Urgentné riešenie pre výber nosných mandlí u detí
Ahojte, ma niektora skúsenosť z urgentu ohľadom vybratí mandlí ? Ide o to že syn (3r) je objednaný na vybratie nosných mandlí, lenže termín máme až o 2 mesiace. Nemôže poriadne spať, strašne kašle z tých liekov ktoré sa mu ukladajú…. Skúšali sme hocijaké sirupy/ kvapky na predpis žiaľ to už nám nič nepomôže. Doktorka sama povedala že to musíme vydržať. Mňa napadlo ci by som nemohla ísť s ním na urgent do Popradu a vybrali by mu okamžite. Keďže je to naozaj už obmedzujúce a nemôžem sa pozerať ako sa už mesiac trápime a ešte nás čakajú 2 mesiace… ma niektora s tým skúsenosť že ste prišli na urgent a vybrali vám ich po vyšetreniach samozrejme.
Srandujes? Hľadaj napr súkromnú kliniku. Urgent určite nebude rieist mandle
@catherine_gun https://interklinik.sk/vykon/laserova-tonzilekt...
Súkromná klinika ,zaplatiť a asi to pôjde rýchlejšie
@catherine_gun skus orl na severe - mabela . nam dr. dala termín velmi rýchlo - len treba ist do Humenneho
Strasne kašle z liekov? To urcite nie,treba hladat pricinu kašĺa...odbery robene?
Ake presne lieky ma?
Dieta s kašlom nebudu operovat ani o 2 mes.,ak ho neporiešite.Nie je to tak,ze vyberu nos.mandlu a dieta zazračne prestane kaslat,moze byt aj alergik.Takze doktorku,ktora povie,ze vydzat by som vymenila cim skor.Ano,bolo by treba vydrzat,ak by dieta chrapalo,rozpravalo nosovym hlasom,ale nie ak silno kašle.
A kde ste boli v unlp? Tam je čakacka 3-4 týždene..
Dievcataaaa, trošku rešpektu preboha… nebudem tu dopodrobna písať zdravotný stav môjho syna, to že som napísala že len kašle neznamená že ideme vyberať mandle kvôli kašlú preboha ! A to že ideme vyberať mandle som si nevymyslela ja ale sú za tým určite príčiny, ktoré ste spomínali vyššie. Nabudúce sem priložím lekársku kartu môjho syna aby každa žena ktorá si mysli že je doktorka bola spokojná ;) Trošku diskomfortu no áno ja tomu rozumiem ale keď vaše dieťa by v noci malo spánkové apnoe rada by som chcela vedieť ako by ste reagovali vy kebyže dostanete takéto komentáre ,,povzbudzujúce”. Chcela som len zistiť či to niekto zažil… A keď máte deti tak určite aj vy by ste hľadali pre svoje dieťa najlepšie riešenie aby sa netrápilo…. Niektoré ženy sú naozaj bez chrbtovej kosti. Prajem pekný deň 🙂
Strasne kašle z liekov? To urcite nie,treba hladat pricinu kašĺa...odbery robene?
Ake presne lieky ma?
Dieta s kašlom nebudu operovat ani o 2 mes.,ak ho neporiešite.Nie je to tak,ze vyberu nos.mandlu a dieta zazračne prestane kaslat,moze byt aj alergik.Takze doktorku,ktora povie,ze vydzat by som vymenila cim skor.Ano,bolo by treba vydrzat,ak by dieta chrapalo,rozpravalo nosovym hlasom,ale nie ak silno kašle.
@janinah pardón, malo tam byt napísanie z hlienov.
@catherine_gun uplne zbytocne vyskakujes, mandle na urgente riesit nebudu a uz vobec nie urgentnu operaciu
ak chces skorsi termin oslov sukromne kliniky
Dievcataaaa, trošku rešpektu preboha… nebudem tu dopodrobna písať zdravotný stav môjho syna, to že som napísala že len kašle neznamená že ideme vyberať mandle kvôli kašlú preboha ! A to že ideme vyberať mandle som si nevymyslela ja ale sú za tým určite príčiny, ktoré ste spomínali vyššie. Nabudúce sem priložím lekársku kartu môjho syna aby každa žena ktorá si mysli že je doktorka bola spokojná ;) Trošku diskomfortu no áno ja tomu rozumiem ale keď vaše dieťa by v noci malo spánkové apnoe rada by som chcela vedieť ako by ste reagovali vy kebyže dostanete takéto komentáre ,,povzbudzujúce”. Chcela som len zistiť či to niekto zažil… A keď máte deti tak určite aj vy by ste hľadali pre svoje dieťa najlepšie riešenie aby sa netrápilo…. Niektoré ženy sú naozaj bez chrbtovej kosti. Prajem pekný deň 🙂
@catherine_gun darmo sa rozčuluješ, že čo ti baby napísali, ale majú pravdu. Na urgente sa riešia život ohrozujúce stavy. Keby to tak bolo, tak vás pošle sama doktorka. Aj keby si tam išla, čo by si im povedala, ako by si to tam chcela riešiť? Dobrý deň, mohli by ste môjmu synovi vybrať mandle?
Hľadaj súkromnú kliniku, kolegyňa tak čakala mesiac, ráno prišli vybrali mandle a poobede domov, v štátnej nemocnici mala termín o pol roka s tým, že hospitalizácia 2-3 dni.
v nemocnici vyberajú mandle podľa závažnosti... či už sú veľmi zlé krvné výsledky apanoe spomínané a ďalšie komplikácie... dcérka bola "len" často chorá" a na klinike v BB nám vybrali nosné mandle za pár týždňov ale zato na krčné sme v nemocnici čakali pomaly rok... to som nechcela riešiť jednodňovo lebo som sa bála krvácania... brali deťom krv a podľa toho kto mal aké vysoké hodnoty ktoré sa pri mandliach sledujú tak ten bol uprednostnený samozrejme... ale to že dieťa má sople a kašle z toho že má veľkú mandľu ver že to nie je život ohrozujúci stav... zlé krvné výsledky+ časté choroby plus vyššie CRP to je dôvod na rýchle riešenie...
@catherine_gun darmo sa rozculujes. Urgent je na zivotohrozujuce stavy. Ak chceš skôr termín tak zaplať súkromnú. A s kašľom ho operovať nebudú ani tam
Riešim akurát presne to iste, nekonečne nočné kašle, zvracanie hlienov, chrapanie, apnoe. Ak bude kašlať, nemusia ti ho operovať, teba riešiť ten kašeľ. Urgent to určite riešiť nebude, ale samozrejme skúsiť môžeš, no myslím, že dostaneš poriadneho zdrba.
Skús radšej zavolať vopred. Neviem si predstaviť prípad kedy by boli ochotný operovať nosnu mandlu urgentne. Rozumiem, že ako matka chceš to najlepšie pre dieťa a napadla ťa aj táto možnosť, netreba to odsudzovať. Taktiež rozumiem že nie každý má 1000 eur na operáciu mandle na sukromnej klinike.

prepac ale vyber mandli nie je zivot ohrozujuci stav takze na urgente nic nespravia. treba cakat trosku dyskonfortu prezijete. su aj vaznejsie stavy ktore cakaju na operaciu, ale ak je raz planovana treba cakat