icon

Únik moču u 8 ročnej dcérky

margareta84
7. júl 2020

Zdravím Vás milé žienky. Píšem tu svoj srdcebôľ, ktorý sa mi vrátil ako bumerang. Mam 8 ročnú dcéru u ktorej som už viackrát zistila, že keď sa viac smeje (robí hlúposti s inými deťmi), samovoľne jej uniká moč. Problém je v tom, že to má "zdedene" po mne. Keď som bola malá, tiež som s tým mala problémy a vystriedali sme takmer všetkých doktorov cez urológa až po psychológa a nič nepomáhalo. Pravdepodobne je to oslabené panvove dno. Viete mi niekto poradiť ako sa s tým popasovať? Ja som sa s tým popasovala tak, že som z toho "vyrástla" ale ťahalo sa to so mnnou až na strednej škole. A nechcem aby aj dcéra takto dopadla. Viem, že z toho bude mať psychické problémy ako som mala ja. Mate niektorá s takýmto niečím skúsenosti? Internet je plný rôznych cvikov a článkov o nočnom pomočovani detí, ale to nie je náš prípad. A neviem si predstaviť ako cvičiť, keďže neviem či zvládne, resp. Či bude rozumieť ako sťahovať svalstvo.. Ďakujem vopred

viestta
Odpoveď bola odstránená
lubkabb
28. jan 2021

@margareta84 dobrý deň. Ako ste to teda riešili? Toto isté mám so synom 8 ročným. V noci nie, len pri prudkom smiechu.

alex1212
8. sep 2021

My tak isto 6r dcéra. Pri smiechu si cvrkne.. skúsime cviky na panvové dní

miri211
Autor odpoveď zmazal
alex1212
4. okt 2024

@miri211 necvicili sme a sem tam si stále cvrkne