icon

Uzlina pod stoličkou

elsaanna1
21. dec 2020

Poradte mi stretli ste sa uz sniecim takim mali to uz vase deti??

mogaa
21. dec 2020

@elsaanna1 a kam vás poslala? ak nikam tak pediater, v prvom rade zistiť z krvi či to môže byť zápal , ak ano nasadia ATB ak nie, tak po novom roku vyšetrenia

majamat
21. dec 2020

ako pod stolickou? pod zubom? nie ej to skor hnisavy vacok?

elsaanna1
autor
21. dec 2020

@majamat nie nieje ne ze pod stolickou ale ako keby tam ako je sanka.zubarka povedala ze to nema od zubov vraj to moze mat ah z hrdla alrbo ze voliaki zápal

elsaanna1
autor
21. dec 2020

@mogaa neviem poslala nas k detskej lek.neviem ale mám velkyyyy strach

mogaa
22. dec 2020

@elsaanna1 no v prvom rade jej zoberie krv a krčné, zubné, učné, urobí rozbor na zápalové parametre.....Ak budú vysoké - buď skúsi dať hneď ATB alebo poposiela po vyšetreniach - krčné, ušné,zubné, u dospelých aj gynelologia....skrátka aby sa zistilo kde je ten zápal ....známa mala tak napuchnutú uzlinu medzi rozkrokom a stehnom - bola na chirurgii - že to je uzlina, tak najskôr krv a nasadil nejaké veľmi silné ATB, uzlina nezmizla a ani zápalové parametre sa nezmenšili, tak poslal po vyšetreniach.....všetko pobehala okrem zubára ten jej tiež povedal že to môže byť z mrtveho zuba a ten si stále nedala vytrhnúť.....ten jej zahlásil že asi 4zuby musia ísť von tak to nechala tak lebo bola na RD a jednoducho 400eur nazvyš nemala...inak nerobí jej to žiadne ťažkosti, tá hrčka je raz menšia, raz väčšia, dokonca sa jej aj zmenšila tak že ju ledva nahmatala...zubára chce rešiť až nastúpi do práce a takto to má čo viem tak od leta...

majamat
22. dec 2020

@elsaanna1 aha, tak ja som to mala, ked som mala nedostatok vit.B a z toho sa mi robili zapaly v ustach. mala som afty a v tom case aj zapalene dasna za poslednymi zubami, tiez som mala horucky. ak je to pod sankou, skor by som povedala, ze to suvisi s ustnou dutinou., nei s hrdlom.

majamat
22. dec 2020

tu ej foto a neviem,a le myslim si, ze smerom na hor to nejde, skor smerom z tych zakonceni do uzlin, cize ak toma pod sankou,t ak skor z ustnej dutiny , ale moznos a mylim.