lepenie ocka bol problem - cez tu flisovu krytku pozerala bokom. Takze normalne lepenie naplastami. Drzim palce. Urcite sa to oko da trenovat aj v domacich podmienkach, len sa tomu treba venovat kazdy den.

mery34
4. jún 2018

@lubka.xz daj jej aspon tyzden/dva na to, aby si zvykla na okuliare, najlepsie pri televizore, a potom trenovat. Pri telke vacsinou neprotestuju.

lubka.xz
5. jún 2018

a je tu niekto taky, komu sa uplne tupozrakosť upravila? vyliečila?

majobea
5. jún 2018

@lubka.xz nam sa v septembri zlepšila z horšej na priemernú....zajtra ideme zase na kontr. tak mám stresy ...potom napíšem

lubka.xz
5. jún 2018

@majobea drzim palce 🙂

majobea
5. jún 2018

@lubka.xz dikes

lubka.xz
8. jún 2018

@majobea ako ste pochodili na kontrole?

majobea
11. jún 2018

@lubka.xz ahoj ustalilo sa to prezatial , pred rokom sme mali ťažku tupozrakosť zistili sme to v podstate až kolom 5r., na jesen sme blikali s týmbieloruskym a dosť poctivo prekryvali a na kontrole o mesiac apol to bolo výrazne lepšie....že mu to ostalo nezhoršilo sa to

lubka.xz
12. jún 2018

@majobea tak super, ja zatial bojujem s mojou, ale vraj v školke ma cely den okluzor 🙂 tak uvidime. drzim palce

andreaja
12. jún 2018

@lubka.x
@lubka.xz ano pomohlo

majobea
12. jún 2018

@lubka.xz hej hej aj náš nosil...to aspon v školke nech má...aj blikáte tým bielorus. prístrojom??

lubka.xz
13. jún 2018

@majobea my nie. Ja chcem zakupit aplikáciu https://www.annasoft.cz/?gclid=Cj0KCQjw3v3YBRCO...

čitala som rôzne recenzie, tak snad to zaberie.

majobea
13. jún 2018

@lubka.xz hej rozmyšlala som aj o nej...ale ten bielorusky tiež doporučujem blikali sme cca 1,5mes a z ťaž tupozr prešiel na norrmalnu......ak potrebuješ poradiť s jeho obj napíšem ti ako nato, vyšlo to cca 55e