Upchatý noštek, soplíky a kýchanie 3 mesačneho bábätka

levany81
1. mar 2013

ahojte,myslíte,že je to normalne,keď ma trojmesačne dieťa skoro dva mesiace v kuse nádchu a soplíky?cez deň často kýcha a v noci napriek tomu,že vetrám a aj zvlhčujem zvlhčovačom budí sa s upchatým noštekom,u krčného sme boli,mal všetko v poriadku,tak nerozumiem dokedy bude takto sopliť,či dovtedy,kým bude väčšinou v ležatej polohe?

kattrin5
1. mar 2013

Aj u nas je to iste, davaj solny roztok do nosteka to pomoze ze by sopliky zvlhli a mozes ich odsat alebo stecu babatku do hrdla:-/

levany81
autor
1. mar 2013
levany81
autor
1. mar 2013

@levany81 veď to mu dávam tiež,mam mar a ešte som kupila physiomer baby,len niekedy mam pocit,že nemám čo odsať a on ho ma stale upchatý ako pri sennej nadche,skusila som aj vincentku vytierať vatovou tyčinkou,chudák už ma ten noštek taký podraždený

aurelkan
1. mar 2013

my sme riesili dlhotrvajucu nadchu ako reakciu na hexavakcinu v troch mesiacoch, nadcha trvala skoro mesiac... Prvy tyzden- dva sme bojovali iba vytieranim nosteka a tak podobne, odsavanim, ale stekalo mu to aj do hrdielka, vobec nespal, potom som kapitulovala a nasadili sme fenistilove kvapky, (nie plnu davku), maly sa lepsie rozdychal a este asi tyzden to odoznievalo ale uz nie tak uporne. Myslim ze uz vtedy sme k tomu davali aj Sinupret, je to bylinny preparat. Tato kombinacia nas doteraz zachranuje pred stekanim do hrdla a antibiotikami 🙂 Jasne ze nie hned, dieta si buduje imunitu ale uz ked to nabera obratky tak mu to davam aby si oddychol... a ja tiez.

sendy182
1. mar 2013

@levany81 http://www.docsimon.sk/tovar/sterimar-bebe-nosn... .......skúšala si ?........a odsávať keď má soplíky....viem že to nie je najmilšie no často aj preto sa noštek upcháva..........ak má dlhodobú nádchu riešte to aj na alergo..........aj takéto malinké bábatka........ 😉

tinki
2. mar 2013

@levany81 moja to tiež mala..a keď mala tri a pol roka, tak jej bola zistená alergia na bielkovinu kravského mlieka..Neviem, či ju kojíš, alebo dávaš umelé mlieko..Umelé mlieka existujú aj bez bielkoviny kravského mlieka a keď kojíš, tak na tri týždne vynechaj vo svojej strave všetko s obsahom mlieka, srvátky, sušiny a uvidíš ako bude reagovať..

levany81
autor
4. mar 2013

@tinki aj kojím,aj prikrmujem Hasunarom,pretože nemám tolko mlieka a mliečne výrobky ja skoro nejem max.mlieko do kávy a sem tam jogurt...,cez deň je celkom pohoda s nádchou,viacmenej v navečer ,v noci a nadránom,uvidíme ako sa to bude ďalej vyvíjať,momentálne je aj vykurovacie obdobie,tak dúfam,že to bude len suchosť v byte a žiadna alergia

tinki
4. mar 2013

@levany81 ahoj, tak ak chceš čakať, tak čakaj, dávaj do nošteka morskú vodu. Tá aj uvoľňuje aj zvlhčuje. Ja chápem, že si nechceš pripustiť alergiu, ja ti to samozrejme, nechcem vnucovať. Ale ak by to neprestávalo, tak nad tým pouvažuj. V podstate alerg.deťom by vadilo v tvojom mlieku aj mlieko v káve, aj jogurt, aj v pečive, alebo ak by si zjedla čokoládu, keksíky, maslo a tak ďalej..všetkko s obsahom mieka, suš.mlieka, srvátky sušiny, cmaru..proste všetko.
Ak by si sa rozhodla to skúsiť, existujú aj umelé mlieka bez obsahu mliečnej bielkoviny. V podstate treba aspoň na tri týždne vynechať mliečnu bielkovinu zo stravy a sledovať reakciu. Skôr sa neukáže zmena.
Nemusíš sa báť, ak by sa to potvrdilo, deti z tejto alergie zvyknú vyrásť. A čím mladšie sa podchytí, tým skôr ho to prejde. Väčšinou do 6.roka sú už deti v pohode. A ak by ste začali teraz, je možné, že byste boli na bezmliečnej diéte pol, možno jeden rok..Deti si na nové chute zvykajú úplne v pohode. Držím palce, aby ste to vyriešili..
Inak moja mala dlho nádchy, všetky testy na alergie, myslím teraz plesne, roztoče, pele...boli negatívne a ž to mlieko sa potvrdilo..No a z tých nekonečných prechladnutí, jej ostala veľká nosná mandla, ktorá musela ísť von..

emmilly
30. máj 2013

ahojte. Potrebovala by som poradit. Mam synceka ktory sa narodil rpedcasne v 32 tyzdni. teraz uz mame 2 mesiace. Ale odkedy sme prisli domov z nemocnice v kuse mame problemy s nostekom. Pouzivam libenar odsavam sopliky, presli sme uz aj nasivinom, ciernymi kvapkami atd. Ale stale nic. Boli sme aj na ORL tam to mal ciste. Jedine dr. povedal ze ma tenku epiglotis takze budeme musiet byt trpezlivi, ze to prejde. Lenze maly je mesiac doma a v noci nemoze spat. Nostek ma taky upchaty ze mi nevezme do pusy ani cumel, stale odsaame sopliky, casto ide iba minimum- Mame doma aj zvhlcovac, vetrame, snazim sa robit vsetko ale nic nepomaha. Neviem uz co dalej. Nemate nejake typi? cerz noc malo co spime, cez den je to lepsie.Dostava umelu vyzivu Pre nedonosene deticky Pre Beba discharge. Este dr. na krcnom povedal ze strpenie tak do 1 rka ze potom to prejde.s tym ze mame ist na kontrolu o 2 mes. Ale co dovtedy maly nebude v noci spat?

emmilly
30. máj 2013

Aeste som zabudla dodat ze cely den tak chrcka., akokeby chrapkal

brumka
30. máj 2013

neviem ci take male babo moze ale odporucala by som fenistil je na potlacenie alegickych prejavou