icon

Turnerov syndróm u 20 mesačnej dcéry

kajka1983
22. feb 2015

Dobry vecer nedavno mojej 20 mes.dcerke zistily turnerov syndrom stretol sa s tim uz niekdo🙂 dakujem

Strana
z4
lotyka
11. apr 2019

@dadka1996 nemozes sa obvinovat. Daj telu teraz oddych. Ked sa vam podari znovu, tak dodrzuj naozaj kludovy rezim. Su veci ktore nevieme ovplyvnit. Nam povedala kardiologicka ze pri TS dochadza k potratom lebo maternica nie je dostatocne prekrvena. Uvidis. Nevesaj hlavu 🙂

dadka1996
12. apr 2019

@lotyka áno. Budem už oddychovať. Len ja proste neverím že som bola tehotná. Bez pomocí.

arivederda
9. máj 2019

@kajka1983 ahoj. Aj ja mam tunerov syndróm mam 32 rokov a som úplne normálne fungujúca baba s vysokoškolským diplomom. Takže všetko bude ok. Netreba dieťa v ničom obmedzovať strachovať sa... Sme sebestacne ženy plne života 😉

arivederda
9. máj 2019

@zirafiatko prosím ta nestras. Sme úplne normálne baby. Poznám pár Turneriek a žiadna nebola mentálne retardovana. Sú to extrémne prípady možno 1 z milion

zuzuzu1307
9. máj 2019

@kajka1983 áno, ja mám dvojročnú dcérku a tiež máme ts😥 zatiaľ sme bez liečby, že až od troch či 4 Rokov sa začína s rast. hormónmi...máme mozaiku....

arivederda
9. máj 2019

@zuzuzu1307 no jasne. Skorej to asi nemá význam. Určite vám doktori kazali ju čo najviac natriasat skakat aby sa trosku rast prebudil. Aspon mojim rodičom tak kazali 😉😉 a naberie hormónov a bude normálne fungovať. Aj keď neviem aký je alebo bude ona prípad možno vnucence čakať nemôžte no. Ale to je hudba budúcnosti. 😉

arivederda
9. máj 2019

@lotyka nevedela by si mi na tu pani poslať kontakt? Ja hľadám také baby ktoré majú TS a majú vlastné dieťa. Moc by si mi pomohla. 😉

lotyka
9. máj 2019

@arivederda zial ho nemam. Bola to mama jednej pacientky. A je to uz cca 5-7 rokov dozadu. Skus cez facebook stranku o turnerovom syndrome na slovensku, popripadne aj americke asociacie TS. Ja som sa tam dozvedela kopec informacii

dadka1996
11. máj 2019

@arivederda ja mám turnera v 5% mozaike som prorodzene sama otehotnela ale som potratila missed Abort. Možno budem môcť vynosiť vlastné dieťa čo ja som si myslela že ani otehotnieť nebudem môcť.

dadka1996
20. jún 2019

@tortelinka aj ja by som sa rada pridala do tej skupiny. Aj ja mám TS v mozaike

tortelinka
20. jún 2019

@dadka1996 nemáme špeciálnu skupinu

sidonia1987
21. jún 2024

@lotyka dobrý deň je to už dávno ale môžem sa spýtať
Dcérka má čistého turnera alebo mozaiku?
Ďakujem

lotyka
21. jún 2024

@sidonia1987 zdravím, ona je "čistý" Turner. 45x. Teraz sme na rastových hormónoch

katka71
18. okt 2024

@kajka1983 mozem vam prosim napisat sukromne? Mojej dcerke dnes potvrdili Turnerov syndrom z plodovej vody. Som v 23 tyzdni tehotenstva. Chcela by som viac informacii o tomto ochoreni

zuzuzu1307
18. okt 2024

@katka71 môžete aj mne... zvojtus@gmail.com

katka71
18. okt 2024

@zuzuzu1307 dakujem napisala som

Strana
z4