icon

V akom veku sa zastaví zvyšovanie dioptrií?

ludinka
11. feb 2024

Syn ma 9 rokov a uz sme sa dostali postupne na - 3 a stvrt dioptrie, prosim vas zo skusenosti kolko sa mu to este moze zhorsit, zacinam sa bat.
Zacinali sme v 5. Rokoch na pol dipotrii.

Strana
z3
lienocka128
28. apr 2026
@alenocka83

@lienocka128 ahoj, ako ste spokojní so sklami stellest?

@alenocka83 tak nosi ich od augusta 2024 a na poslednej kontrole mu na 1 oku narastla dioptria.... ma dost vysoke dioptrie tak aj skla su hrubsie a hoci je v puberte, tak to zatial neriesi.... nosi aj mladsi, no ten kratsie a jemu sa zatial dioptrie nemenili....

anonym_b1511c
Autor odpoveď zmazal
alenocka83
28. apr 2026
@lienocka128

@alenocka83 tak nosi ich od augusta 2024 a na poslednej kontrole mu na 1 oku narastla dioptria.... ma dost vysoke dioptrie tak aj skla su hrubsie a hoci je v puberte, tak to zatial neriesi.... nosi aj mladsi, no ten kratsie a jemu sa zatial dioptrie nemenili....

@lienocka128 dakujem za odpoved, vystresovana som z toho,ze má -2.25 na obe ocka a 7r, a dali sme mu spravit tie stellest,len mam pocit,ze hoya znacka su lepsie.. aj vam meraju biometriu-axialnu dlzku oka? Nasa dr.na to nema pristroj,je to len pristroj na detske vyvijajuce sa oci ale v optike nas upozornili,ze je dobre sledovat aj tento udaj..

anonym_b9a98f
28. apr 2026
@alenocka83

@lienocka128 dakujem za odpoved, vystresovana som z toho,ze má -2.25 na obe ocka a 7r, a dali sme mu spravit tie stellest,len mam pocit,ze hoya znacka su lepsie.. aj vam meraju biometriu-axialnu dlzku oka? Nasa dr.na to nema pristroj,je to len pristroj na detske vyvijajuce sa oci ale v optike nas upozornili,ze je dobre sledovat aj tento udaj..

@alenocka83 nam sleduju dĺžku oka, vlastne 1x lebo sme skúsili aj súkromnú kliniku, kde majú ten prístroj a teda má väčšiu dĺžku ako ako 98%deti!!! Má vysoké dioptrie, začínala v 7 rokoch na -1,5. Každý to má individuálne.Kamarstkin syn skončil pri -3 v 15 rokoch a to začínali s dcerou na rovnakej dioptrii.

anonym_209c17
28. apr 2026

Mne sa zhoršoval zrak asi do 18 rokov. Potom to bolo dlho stabilizované a zhoršil sa mi opäť po pôrode - to sa vraj bežne stáva ženám, ktoré už predtým nemajú zrak ok. Známa s veľmi vysokými dioptriami dokonca kvôli tomu musela mať plánované cisárske, lebo by sa jej to mohlo už extrémne zhoršiť.

ivanabat
1. máj 2026
@alenocka83

@ivanabat ahoj, ako ste spokojní so sklami stellest? Ako dlho ich uz nosite,teda Vase dieta?

@alenocka83 syn ich má dva a pol roka a som veľmi spokojná, naozaj sa mu vôbec nezhoršilo dioptrie, čo je super!

lienocka128
2. máj 2026
@alenocka83

@alenocka83 ano meria im to dr.....starsi 12rocny uz ma -6 a mladsi 10 rocny -3......u starsieho sa po kazdej kontrole navysovala dioptria.... pri tychto stellestoch uz je to ovela pomalsie....aj ked nevyzeraju dobre

mariafilip
2. máj 2026

Niekde som citala, ze oko radtie az do 25 rokov. U mna by to aj sedelo. Potom som mala asi 6 rokov stavilne dioptrie. A potom prisli tehotenstva a dioptrie isli aj volyvom hormonov hore. Ale na to ma ocna upozornila ze sa to moze stat. Skus sa popytat synovej ocnej aky je jej nazor.

Strana
z3