icon

Učinný krém pri atopickom ekzéme?

karolinka1991
31. máj 2018

Ahojte,

dcerke sa objavila slabsia forma atopickeho ekzemu - najprv v zime len na lickach,teraz uz na telicku - zacalo sa to dost sirit (ruky,nohy,krk). Z nicoho nic,resp. netusim pricinu. Ja ani manzel ekzemovi nie sme. Natieram ju roznymi mastami od koznej,ale stale sa to vracia a objavuje aj na inych miestach.
- Da sa to vobec uplne niecim "vyliecit"?
- Da sa z toho pripadne "vyrast"?
- Alebo je to chronicke?
- Su nejake faktory,ktore to zhorsuju? Ake?
- MATE NIEKTO,PROSIM,TIP NA UCINNU MAST ALEBO NEJAKY "BABSKY RECEPT"?

Dakujem

Strana
z3
alchemilkazltozelena
1. jún 2018

@karolinka1991 maly mal atopicky pod pazuchou natierala som klasickou mpdrou Niveou a krasne to zmizlo...niekedy je menej viac

mazula
1. jún 2018

@momoqui ahojky, mohla by si mi do spravy napisat o akrho lekara ide? Popr. skusenosti, ako lieci, atd. Nas maly je vecne osypany, imunologicka nic nevie, tvrdi, ze asi atopicky, mozno hit, kozna ta 0 bodov, len by kortikoidy davala. Diky moc

karolinka1991
autor
1. jún 2018

@bamb27 Oki,len mi je divne,ze ak by to malo byt zo stravy,tak pocas toho,kedy jej to vybehlo,nic nove nezjedla...a nikdy na nic zle nereagovala...papala s radostou vsetko do radu bez akychkolvek problemov od prvych prikrmov

karolinka1991
autor
1. jún 2018

@alchemilkazltozelena ja som skusala modru Indulonu,najprv fajn,hlavne na tie licka,ale potom s uz nemala pocit,ze by to zaberalo

bamb27
1. jún 2018

@karolinka1991 strava ako alergen je v tom zakerna, ze sa prejavuje pozvolne, nie po prvom poziti ...ale po kazdom dalsom o kustok viac a viac ...ale ja nehovorim, ze toto je vysledok potravinovej alergie, skor by som to vsadila na tie kvasinky,,, a tam ta aspon kratka dieta vie pomoct, tiez pozor na cukor a bielu muku ...napravi sa crevna flora a je to ok ,,,potravinova alergia sa uz riesi tazsie

alchemilkazltozelena
1. jún 2018

@karolinka1991 indulonu neviem..ale niveu som dala...premastovala som par dni...asi to nepomozr kazdemu

martankovia
1. jún 2018

@karolinka1991 manžel mi vozí z Rakúska.....aviváž žiadnu, a všetko žehlím...všetci traja mali ekzém, teraz majú 10 ,8,2...si najviac pomohlo more...

danielanicka
1. jún 2018

@karolinka1991 nie nie, postupne to zmizlo. A o dva týždne už nemali ani stopu po exéme. Tiež som už bola zúfalá a nakoniec pomohol sedliacky rozum :D ale vravím, že u vás to nemusí zabrať.

momoqui
1. jún 2018

@karolinka1991 pozri si Mudr Hegyi maju web stranku a pytaj sa na syna lebo su lekari viaceri v rodine

karolinka1991
autor
1. jún 2018

@yvana74 Toto je prosim ten excipial? Moze sa natierat aj detom?

yvana74
1. jún 2018

@karolinka1991 pouzila by som excipial kids, a v lete skor penu ako mlieko

lulukaka
1. jún 2018

Nam pomohla.z DM Weleda na citlivu pokozku taka fialova krabicka.... a uprava jedalnicka.bohuzial ...vtedy to zabralo teraz sa bojim.zaradit tie potraviny naspat, ale budem musiet postupne

martankovia
1. jún 2018

@karolinka1991 ano je to ono, tie dva mám a používam aj na vlásky všetkym trom. Kupujem u nás 400 ml aj s pumpičkou..

chlebova
5. jún 2018

Ahoj, u nás jedine Skin cap...nedám na neho dopustiť...používali sme sprej, trošku smrdí aj zastipe, ale hneď to prejde...takýto exem sme mali mi...dnes mame krásne bruško.❤ ale ako píšu baby nie každému to musí zaberať...potom poriadne premastit.

ludkakrsna
6. jún 2018

Na vyrazny ekzem mame vyskusany SC krem, posobi protizapalovo,upokojuje a ma aj vitamin takze regeneruje pokozku. Co je topka...👍 V lekarni nam odporucili ze je vhkdny na cele telicko a je aj mast na supinky vo vlaskach...

ludkakrsna
6. jún 2018

@chlebova ja son sa dopocula ze predchodca skincapu obsahoval steroid... stiahli ho z trhu a teraz prisli s tymto 🤔 neviem ci by som mu verila

monikarovna
6. jún 2018

Ahoj skus indravitae activ nam pomohol prirodna baza bez E bez parabenov. Stal do 10 v lekarni.

chlebova
7. jún 2018

@ludkakrsna áno počula som o tom, ale ubezpečil ma kozny lekár, že je to už ok...U mňa tiez boli obavy.

ludkakrsna
7. jún 2018

@chlebova tak to som rada 😊.. no pre buducnost uz by som sa k tomu nevracala.. predsa tie vedlasie ucinky steroidov su odstrasujuce... a lekar vravel ze SC je alternativa a ma ucinok ako steroidy ale bez steroidov teda kludne sa da dlhodobejsie vyuzit aj na vsetky miesta telicka

karolinka1991
autor
7. jún 2018

@ludkakrsna dakujem,hodis sem prosim link,ktory konkretne???

chlebova
7. jún 2018

@ludkakrsna používali sme všade...dokonca aj okolo pusinky, keď mal červené od dudlika...krásne sa nám vsetko pohojilo. Zo začiatku dvakrát do dňa a potom už len podľa ptreby.

karolinka1991
autor
7. jún 2018

@chlebova a ako dlho? Ekzem sa uz nevratil?

chlebova
7. jún 2018

@karolinka1991 od jeho dvoch mesiacov sme to mali....teraz má desať mesiacov a niekedy keď je vlhko, tak sa mu drobné bodky robia, tak hneď striekame...Uvidíme ako bude cez zimu, hádam sa to nevráti.

pgb
Autor odpoveď zmazal
pgb
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3