icon

Týždňová dcérka nekaká

keesy
17. dec 2014

Dcérka má 14 dní, a už druhý den nemala stolicu, novorodenci musia mať každý deň? mám sa báť alebo je to normálne?

libka1
17. dec 2014

Ak je len dojcena nemusi mat stolicu kazdy den...

oladuna
17. dec 2014

@keesy ak je dojcena MM tak kludne nemusi kakat aj 10 dni.to je normalne lebo MM sa dobre spracovava v crevach babatka takze je tam minimalne vylucovanie co sa tyka stolice. Ak je na UM tak to trochu zapeka.ked kaka kazdy druhy den tak je to ok ale my sme mali niekedy aj dva dni prestavku v kakani a potom to znovu nabehlo.

keesy
autor
17. dec 2014

včera som začala dokrmovať na odporúčanie pediatričky nakoľko mi slabo priberá, takže UM pila zatial 2 krát

ssj04
17. dec 2014

@keesy slabé priberanie pories s laktacnou poradkynou, nech ti pomôže správne dojcit a nedavaj UM. Stolica je ok, niekedy deti nekakaju aj tyzden. A niektoré aj 5x za deň..

siska53
17. dec 2014

Ou@keesy moze to suvisiet s tym UM. A navyse dojcene deti nemusia mat stolicu kazdy den.
To,ze slabo pribera,nie je este dovod na UM. Aj moja slabo priberala a namoju otazku,ci ju mam teda prikrmovat moja pediatricka odpovedala NIE,lebo pribera,aj ked menej. Moja ma 2r.a 8m.,uz takmer 9m.sz nedojcime a stale slabo pribera. Takze to nebolo mojim mliekom.

U vas by som este navrhla kontrolu prisatia u laktacnej poradkyne. A hlavne ju casto prikladaj,to bola rada od mojej pediny,hoci to bolo tazke lebo moja ked nechcela,tak nechcela. A to sa tyka jedla doteraz. 🙂) @keesy

safranca15
17. dec 2014

Moja bola kojena a niekedy nekakala aj 9 dni

luba41
17. dec 2014

tiež múdra pediatrička..namiesto pomoci s dojčením, odporučí dávať umelé mlieko...to je začiatok konca s dojčením..ak si už dávala UM-to môže zapekať..inak, dojčené detičky môžu nekakať aj niekolko dní..u nás bol rekord 11...zavolaj si laktačnú poradkynu, pomôže Ti, vysvetlí-aj ohladom stolice dieťaťa.. 😉 http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...

katrinka8
17. dec 2014

@keesy - ahoj, chcem Ťa podporiť, lebo to, čo Ti napísali baby vyššie, sú dobré rady. Mám už druhé dieťatko, prvú som kojila vyše 2 rokov, synček má rok a je stále kojený. Je pravda, že bábätká, ktoré sú kojené, nemusia mať stolicu aj niekoľko dní, je to skutočne normálne. Materské mliečko je veľmi dobre stráviteľné, čiže sa môže stráviť aj úplne všetko. Takisto je v poriadku aj viac stolíc za deň.
Čo sa týka toho dokrmovania, naozaj to nie je nutné, pokiaľ bábo priberá (nechudne). Niektoré bábätká - stále hovorím o kojených - priberajú viac, iné menej, takisto sa to mení, v určitom období priberú viac, potom zase menej. Nenechaj sa odradiť, niektorí pediatri sa stále pohybujú v oblasti tabuliek a keď dieťatko nezapadá, hneď sú z toho "vedľa". V prvom rade sa pokús upokojiť, hoci sa určite obávaš. Vyzerá to však tak, že sa naozaj nemusíš obávať. Pokús sa kontaktovať laktačnú poradkyňu, kontakt nájdeš v linku od @luba41, najlepšie by bolo, keby si našla takú, ktorá by bola ochotná prísť k Tebe domov skontrolovať prisatie dcérky. Určite nedávaj maličkej UM zbytočne, nakoľko je ešte maličká a nemá zautomatizované dojčenie - iba sa to aj ona učí. Preto by sa ľahko mohlo stať, že začne odmietať prsník, pretože z fľašky jej mliečko tečie bez námahy a na prsníku musí sať. Čo môžeš urobiť je, že skúsiš ju častejšie prikladať. Pokús sa ležať s ňou čo najviac v posteli, tuľkajte sa a najlepšie "koža na kožu" (kašli na domácnosť, viem, že idú Vianoce, ale najkrajší darček už máš 🙂 ). A netráp sa, určite je v poriadku, nepíšeš, že by plakala od hladu alebo bola nespokojná. Hlavne sa nenechaj zbytočne zneistiť pediatričkou, ktorá zjavne nemá veľké skúsenosti s dojčením. Mimochodom, ako prišla na to, že bábo slabo priberá, keď má ešte len týždeň? Veď keby ste mali nejaký problém, tak by vás nepustili z pôrodnice 😉 Ako radia aj otatné baby, pre svoj pokoj duše sa pokús skontaktovať s laktačnou poradkyňou, netráp sa a užívaj si najkrajšie sviatky roka s dcérkou 🙂

p_etrisha
17. dec 2014

Mozno nie uplne k teme, ale moja bola od zaciatku na UM a s kakanim sme si vytrpeli svoje. Preto skus tu laktacnu,ak len slabsie pribera, ale je kojena, castejsie prikladaj, to rozbehne. Ak si zvykne na flasku, uz nebude chciet "zamakat" pri kojeni/tahani, takze urcite cim skor skusit pomoc. A potom bude aj to "dlhsie nekakanie" v pohode. Drzim palce, vela sil!

junova
17. dec 2014

@keesy Môj malý syn tiež málo priberal. Pediater radil, že mám prikrmovat. Mal asi dva mesiace. Kúpila som nutrilon, ponúkla malému, on vypluval. Vyhodila som Um a stále som iba kojila na požiadanie. Na ďalšej kontrole pediater pochválil Miska, že pekne pribral. Že ako dobre, ze mu dávam Um. Ja som len poprikyvovala. Malý má 16 mesiacov, koji sa stále a je to pekný veľký, silný chlap. Vyhod Um a koj naďalej. Je pre babo lepšie
a usetris.

evelynm
18. dec 2014

@katrinka8 , krasna odpoved, suhlasim s kazdym tvojim slovom.

katrinka8
18. dec 2014

@evelynm - ďakujem 🙂