Tupozrakosť u deti
Dobrý deň mamičky hľadala som niečo na internete o tupozrakosti u deti a tam chválili jeden prístroj z Bieloruska АИСТ-01ЛК. nemáte s ním niekto skúsenosti či to vôbec funguje a ako a kde ho zohnať. Za každú radu alebo skúsenosť vám veľmi pekne ďakujem
Este sa spytam, nemate nejaku skusenost s precistenim pecene? Niekde som nasla, ze zly stav pecene, moze mat vplyv na zhorsenie zraku, syn prekonal davnejsie cmv virus, co sme ani netusili, len zas ako vzdy nahodou sa na to prislo, ked mal nizke hodnoty zeleza a mam podozrenie na pecen, hoci vysledky krvnych testov uz nema zle.
@majobea on by aj tabletoval, len ja som nedovolila, tak teraz bude urcite rad, ze moze mat tablet, len sa bojim ako zareaguje na okluzor, este nevie co ho caka, tak je nateseny
@canany pomaličky nech si zvyká..naraz aj tak nevydrží stým .....odkial ste???nejakú biorezonanciu neskúsite?? https://azone50.webnode.sk/ .. napr niečo pod.
Tak na tej aplikácii môže byť iba 7 minút denne. Čiže ak zarátané že moja pozerá iba večerníček tak určite ju to závislou nespraví 😃 každá chceme spraviť maximum aby naše detičky videli. žienky, ktoré ste boli na pleopticke cvičenia neviete mi niečo odporučiť? Myslím že sa má cvičiť akoby robiť dierky do papiera? Prípadne odporučiť nejakú Pleopticku sestru v Prešove? Vdaka
@lubka.xz my zaciname buduci tyzden v utorokna tych cviceniach, ale sestricka mi to ukazovala, su to pristroje, asi 4-5 kusov tam mali, jednemu vo vnutri blikali svetielka, tie zdatnejsie obkreslovali obrazok z predlohy, alebo bol obrazok a nad tym sa tocila taka sablona pruzkovana, tak u nas su cvicenia len na pristrojoch.
Zatial som kupila v ikei plastove koralky, co sa vkladaju na predlohy, mame rozne cvicne zosity na ciarky pre predskolakov, vyfarbovat, citala som, ze aj obkreslovanie obrazku na priesvitny papier, len to maly este neda, docitala som sa tu o ocnej joge, tak to budeme cvicit, vcera som stiahla do tabletu rozne hry, staci dat do obchod play slovo amblyopia alebo lazy eye a najde tam kadeco, vyskusala som, neplatim ziadnych 1000 czk za annasoft, co ani nevidim ukazku za co platim, ked sa mi to bude pacit, tak dokupim dalsie levely, teraz rano cvicil na tablete 3 hry po 5 minut a potom mal za odmenu 1 svoju hru na 10 minut.
Ak by mal niekto este nejaky dobry tip, co zaradit k cviceniam doma, potesila by som sa.
žienky, ešte niekto má v ponuke ten svetielkujúci stroj z ukrajiny? vdaka
ešte Vás chcem poprosiť či mi neviete zaslať nejaky link na tie vypichovačky? vdaka. Pripadne zaslať nejake pracovne listy?
@lubka.xz na tento mail napíšeš stimed@tut.by
Dear sir / madam.
I would like to order a device Амблиостимулятор "АИСТ-01ЛК". I want to ask if you could send it to Slovakia and what is the price. Thank you very much for your answer.
Yours faithfully,
odpovedia ti bla bla kollko to stojí....ja mám gmail písali spať po rusky gmail preložil
dalej napíšeš
Thank you for your answer. I would like to order a device. Please send me the payment details.
pošle ti sumu , meno a krajinu, pojdeš na poštu a cez western union vypíšeš jeden A4 papier a cez ten to vyplatíš, poštárka ti dá k tomu ID číslo, to mu napíšeš a on tie peniaze má obratom
potom ešte my adress.....aby vedel kam ti to pošle, došlo to tak cca za 2t to som mu aj 3dni zabudla to číslo napísať aby vedel že to má zaplatené, takže to bolo šup šup
ked niečo nevieš píš
Žienky a ako intenzívne s detmi cvičíte každý deň? my sme boli na kontrole po mesiaci, a mojej sa to zlepšilo, a vie prečítat o dva riadky viacej.
@marcela91 no co skusili ste aplikovat postupy z knihy? Pomohlo to?
@ivkadracova z akej knihy?
@lubka.xz Skusenosti hlupaka .. od Norbekova. Akurat som ju docitala. Musim poznamenat ze ma to dost "poznacilo", je to jedna pozitivna bomba. Este keby som sa tak dostala ku cviceniu.. ale i to raz hadam pride.
@ivkadracova a su tam aj nejake cviky?
@ivkadracova vedela by si mi len tak orientačne odfotiť aspon časť, kde su cviky? aby som mala predstavu. vdaka.
@01tatianka ahoj.
Prepac, ale riesim si v hlave 3d a 2d videnie. Vraj s jednym oko clovek vidi iba 2d - nevidi priestorovo. Ako vidis TY? Vies to posudit, zhodnotit, opisat?
Pytam sa, pretoze mam synceka s prekonanym sedym zakalom. Nikdy nebude vidiet priestorovo, cize 3d. Rada by som vedela viac, ze ake to je. Budem vdacna za odpoved, lebo ta nevedomost ma ubija.
ahojte kočky, musim sa pochváliť. malička nosí od jula okuliare a okluzor, dioptrie do dialky má pravé okoko +1 a ľavé +3,5. Po vcerajšej kontrole maličká vie o 3 riadky viacej prčítat, ako vedela. Vytesujem sa , a a dufam, ze do najbližsej kontroly vo februári, budeme na tom lepsie 🙂 Podotýkam, nie vždy sa jej ten oklúzor chce nosiť
Inak všetky tupozraké deti majú dioptrie s +?
@lubka.xz väčšinou áno. Moja dcéra ma jedno oko nula, čiže zdravé a druhé má mínus sedem. Očná doktorka hovorí, že ma vrodenú vadu a že obvykle takéto dioptrie majú predčasne narodené deti. Zlepšenie dioptrii u mínusiek nie je reálne, ale zase cvičenie a zakrývanie očka zlepšujú postavenie okna. Pozerá rovno a nelieta jej to oko tak.
@sarafortuna no s tym postihnutym okom nebidim z blizka ani na telefon ...a priestorovo uz vobec nie
@01tatianka a s okuliarmi vidíš lepšie????
@majobea okuliare nemam 😍
@lubka.xz pri mínus úchylke jej nemohla dať žiadnu dioptriu. Takže len očné cvičenia, lepenie na tupozrakosť a škúlenie, aby pracovala s oboma očami. Okuliare minimálne do puberty a potom si môže dať laserom zoperovať oči. Dosť som sa bála školy, ale už je druháčka a v pohode zvláda.
@01tatianka druhé oko máš ok???...no a teda pomohli by okulky či nie???...ani nechodíš očnemu??
@01tatianka a ešte teda otazka...priestorovo??... čo to v praxi znamená??
@marcela91 ked zalepite dietatu zdrave oko, to skulave sa okamzite napravi do spravnej polohy. Ale zostane v nej len dovtedy, kym je zdrave oko zakryte. Operuje sa preto, aby bez zalepovania skuliace oko nezostalo tupozrake, kedze mozog ho vypina, aby nemal zdvojeny obraz, pretoze, ako oci nejdu rovnako, dostavaju sa do mozgu dva ocne vnemy.

Ahojte, tak aj nam zistili tupozrakost u syna 4,5 rocneho, zistili sme to uplne nahodou, vramci MDD robili akciu a merali detom oci s tou pistolou a poslali nas na ocn. Tak to zle oko ide na 30 percent, dostal dioptriu 2,5 a na dobre dostal tiez dioptriu 0,75. Ideme skusit tie pleopticke, ci ake su to cvicenie a doma cvicit, budeme mat krasne prazdniny.
@majobea ja by som poprosila info ako to objednat
@lubka.xz nevies ci je to vhodny ten soft aj pre 4,5 rocne dieta? Nenasla som k tomu ziadne obrazky, ze ako to vyzera.