icon

Tvrdá voda a suchá pokožka dieťatka

malamargaretka
1. feb 2012

Dobrý deň mamičky,
má niektorá skúsenosti s tvrdou vodou, ktorá vysušuje kožu bábäteka? Máme doma dost tvrdú vodu a malý má niekdy strašne suchú pokožku- čo na to používate, je dobré malinké (9mesačné) bábo natierať pravidelne a čím? Dakujem za vsetky rady a postrehy🙂 katka

annaopialova
1. feb 2012

ahoj mliecko expicial je na premastenie kupis ho v lekarni je cervene

dia6
1. feb 2012

@malamargaretka No ten Excipial je ceklom fajn. Je aj modrý, ten je na extrémne vysušenú pokožku.
Inak na predpis stojí len niečo cez 1 euro.
Ide hlavne o to ako veľmi suchú pokožku má.

malamargaretka
autor
1. feb 2012

...mal jeden čas na kolenách a lakťoch také uplne suché miesta, na ktoré nám doktorka predpísala Lokoid, ale neprešlo to, myslela som, že je to tým trením, keď sa plazí a skúša stvornožkovť, ale objavilo sa to aj na chrbátiku- potom sme to natierali calciumovou masťou a pekne to prechádza, ale včera s amu to objavilo znova...
...a myslím si, že je to z vody aj na líčkach máva suchú pokožku:(...a to som ho chcela od týchto kozmetických vecí čo najdlhsie uchrániť,a by si pokožka nezvykala....

malamargaretka
autor
1. feb 2012

@annaopialova
@dia6 a ten excipial je vhodný aj pre bábätká? lebo mne taký predpísala doktorka a máme doma taký s ružovou nálepkou a červeným pásom dole, mysleli ste maminky ten??a môžem s ním malého aj celoplošne natierať, či len problematické miesta a ako dlho(týžden, mesiac....?) je vhodné nateriať takto malé bábo....dakujem vám za rady🙂

annaopialova
1. feb 2012

@malamargaretka mozes celeho aj ja so maleho ked bol mali natierala a natieram alebo je dobra modra indulona

adka7755
1. feb 2012

@malamargaretka niekedy sa uchrániť nedá... my sme to nepodchytii hneď, nepremasťovali sme a teraz sme skončili na kožnom, pretože malému už nezaberalo nič..a presne ako píšeš..nemá ekzém, ale enormne vysušenú pokožku hlavne na nožičkách.. a vodu máme dobrú.. proste sú typy pokožky, ktoré musíš vkuse premasťovať..skús ešte lekársku vazelinu s obsahom aloe vera ( aloe má liečivé účinky a vazelina mu neulíži)..je bežne dostupná v lekárni a stojí asi 3 - 4 eurá..a pokiaľ nepomôže,..radšej sa obráť na lekára, aby sa to nezhoršilo..

malamargaretka
autor
1. feb 2012

@annaopialova , modr aindulona? waw, kto by to bol povedal a ta je tiež dobrá celoplošne? aj každý deň, ci, len sem tam?

dia6
1. feb 2012

@malamargaretka Áno on má taký červený pás dole.
To je aj pre malé detičky, neviem na 100% či od narodenia. Je to na celé telo.

Ja mám suchú pokožku už niekoľko rokov. Excipial mne až tak moc nezaberal. Tá Calciová masť je super, ale malé balenia predávajú pre nás dospelých. Ja v extrémnych prípadoch používam aj vazelínu lekársku. Tej ti dajú koľko chceš, ale je zase strašne mastná.

malamargaretka
autor
1. feb 2012

@adka7755 dakujem za rady🙂

malamargaretka
autor
1. feb 2012

@dia6
@adka7755
@malamargaretka mamičky, ste užasné, veľmi st emi pomohli🙂nech sa vám da rí a podobné problémy nech sa vám vyhýbajú🙂

annaopialova
1. feb 2012

@malamargaretka aj kazdy den ja sa snou natriem ked sa mi zacne robit na tvari suche miesto a zachvilu je po nom vies ona je tiez dost mastna

malamargaretka
autor
1. feb 2012

@dia6 tolko rád...už len si vybrať....🙂...

modrofuzik11
1. feb 2012

dobry den, nam velmi dobre zabera bepanthen 😉

dia6
1. feb 2012

@malamargaretka skúšaj... aj všetko postune. Uvidíš čo zaberie najlepšie. Hlavne to nezanedbaj. Lebo potom toho môžeš ľutovať celý živoť.
Hlavne sa vyhýbaj parfumovaným mydlám a krémom. Aby sa mu z toho nespravila alergia a ekzém.

adka7755
1. feb 2012

@malamargaretka modrú indulónu môžeš od narodenia..nám ju dokonca lekár odporučil...žiadne olejčeky a podobne, lebo tie pokožku ešte viac vysúšajú...

malamargaretka
autor
1. feb 2012

...no veď to, nechcela som používať ani mydlá, ale čím sme vacsí uz asi obycajná voda nebude stačit:/...ta vazelina s aloe, alebo modra indulona znie najneskodnejsie🙂 na navyk pre pokožku,....hmmm?

ichbinich
1. feb 2012

@malamargaretka:
Mozes skusit Balneum Hermal pridavok do kupela, ten je so sojovym olejom a premastuje pokozku. Manzel ho pouziva, lebo ma tiez suchu pokozku a odkedy ho pouziva ako sprchovy gel, tak sa musi kremovat iba vynimocne. Aj malemu sme par krat dali do kupela, lebo sa narodil bez tej ochrannej mastnej vrstvy a mal uplne suchu pokozku a uplne sa zosupal. Este v porodnici sme dali ten Balneum Hermal na radu porodnej asistentky.
Maju ho aj v pollitrovej flaske, aj v 100ml flaskach. Nie je lacny, ale netreba ho vela. Ale pozor, vo vani sa potom strasne smyka! Mozno ti ho moze aj predpisat kozny lekar, neviem. Tu v Rakusku je volnopredajny, ale dostanes aj recept. Ale ked si sami kupime velku flasku, tak je to lacnejsie ako na recept (kazda polozka na recepte tu stoji 5€).
Ja osobne by som ale nekremovala vzdy automaticky bez rozmyslania. Ked je pokozka relativne v poriadku, nechat tak. Ked je vysusena az supinata, samozrejme natriet.
Vsetko dobre!

malamargaretka
autor
1. feb 2012

@ichbinich dakujem za radu🙂

attena
1. feb 2012

@malamargaretka mame ten isty prblem,sucha kozicka strasne,kozna nam predpisala kyselinu mliecnu,davala som excipial,nie je dobry je v nm parfem,alkohl,nam sa vytvorili cerv.flaky,potom som kupila telove mlik ADerma s obilnymi klickami,a teraz idem skusit z DMdrogerie prirodnu Bio masticku alverde uvidim

attena
1. feb 2012

@malamargaretka a balneum olej sme prestali pouzivat lebo je obsahuje soju,davam Oilatum Plus,ale asi aj ten zmenim ked spotrebujem balenie koli parfemu,taketo deti by nemali pouzivar mydla a pripravky ktore obsahuju parfum,alkohol

malamargaretka
autor
1. feb 2012

@attena ...mno ta sucha koža je veru dost neprijemna:(...nech sa vam dari to odstranit🙂

attena
1. feb 2012

@malamargaretka dakujeme,boli sme akurat dnes na testoch krvnych ci to nie je z Nutrilonu,alergia na kravsku bielkovinu v mlieku uvidime

estterka
1. feb 2012

@malamargaretka ahoj,my mame strasnu vodu,ani nie pitnu-pomaha pohar mlieka do vanicky 😉

malamargaretka
autor
1. feb 2012

@estterka waw🙂 to je aky skvely babaský recept?!?!?!...pri každom kupaní dávate?

estterka
1. feb 2012

@malamargaretka hihi,neviem ci babsky,ked sa nasa narodila,tak som sa pytala dermatologa,ktory raz zastupoval nasu pedinu,ze aku kozmetiku mam kupit-vobec som nevedela,cim mam natierat po kupani a on mi povedal,ze nemam po kupani natierat vobec nicim,mam davat pohar mlieka od kupela a mal pravdu. nikdy som neolejovala,nenatierala-davali sme plnotuce kazdy druhy den myslim. a este par kvapiek mandloveho oleja. kukni ku mne do albumu,mam tam taketo tipy 😅

malamargaretka
autor
1. feb 2012

@estterka mno...to je skvele🙂 dakujem velke vdaka🙂 maly sa mi akurat zobudil, caka ma pizzove cesto- tak dnes teraz neokukam, ale urcite to bude moja najblizsia zastavka na MK, ked sa znova pripojim....dakujem Vam vsetkým... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

barustek
25. apr 2012

moja ma 3 mesiace a tiež mame tvrdu vodu teličko suchučke hlavne na krku a pri uškach použivam Nivea destky olejček neviem či existuju aj nejake špecialne na extremne suchu pokožku

maykaaa1122
29. jún 2016

ja na suchú pokožku používam.. care mastičku od bepanthenu..pomáha super.. 😉

viki90199
6. apr 2025

Dobrý deň potrebujem poradiť mali malému dačo vyhodilo na hrbte má 8mesiacou neviem čo môžeme piť viete mi poradiť