Turnerov syndróm u 20 mesačnej dcéry
Dobry vecer nedavno mojej 20 mes.dcerke zistily turnerov syndrom stretol sa s tim uz niekdo🙂 dakujem
@kajka1983 ahoj. Aj ja mam tunerov syndróm mam 32 rokov a som úplne normálne fungujúca baba s vysokoškolským diplomom. Takže všetko bude ok. Netreba dieťa v ničom obmedzovať strachovať sa... Sme sebestacne ženy plne života 😉
@zirafiatko prosím ta nestras. Sme úplne normálne baby. Poznám pár Turneriek a žiadna nebola mentálne retardovana. Sú to extrémne prípady možno 1 z milion
@kajka1983 áno, ja mám dvojročnú dcérku a tiež máme ts😥 zatiaľ sme bez liečby, že až od troch či 4 Rokov sa začína s rast. hormónmi...máme mozaiku....
@zuzuzu1307 no jasne. Skorej to asi nemá význam. Určite vám doktori kazali ju čo najviac natriasat skakat aby sa trosku rast prebudil. Aspon mojim rodičom tak kazali 😉😉 a naberie hormónov a bude normálne fungovať. Aj keď neviem aký je alebo bude ona prípad možno vnucence čakať nemôžte no. Ale to je hudba budúcnosti. 😉
@lotyka nevedela by si mi na tu pani poslať kontakt? Ja hľadám také baby ktoré majú TS a majú vlastné dieťa. Moc by si mi pomohla. 😉
@arivederda zial ho nemam. Bola to mama jednej pacientky. A je to uz cca 5-7 rokov dozadu. Skus cez facebook stranku o turnerovom syndrome na slovensku, popripadne aj americke asociacie TS. Ja som sa tam dozvedela kopec informacii
@arivederda ja mám turnera v 5% mozaike som prorodzene sama otehotnela ale som potratila missed Abort. Možno budem môcť vynosiť vlastné dieťa čo ja som si myslela že ani otehotnieť nebudem môcť.
@tortelinka aj ja by som sa rada pridala do tej skupiny. Aj ja mám TS v mozaike
@dadka1996 nemáme špeciálnu skupinu
@lotyka dobrý deň je to už dávno ale môžem sa spýtať
Dcérka má čistého turnera alebo mozaiku?
Ďakujem
@sidonia1987 zdravím, ona je "čistý" Turner. 45x. Teraz sme na rastových hormónoch
@katka71 môžete aj mne... zvojtus@gmail.com
@zuzuzu1307 dakujem napisala som

@dadka1996 nemozes sa obvinovat. Daj telu teraz oddych. Ked sa vam podari znovu, tak dodrzuj naozaj kludovy rezim. Su veci ktore nevieme ovplyvnit. Nam povedala kardiologicka ze pri TS dochadza k potratom lebo maternica nie je dostatocne prekrvena. Uvidis. Nevesaj hlavu 🙂