icon

Uzlina na krku u dieťaťa. Stretli ste sa s tým?

nikita002
25. jún 2018

Ahojte mamicky prosim vas nestretli ste sa u deti s uzlinou na jednej strane krku???neboly ho boly sme u lekarky na ockovanie a povedala nam ze nieje to nic vazne hmatala mu ju ze je maka a pytala sa ci mame macky mame ale tak nie je pri nich stale ...a povedala ze by nam zobrala krv a uvidime ale ze nieje to nic ..
Aaaa mam mu aj nieco davat pocula som o octanovej masti ze aj alebo co ??dakujem za radu

Strana
z2
liligreg
2. nov 2021

@januska124 Áno, stále

januska124
2. nov 2021

@liligreg a nejako to riešite ci nie?

nikkas
23. feb 2024

@liligreg ma stále tie uzliny?aj môj ma presme takto

liligreg
24. feb 2024

@nikkas áno. Pred dvomi rokmi ju ma o dosť zväčšenú, aj sok sa veľmi zľakla – zistili, že prekonal mononukleózu

januska124
24. feb 2024

@nikkas ahojky,aj my ju stále máme...už to neriešim, tiež ju má ako kedy,momentálne je menšia,ale moja dcérka je dosť chuda,tak to na tom krku pri urcitom pohybe vidno...

nikkas
24. feb 2024

@liligreg a stále ju má?aj náš prekonal a ma ju veľkú a stale

liligreg
25. feb 2024

@nikkas áno, stále

saharse
7. mar 2025

@liligreg Dobry vecer, mozem sa spytat, aku velkost ma najvacsia uzlina vasho syna? Moj 8rocny syn ich ma tiez cca 2/3roky zvacsene.. ma ich dokopy 8na krku..vsetky do 2cm okrem jednej, ta ma az 2,6cm..podla sona nieje na uzlinach nic podozrive, bola som s nim na sone uz aj 4krat..2orl doktory aj 2pediatricky mi vzdy povedia ze to nic nieje..no mne sa zda, ze ta jedna(najvacsia) uzlina po troske rastie, no nemozem s nim chodit na sono kazdy mesiac aby som to odpozorovala.. kazdy den mu to kontrolujem aj viac krat, bojim sa najhorsieho..nikto ma na sono s nim nikdy neposlal, ani na krv..vsetko si “ordinujem” tak povediac sama..guglim stale donekonecna, nieje clanok ktory by som neprecitala..som z toho zufala, z tych mojich myslienok..okrem uzlin je zdravy, sem tam sa stazuje po skole ze ho bolia nohy ma vsak ale ploche nohy a vpadnute clenky, len moja hlava vzdy ked sa zacne na nieco zdravotne stazovat, si to spoji s tymi uzlinami.. 😭

liligreg
8. mar 2025

@saharse ahoj, vôbec neviem, akú majú veľkosť. My sme na sone neboli, rok bol sledovaný na hematologiu, cca od 3 mesiacov, ani tam ho na sono neposlali. A po ruke bol záver takým, že bude pravdepodobne bývať častejšie chorý (už neviem teraz, čo mu presne v krvi vyšlo, niečoho menej). Našťastie do 6,5r býval málo chorý, ani problém so školkarskymi chorobami nebol, v 3,5 r mal kiahne jedine. Ale v tom 6,5r po prekonaní covidu (ktorý nemal inak potvrdení, ale mala som ho ja a on bol tiež v tom case chorý), sa to zmenilo a dlho mám zvýšenú teplotu, zo škôlky, keďže vtedy ešte meriavali podľa opatrení, nám niekoľkokrát zavolali, že ma 37.2. Bolo to od januára do marca párkrát. Ale doma sa choro nikdy nejavil. V apríli som si všimla pri jednom Pohybe, že uzlinu ma veľkú ako golfová loptička (teda polovica z nej). Utekali sme k dr, to ma vystrašilo a vzišlo z toho, že prekonal mononukleózu. Dostal liečbu, potom pár mesiacov pokoj, uzlina sa vrátila do svojej podoby, ale ma dve vedľa seba. Ale to ma uz v tom malo veku, keď mal pár mesiacov a riešili sme hemato upozornila dr., že hneď vedľa sa mu robí ďalšia. Len od tej mono je hmatateľnejsia.Na pár mesiacov mal syn od chorôb pokoj a týždeň pred nastúpom do 1.rocnika dostal angínu, ta sa mu presne o 4 týždne zopakovala a pridal sa aj zápal stredného ucha, presne o 4 ďalšie týždne zase angína a potom obojstranný zápal stredného ucha a to sa zopakovalo aj o dlasie 4 týždne/ vždy v piatok po škole sme chodili na pohotovosť presne po mesiaci. Potom dostal nejaké veci na imunitu a dobre. Ale uzlina je. Beriem ju už ako jeho súčasť. A len sledujem. Na Sone sme neboli, komplexne krvné rozbory mu robili vtedy, keď sa mu tak veľmi zväčšila a vzišla z testov mono….Ja mám inak na rovnakom mieste tiež hmatateľnú uzlinu.

blableblu
10. mar 2025

@liligreg dobry den ako ste teraz na tom je to uz sice stara teba ale zmenilo sa nieco aj moje deti su uzlinkove starsi syn ma tiez od narodenia uz ma 10a stale ma mladsi ma od prveho ockovania v slabinach aj na krku ten uz bude mat 6rokov a tiez vsetky ma stale

liligreg
10. mar 2025

@blableblu písala som to o správu vyššie. Stále ju má

Strana
z2