icon

Chrapkanie pre plný noštek

najzienka
14. feb 2019

Dobrý deň, chcem sa vás spýtať mate niektorá skúsenosť, moja mala trojmesačna dcérka má stále upchaty nos, netečie hej z neho ale keď silnejšie potiahne tak je úplne zápchaty, ako keby boli hlieny hore v nošteku, dr hovorí že je to OK, je to normálne?

katren
•
14. feb 2019

@najzienka ano, niektore deti este nemaju dobre vyvinutu prepazku....aj moj to mal...ale dali sme skobtrolovat na ORL

najzienka
autor
•
14. feb 2019

@katren a bolo to ok? Aj my rozmýšľame ze pôjdeme na orl, a kedy mu to prešlo? Lebo ona pre toto ani spinkať poriadne nevie, stále sa budí

katren
•
14. feb 2019

@najzienka ano bolo to ok...do polroka mu to zmizlo...

najzienka
autor
•
14. feb 2019

@katren a dávali ste mu aj nejaké kvapky do nosa? Ja jej dávam násivin do roka, po kvapke pred spaním ale sa mi zdá že to vôbec nepomáha, aj zvlhčujem vzduch a nič

silvusias
•
14. feb 2019

Tak ak takéto veci nepomáhajú, ako pokračovala by som v tom ďalej ale nejak moc to nekombinuj. Mohlo by to len uškodiť

najzienka
autor
•
14. feb 2019

@silvusias tak uvidíme či to prejde

marianita3008
•
14. feb 2019

@najzienka Nasivin sa ma pouzivat max. tyzden, idealne u babatka vobec, iba v pripade, ze ma naozaj silnu nadchu.. dcera mala nieco podobne, v noci sa budila kvoli problematickemu dychaniu, par tyzdnov to trvalo.. niekedy sme spali iba tak, ze ja v polosede a ona na mne..preslo to..moze mat nejaky zadny soplik a detuse maju tie nosteky malicke, vsetko im tam prekaza. Ked preplachovat, tak morskou vodou (pre male deti su ampulky).

sims4
•
14. feb 2019

Nemusí to byť žiadna katastrofa ale isto pre istotu ísť na orl, nech to potvrdia 🙂

lubik87
•
14. feb 2019

@najzienka Masovom je návykový pozor na to ! Smie sa používať len niekoľko dní ..odporúčam ti vincentku tá je bez obmedzenia

katren
•
14. feb 2019

@najzienka nie, ved mu nic nebolo...ziadne kvapky ti to nespravia...nebola dorastena prepazka, takze ziadne lieky....naco?

mirka17
•
14. feb 2019

pravdepodobne ide o stridor, stridorozne dýchanie, u malých deti dosť časté. aj môj syn to mal, ako keby mal upchaty nos, hlavne v noci to bolo počut ked spal. zmizlo to samé, doktorka mi povedala že to môže trvať až do roka, ale nam to vymizlo asi do 5 mesiacov uplne. suvisi to s nezrelou prepažkou v nose alebo niečo také. tu je nejaka diskusia, kuk
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/mamicky-s-babatkami-a-problem-stridor/

najzienka
autor
•
15. feb 2019

@mirka17 kúpila som dnes vincentku junior tak skúsime ci pomôže, suchý vzduch môže byť aj s radiátorov., a preto sa ťažko dýcha