Učinný krém pri atopickom ekzéme?
Ahojte,
dcerke sa objavila slabsia forma atopickeho ekzemu - najprv v zime len na lickach,teraz uz na telicku - zacalo sa to dost sirit (ruky,nohy,krk). Z nicoho nic,resp. netusim pricinu. Ja ani manzel ekzemovi nie sme. Natieram ju roznymi mastami od koznej,ale stale sa to vracia a objavuje aj na inych miestach.
- Da sa to vobec uplne niecim "vyliecit"?
- Da sa z toho pripadne "vyrast"?
- Alebo je to chronicke?
- Su nejake faktory,ktore to zhorsuju? Ake?
- MATE NIEKTO,PROSIM,TIP NA UCINNU MAST ALEBO NEJAKY "BABSKY RECEPT"?
Dakujem
@bamb27 Oki,len mi je divne,ze ak by to malo byt zo stravy,tak pocas toho,kedy jej to vybehlo,nic nove nezjedla...a nikdy na nic zle nereagovala...papala s radostou vsetko do radu bez akychkolvek problemov od prvych prikrmov
@alchemilkazltozelena ja som skusala modru Indulonu,najprv fajn,hlavne na tie licka,ale potom s uz nemala pocit,ze by to zaberalo
@karolinka1991 strava ako alergen je v tom zakerna, ze sa prejavuje pozvolne, nie po prvom poziti ...ale po kazdom dalsom o kustok viac a viac ...ale ja nehovorim, ze toto je vysledok potravinovej alergie, skor by som to vsadila na tie kvasinky,,, a tam ta aspon kratka dieta vie pomoct, tiez pozor na cukor a bielu muku ...napravi sa crevna flora a je to ok ,,,potravinova alergia sa uz riesi tazsie
@karolinka1991 indulonu neviem..ale niveu som dala...premastovala som par dni...asi to nepomozr kazdemu
@karolinka1991 manžel mi vozí z Rakúska.....aviváž žiadnu, a všetko žehlím...všetci traja mali ekzém, teraz majú 10 ,8,2...si najviac pomohlo more...
@karolinka1991 nie nie, postupne to zmizlo. A o dva týždne už nemali ani stopu po exéme. Tiež som už bola zúfalá a nakoniec pomohol sedliacky rozum :D ale vravím, že u vás to nemusí zabrať.
@karolinka1991 pozri si Mudr Hegyi maju web stranku a pytaj sa na syna lebo su lekari viaceri v rodine
@yvana74 Toto je prosim ten excipial? Moze sa natierat aj detom?
@karolinka1991 pouzila by som excipial kids, a v lete skor penu ako mlieko
Nam pomohla.z DM Weleda na citlivu pokozku taka fialova krabicka.... a uprava jedalnicka.bohuzial ...vtedy to zabralo teraz sa bojim.zaradit tie potraviny naspat, ale budem musiet postupne
@karolinka1991 ano je to ono, tie dva mám a používam aj na vlásky všetkym trom. Kupujem u nás 400 ml aj s pumpičkou..
Na vyrazny ekzem mame vyskusany SC krem, posobi protizapalovo,upokojuje a ma aj vitamin takze regeneruje pokozku. Co je topka...👍 V lekarni nam odporucili ze je vhkdny na cele telicko a je aj mast na supinky vo vlaskach...
@chlebova ja son sa dopocula ze predchodca skincapu obsahoval steroid... stiahli ho z trhu a teraz prisli s tymto 🤔 neviem ci by som mu verila
Ahoj skus indravitae activ nam pomohol prirodna baza bez E bez parabenov. Stal do 10 v lekarni.
@ludkakrsna áno počula som o tom, ale ubezpečil ma kozny lekár, že je to už ok...U mňa tiez boli obavy.
@chlebova tak to som rada 😊.. no pre buducnost uz by som sa k tomu nevracala.. predsa tie vedlasie ucinky steroidov su odstrasujuce... a lekar vravel ze SC je alternativa a ma ucinok ako steroidy ale bez steroidov teda kludne sa da dlhodobejsie vyuzit aj na vsetky miesta telicka
@ludkakrsna dakujem,hodis sem prosim link,ktory konkretne???
@ludkakrsna používali sme všade...dokonca aj okolo pusinky, keď mal červené od dudlika...krásne sa nám vsetko pohojilo. Zo začiatku dvakrát do dňa a potom už len podľa ptreby.
@chlebova a ako dlho? Ekzem sa uz nevratil?
@karolinka1991 od jeho dvoch mesiacov sme to mali....teraz má desať mesiacov a niekedy keď je vlhko, tak sa mu drobné bodky robia, tak hneď striekame...Uvidíme ako bude cez zimu, hádam sa to nevráti.
@karolinka1991 jasne.. pači sa ..... https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/cal...

@karolinka1991 maly mal atopicky pod pazuchou natierala som klasickou mpdrou Niveou a krasne to zmizlo...niekedy je menej viac