icon

Tvrdá stolica s kvapkou krvi u ročnej dcérky

zdenicka19
4. apr 2017

Ahojte
Mam rocnu dcerku ktora uz dnes 2x za den vykakala tvrdu stolicu a na vrchu malinko lrvi asi kvapka ale krv ako krv ... neviem z coho to je preco to ma som na nervy :( ... papa vsetko co sa navari no moc mastne nie .. 1x za den ma woody parok alebo chlieb vo vajicku ..pije plnotucne vyvarene mliecko ... zo sladkeho 1x za den kinder pingue alebo mliecny rez ....sladke ma asi z cokady 2x za tyzden ... ked nema tie kinder rezy tak 1x kinder tycinku nema to stale ...dalej papa kukuricne chrumky solene alebo vyvarene cestovinky iba a z ovocia iba pomaranc mandarinka a jablko... to je asi vsetko ... neviem kde a v com je problem ... objednala som sa k lekarke a ta p**a mi dala termin az na 21.4 .... malinka pri kakani neplace tak nechapem z toho prosim tie co to poznate vyjadrite sa k tomu dakujem

Strana
z2
stanka4891
5. apr 2017

@zdenicka19
Ahoj, pisem aki zdravotnik a mamina, ktora uz tento problem dlllho riesi. Pravdepodobne sa dcerke len pri kakani tvrdej stolice poskodila sliznica, ak by mala trhlinu, urcite by velmi plakala, lebo je to veelmi bolestive. Ak by som bola na tvojom mieste, jednoznacne by som uoravila stravu, viac tekutin, ovocia a zeleniny, menej sladkosti, vylucila tie chrumky (viazu vela vody), pozor na vajicka, ryzu, cestoviny, ryby, mrkvu.. skus dcerke dat lanove semiacka, tie su skvele (pol kavovej lyzicky na tri lyz vody, mocit aspon 6 hodin, pripadne podrvene do stravy). Doktorka ta posle na detske gastro (kde vas objednaju pri stasti najskor o dva mesiace) predpise Duphalac a odporuci zmenu stravy.. my to doverne pozname..

slunce3
5. apr 2017

Viac vody pit,polievky, sladke zredukuj na minimum, do stravy zarad brokolicu,karelab,slivky, to pekne zmakci stolicu. Pridaj ivsene locky,kludne ich hod do pokievky uvarit miestocestoviny., pomel a urob aksu s ovocim alebo do jogurtu, a pit vodu, nesladeny caj, sladke ani na pitie nedavaj to sa a ni nerata ako tekutina. Surovu zeleninu nakrajaj na hranolky a to nech zuzle. Strav aanic moc na 1 rocne dieta. cestoviny su fajn ale nie stale, na veceru miesto kase uvar zeleninu alebo studenu veceru zelenina syr sunka... Kasu skor na ranajky ci uz uvaris doma alebo kupujes.
Zbehni si k dr. Ale ten jedalnicek fakt nic moc. Potom tuhe kakanie a natrhnuty konecnik byva bezny, ale tka isto to moze byt aj nieco ine. No zaradenim zeleniny nemas co pokazit.

monka338
5. apr 2017

@zdenicka19 kľud,to sme mali aj my....je to tvrdá stolica,ktorá jej rozdrazdila a trosku poranila konečník. Skus jej dávať nalačno vypiť čajovú lyžičku lanové ho oleja..ME to overené a našej malej to zmakcuje stolicu a potom kaka v pohode. Skus jej dať slivky,slivkový vodu alebo navarím taky silnejší a maj nej si vývar,aby jej premastiko crevka.

monka338
5. apr 2017

A samozrejme musí piť veľa vody...sorry za preklepy ale telefón mi to cele poprepisoval.

didi35
5. apr 2017

Koniec diskusie, autorka sa uz odhlasila....

andalika
5. apr 2017

@lorela rocnej to uz moze dat

alaguema
5. apr 2017

@zdenicka19 do každej polievky pridávaj ovsené vločky a ľanové semiačka. Namiesto multivitamínu jej daj piť vodu, v ktorej pár hodín močíš sušené slivky. Slivky vidličkou roztlač a pridaj do ovocného šalátu, alebo výživy. Tie chrumky a kinderká vyhoď aspoň dočasne, obe veci dehydrujú stolicu ešte viac. A kúp bulharské probiotiká, jogurty a do jedál pridávaj kvasenú kapustu. Pomôže to obnoviť črevnú mikroflóru.

duhovavila
5. apr 2017

Probiotika alebo BKomplex v kvapkách,sušené slivky ale nie veľa jej by stačila jedna ci dve. Sladkosti nahrad ovocim cerstvym alebo susenym(toho nemusi zjesť za misku stačí troška) citrusy by som nacas vyradila a keď ma rada cestoviny tak jej môžeš dať na ne z kokosoveho oleja a trolinku skorice alebo jej daj na slano s maslom a syrom najlepšie chedar. Odpozoruj ju a všímaj si co jej robí dobre a co zle. Nech pije veľa vody. Slabý matovy alebo kamilkovy cajik chrumky skus pohankove ale to tiež len troska. Stravu co varis prilis nekoren a nesol po čase si zvyknete všetci a dospeláci si môžu dochutit zvlášť keď už. držím palce

simca06022011
5. apr 2017

Necitala som z diskusie nic, ale... v prvom rade je to pravdepodobne trhlinka, v druhom tvoje dieta ma hrozny jedalnicek na 1 rocne dieta. Treba jej pridat viac "vlakninove jedla", vyzivne a nie somariny... a nebude mat tvrdu stolicu... aj ked pride mi to skor ako provokacna tema zase :D

@duhovavila iste je prave cedar vhodny? farbeny? ako ja ten syr milujem, ale rocnej by som uprednostnila "prirodnejsie syry"...

candii
5. apr 2017

Podla mna to nic nie je. Normalne trosku pri kakani sa jej poskodila sliznica .. mojho napr. velmi zapekalo a krv mu tiekla z ritky.. velmi plakal. Pokial neplakala zatial by som neriesila. Pockala by som na dalsiu stolicu ci bude krv aj tam. Ale nerobila by som paniku to sa aj dospelym stava

anabeth
5. apr 2017

cukor je pre život dôležitý hehe hlavne ten v kinderku, kam len chodíte na tieto sprostosti

ema234
5. apr 2017

@zdenicka19 vies kedze ma tvrdu stolicu, mohla sa jej natrhnut ritka a odtial ta kvapka je 🙂

simca06022011
5. apr 2017

@anabeth presne tak, niekto by si to mal nastudovat.. co a z coho su tie "zlozene cukry", ktore su pre nas take dolezite.. isto nie ten pridany v cokoladkach... o tom ze male dieta okrem kinderiek cokoladu 2x za tyzden.. to je tak na "zapecenie" :( ovocie nic, zelenina nic.. hlavne ze je tam je zdravy kinder :D

dharmasanata
5. apr 2017

Ročné dieťa každý deň párok chlieb mastný vo vajci?? Kinder tyčinku?? Chrumky?? Ako nie som ešte matka ale takto by som svoje dieťa nekŕmila ani keby malo päť rokov...nepoviem raz za čas ale každý deň? A lekárka je p**a?

lorela
5. apr 2017

@anabeth Heheh, na všadeprítomný internet predsa. Však len táto diskusia je toho krásnym príkladom. A takých sú stovky a stovky. Vieš, ako sa teraz mnohé matky potešili, lebo na internete aj iné písali, že cukor človek potrebuje? Smelo do toho - denne bábätkám sladkosti! Alebo iné potraviny plné rafinovaného cukru a pod.
Ale toto je ešte nič... Ono sa takýmto "poradenstvom" dá živiť, ako som pred časom mala možnosť zistiť. A ľudia ochotne platia za kurzy plné nepresností až ťažkých bludov.

bianca
5. apr 2017

pomaranc, kukuricne chrumky stahuju vodu , cokolada tiez upchava, Z ovocia slivky a jablka a behom dna viac pit , pripadne pridat o kvapku oleja do jedla viac. A naviac, moze mat alergiu na kravske mlieko alebo na laktozu. I ta sa prejavuje poriadne problemy s kakanim. Inak jedalnicek dost nevhodny pre rocne dieta. Kinder vyrobky su sama chcemia.

dankanka
5. apr 2017

@zdenicka19 nie some ste mamina..ale absolutne necitam nikde zeleninu..vyprazane a parky su nevhodne.. musis vyskusat jej dat aj nieco ine..mozno kombinaciu niecoho.. viem ze niektore deti dost odmietaju jedlo, ale za pokus nic nedas..ten olej v jedle je tiez dobry napad. samozrejme kvalitny..tie chrumky aspon keby boli nesolene, ved aj take predavaju..sladke nedavat - namiesto toho radsej mrkvicku, susene jablcko..treba skusat jedla, miesat jej to..ved toto by nerozchodil ani dospelak takuto stravu..

kllamarka
5. apr 2017

@zdenicka19 No, ma len trhlinku v zadocku z tuhsej stolice. Viac pit a vlakniny.
Inak...si precitaj co za humusy su napr v kinder reze. Fakt davat decku ztuzene tuky, margariny, glukozove sirupy. Akoze nie - ani raz do tyzdna.
kks sak je mrte prirodnejsich sladkosti. Ako ja mam tiez 3 deti...teraz najmladsia ma 8 mesiacov. Neviem si predstavit, ze by som jej dala do ruky ten rez za 4 mesiace.
Ja decku sladkost dam. Ale nech je v tom maslo, obycajny cukor a podobne veci!!!

dankanka
5. apr 2017

@zdenicka19 este k tym slanym chrumkom..jasne ze ju zapekaju..toto by som skor davala ako "prvu pomoc" pri hnacke.. sol zadrziava vodu v tele.

lorela
5. apr 2017

@andalika Nedávala by som, a to z nasledovného dôvodu: Pri užívaní psylia je nutné veľmi veľa piť (už tento samotný fakt nie je pre ročné dieťa vhodný), pretože vláknina musí mať gélovú konzistenciu pre optimálny účinok. V opačnom prípade bude dieťatko zapekať a ono bude na tom ešte horšie.
Volila by som pre malé dieťa iné, vhodnejšie prostriedky proti zápche.

simca06022011
5. apr 2017

@lorela presne tak, dieta vie prijat dostatok vlakniny aj bez pridavania "dodatocnej".. z uplne normalnej stravy

simca06022011
5. apr 2017

@dharmasanata
pravdepodobne to co je aj mama kazdy den... nebude sa hadam trapit vyzivou a nepozrie sa na zdavotny efekt :D a potom nadava na lekarku, ze ked dieta zapecie nezoberie ju urgentne v tej minute do ambulancie :DDD

katrin21
5. apr 2017

@kllamarka suhlasim, aj ja dam malej nieco normalne ako " sladke".. ale nie keksik, alebo kinder rez a cokoladu. na to ma este nejaky cas cas 🙂

142230919213
5. apr 2017

@lorela predstav si ze hej, je to cista voda a na ranajky a veceru caj (detsky, neochuteny)

lorela
5. apr 2017

@142230919213 Predstavila som si a paráda! 🙂

142230919213
5. apr 2017

@lorela no super, tesim sa s tebou . Realne by si bola asi prekvapena , ze su aj deti ktore nepotrebuju pit sladku vodu a kila cukru.

lorela
5. apr 2017

@142230919213 Nie, bývam prekvapená, že ešte stále je príliš veľa detí, ktoré pijú ochutené sladké vody a rôzne sladkosti, a to na dennom poriadku.

Strana
z2