Úpravy dioptrií u 4-ročného dieťaťa
Ahojte, som vystrasena, smutna..... Syn mi vidi, nic absolutne sme si nevsimli, ze by nevidel.... Do dialky, do blizka... Jednoducho NIC. Vsetko bolo v poriadku. :(
A dnes lekarka ze +8 a +6,5. 😥😥😥😥😥😥😢😢😢😢😢😢😢
Bude mat okuliare, zalepene oci, aj cvicit bude treba na dlllllhu trat. ☹️☹️☹️☹️☹️☹️
Prosim ma niekto skusenosti, ze sa dioptrie upravili? Mne sa nechce proste verit..... ☹️☹️☹️
Treba odbornika veru... ja som zacinala na 4 a 6 dioptriach v podobnom veku a 10 rocna prestala nosit okuliare uplne, brutalnee so mnou ale rodicia tie oci cvicili... kazdy bozi den roky... do 40ky som nemusela nosit ziadne okuliare, teraz nosim, ziadna drama ale... Zajdi si po dalsi nazor, hlavne pozriet pozadie, ci tam nie je nieco este navyse za vadu a potom musite poriadne na to ist..detom sa ten zrak vyvija este len.
Veľmi neporadím, šli sme dole s dioptriami z 4 a 4,5 pomaličky na +2 a momentálne bude mať 17a okuliare má nosiť iba na čítanie. Možno ozaj požiadať o názor ďalšieho odborníka
Treba odbornika veru... ja som zacinala na 4 a 6 dioptriach v podobnom veku a 10 rocna prestala nosit okuliare uplne, brutalnee so mnou ale rodicia tie oci cvicili... kazdy bozi den roky... do 40ky som nemusela nosit ziadne okuliare, teraz nosim, ziadna drama ale... Zajdi si po dalsi nazor, hlavne pozriet pozadie, ci tam nie je nieco este navyse za vadu a potom musite poriadne na to ist..detom sa ten zrak vyvija este len.
@anjelicek26 Marti a videla si dobre? Keď ti na to prišli
Boli sme k detskej ocnej s dobrymi recenziami. Merala aj s kvapkami a aj bez. :(
Aj ocne pozadie pozrela... Aj takeho balonika musel sledovat... Aj to trvalo dost dlho
Veru my to mame. Teda syncek.
Dr sa cudovala. Lebo ze ak taketo vysoke tak ci ja alebo otec dietata. Vravim ze z nas nikto ani okuliare nenosime. Ze to nie je mozne.
Nas ale aj "postrašila". Ze lepsie to zial asi ani nebude ☹
Syncek ma tiez 4 roky.
Budte radi, ze to zistili teraz, viete zabojovat proti tupozrakosti.
Skuste okuliarky myosmart, dokazu spomalit narast dioptrii vekom, ze ste si nevsimli z toho si hlavu nerob, ide o drobca a on nikdy inak nevidel a prisposobil sa, prenho bolo taketo videnie standard, pisem ako mama prvacika, co na konci skolskeho roka zacinal na dioptriach 3 a naucil sa aj pisat aj citat, s okuliarmi sa mu zrazu otvoril svet, ked mi v zahrade ukazal hodiny z veze, ktore my vnimame absolutne prirodzene az vtedy som uplne pochopila ako velmi nevidel
Veru my to mame. Teda syncek.
Dr sa cudovala. Lebo ze ak taketo vysoke tak ci ja alebo otec dietata. Vravim ze z nas nikto ani okuliare nenosime. Ze to nie je mozne.
Nas ale aj "postrašila". Ze lepsie to zial asi ani nebude ☹
Syncek ma tiez 4 roky.
@maryetta to fakt? U nas chvala Bohu taka razna nebola :( ibaze kazdym zvacsenim oka sa znizuju dioptrie. Ze uz cely zivot bude na dioptriach.... Ale treba prelepovat a cvicit.... Aj kliniku nam odporucila
Budte radi, ze to zistili teraz, viete zabojovat proti tupozrakosti.
@viestta Aj to nahodne.... V skolke merali ovi detom takym pristrojom
Skuste okuliarky myosmart, dokazu spomalit narast dioptrii vekom, ze ste si nevsimli z toho si hlavu nerob, ide o drobca a on nikdy inak nevidel a prisposobil sa, prenho bolo taketo videnie standard, pisem ako mama prvacika, co na konci skolskeho roka zacinal na dioptriach 3 a naucil sa aj pisat aj citat, s okuliarmi sa mu zrazu otvoril svet, ked mi v zahrade ukazal hodiny z veze, ktore my vnimame absolutne prirodzene az vtedy som uplne pochopila ako velmi nevidel
@danieli :( ale az takyto rozdiel?
@danieli myosmart su na kratkozrakost, nie dalekozrakost
No my to uz cca rok riesime.
Zacalo mu ubiehat oko. Co som si doma vsimla. Tak sme isli na vysetrenie.
No u nas v skolke vydlo vsetko ok, ale a ocnom veru nie. Ale nasi mali len male okolo +1,5 a synovi uz isli do minusiek. Takze ono sa to moze zlepsit rastom, cvucenim atd., len o tolko asi nie, aby nemusel nosit...drzim palce.
No my to uz cca rok riesime.
Zacalo mu ubiehat oko. Co som si doma vsimla. Tak sme isli na vysetrenie.
@maryetta a tiez mu nasli +8? Moj chvala Bohu zatial neskuli. A sere ma velmi, ze sa to iba nahodou zistilo. :( co ak to nezistim? :(
Hlavne sa upokoj, ak z toho nebudeš robiť vedu ty nebude ani syn. Na okuliare si zvykne keď uvidí, že vidí 😁
No u nas v skolke vydlo vsetko ok, ale a ocnom veru nie. Ale nasi mali len male okolo +1,5 a synovi uz isli do minusiek. Takze ono sa to moze zlepsit rastom, cvucenim atd., len o tolko asi nie, aby nemusel nosit...drzim palce.
@nevenka kiezby. Len aj yie cvicenia nam ikazala dr. Mam pred nim dat fixku a pohybovat s nou. Potom este kliniku kazdy tyzden na 30 min, ale to nie je mozne. Mozno 2x do mesiaca... Ale kazdybtyzden urcite nie :(
Hlavne sa upokoj, ak z toho nebudeš robiť vedu ty nebude ani syn. Na okuliare si zvykne keď uvidí, že vidí 😁
@januska12323 s okuliarmi nemam problem, bude v nom zlaty. Ja sa bojim, ze mu ta 8 ostane aj nadalej :(
Nestresuj. My mame dioptrie v oboch rodinach, moj oco slepy, segra jedna tiez ma okuliare, druha nie. Ja mam tiez. Z muzovej strany kazdy okuliare. Ked sme sli v 2 rokoch na ocne, tak predsa som sa trochu zlozila, ked mi dr povedal, ze dcere treba okuliare a celkom silne dioptrie. Tiez sme nevideli absolutne nic. Tie deti sa prisposobia. Ona bola vzdy opatrnejsia... mne povedali, ze postupne sa to bude upravovat a zlepsovat a kazdy polrok sme sli s dioptriami hore. Az pred asi rokom sa to zastavilo a zatial drzi. Tak uvidime ako bude dalej. Ak sa na to prislo teraz, tak mas celku sancu, ze sa to upravi cvicenim. Mne okuliare dali neskoro a ani cvicenie nepomohlo.
@anjelicek26 Marti a videla si dobre? Keď ti na to prišli
@vevebono ja si to nepamatam, bola som mala... hlava ma bolela prve dni pri okuliaroch riadne, viem, ze som si poplakala... prelepovanie a cvicenie neznasala...ale nasi nepovolili a vlastne som im za to strasne vdacna dodnes... my sme cvicili vypichovacky, magneticke hry, obrazky, elektricke pipadla, strasne vela toho mali nasi pozhananeho...
fuha, to su naozaj celkom silne dioptrie. to ale nie je mozne, aby si si nevsimla, ze syn dobre nevidi. ved pri takych dioptriach nemoze do blizka vidiet ani precitat/popisat obrazok..
Nestresuj. My mame dioptrie v oboch rodinach, moj oco slepy, segra jedna tiez ma okuliare, druha nie. Ja mam tiez. Z muzovej strany kazdy okuliare. Ked sme sli v 2 rokoch na ocne, tak predsa som sa trochu zlozila, ked mi dr povedal, ze dcere treba okuliare a celkom silne dioptrie. Tiez sme nevideli absolutne nic. Tie deti sa prisposobia. Ona bola vzdy opatrnejsia... mne povedali, ze postupne sa to bude upravovat a zlepsovat a kazdy polrok sme sli s dioptriami hore. Az pred asi rokom sa to zastavilo a zatial drzi. Tak uvidime ako bude dalej. Ak sa na to prislo teraz, tak mas celku sancu, ze sa to upravi cvicenim. Mne okuliare dali neskoro a ani cvicenie nepomohlo.
@guiseppinka a ake cvicenia?
@guiseppinka a ake cvicenia?
@crazy_cat_lady to by mali byt do dialky. Uplne v pohode si nevsimnes. Detske oko sa vie prisposobit tusim 5 dioptriam (cislo si nepamatam, ale je to celkom dost velke cislo? A 4 rocne deti este bezne necitaju
Cviky uz nepamatam presne, ale viem, ze to boli drobne veci - navliekanie koralok, s ihlou vypichovanie po ciare... odporucia ti na ocnom
Aj keby zostala, vies ze v dospelosti sa tie dioptrie daju prakticky odstranit. Treba nechat oko dorast, pracovat a tym, uvidi sa co dalej bude. Nie je to tragedia. Poznam viac takych deti, moja mama bola take dieta a Vtedy to bolo o dost horsie. Ona bola predcasniatko, keby babka nerodila v Prahe v Apolinari, kde mali uz vtedy inkubator, tak je mama mrtva do par hodin. Zial porod v 8 mes zasiahol zrak. Cize dlho mala sine a dokonca cylindricke dioptrie, bol tam aj astigmatizmus a napr nevie pozerat tie 3d filmy v kine, nereaguje na to Jen mozog. Ale dala si oci operovat, teraz je bez okuliarov. Takze klidek, si vezmi, kde bude medicina o mozno 18- 20 rokov. Vobec by som nestresovala
Vôbec si nič nevyčítajú,pri detských pluskach to tak býva.
Základ je,že sa to rieši. Cvičte aspoň doma,choďte pravidelne na kontroly. A potom uvidíš.
Minuskar sa odhalí veľmi ľahko.
@vevebono ja si to nepamatam, bola som mala... hlava ma bolela prve dni pri okuliaroch riadne, viem, ze som si poplakala... prelepovanie a cvicenie neznasala...ale nasi nepovolili a vlastne som im za to strasne vdacna dodnes... my sme cvicili vypichovacky, magneticke hry, obrazky, elektricke pipadla, strasne vela toho mali nasi pozhananeho...
@terezka1947
@kiki68
@guiseppinka
@anjelicek26 dakujem vam. A ako by som mohlanajst nieco na to cvicenie? Teda kde hladat? A co hladat vlastne?
My sme dostali vtedy priamo od ocnej materialy rozne a odporucanie na hracky,
Dcerin spoluziak tiez zo dna na den vysoke dioptrie a nikdy sa nestazoval ze nevidi.nakoniec zistili,ze on sice zle videl na jedno oko a podvedome viac zatazoval to zdravsie,ze ked mu to zdravsie prelepili tak vobec nevidel 🙈 ked boli na prehliadke s mladsou sestrou,tak tiez zistili vysoke dioptrie,rovnaka diagnoza ako u brata 🤷♀️

Do blízka? Fuu, to by ste na to prišli si myslím. Ja by som rozhodne skúsila aj názor iného odborníka