V akom veku sa zastaví zvyšovanie dioptrií?
Syn ma 9 rokov a uz sme sa dostali postupne na - 3 a stvrt dioptrie, prosim vas zo skusenosti kolko sa mu to este moze zhorsit, zacinam sa bat.
Zacinali sme v 5. Rokoch na pol dipotrii.
@alenocka83 tak nosi ich od augusta 2024 a na poslednej kontrole mu na 1 oku narastla dioptria.... ma dost vysoke dioptrie tak aj skla su hrubsie a hoci je v puberte, tak to zatial neriesi.... nosi aj mladsi, no ten kratsie a jemu sa zatial dioptrie nemenili....
@lienocka128 dakujem za odpoved, vystresovana som z toho,ze má -2.25 na obe ocka a 7r, a dali sme mu spravit tie stellest,len mam pocit,ze hoya znacka su lepsie.. aj vam meraju biometriu-axialnu dlzku oka? Nasa dr.na to nema pristroj,je to len pristroj na detske vyvijajuce sa oci ale v optike nas upozornili,ze je dobre sledovat aj tento udaj..
@lienocka128 dakujem za odpoved, vystresovana som z toho,ze má -2.25 na obe ocka a 7r, a dali sme mu spravit tie stellest,len mam pocit,ze hoya znacka su lepsie.. aj vam meraju biometriu-axialnu dlzku oka? Nasa dr.na to nema pristroj,je to len pristroj na detske vyvijajuce sa oci ale v optike nas upozornili,ze je dobre sledovat aj tento udaj..
@alenocka83 nam sleduju dĺžku oka, vlastne 1x lebo sme skúsili aj súkromnú kliniku, kde majú ten prístroj a teda má väčšiu dĺžku ako ako 98%deti!!! Má vysoké dioptrie, začínala v 7 rokoch na -1,5. Každý to má individuálne.Kamarstkin syn skončil pri -3 v 15 rokoch a to začínali s dcerou na rovnakej dioptrii.
Mne sa zhoršoval zrak asi do 18 rokov. Potom to bolo dlho stabilizované a zhoršil sa mi opäť po pôrode - to sa vraj bežne stáva ženám, ktoré už predtým nemajú zrak ok. Známa s veľmi vysokými dioptriami dokonca kvôli tomu musela mať plánované cisárske, lebo by sa jej to mohlo už extrémne zhoršiť.
@ivanabat ahoj, ako ste spokojní so sklami stellest? Ako dlho ich uz nosite,teda Vase dieta?
@alenocka83 syn ich má dva a pol roka a som veľmi spokojná, naozaj sa mu vôbec nezhoršilo dioptrie, čo je super!
@alenocka83 ano meria im to dr.....starsi 12rocny uz ma -6 a mladsi 10 rocny -3......u starsieho sa po kazdej kontrole navysovala dioptria.... pri tychto stellestoch uz je to ovela pomalsie....aj ked nevyzeraju dobre
Niekde som citala, ze oko radtie az do 25 rokov. U mna by to aj sedelo. Potom som mala asi 6 rokov stavilne dioptrie. A potom prisli tehotenstva a dioptrie isli aj volyvom hormonov hore. Ale na to ma ocna upozornila ze sa to moze stat. Skus sa popytat synovej ocnej aky je jej nazor.

@lienocka128 ahoj, ako ste spokojní so sklami stellest?
@alenocka83 tak nosi ich od augusta 2024 a na poslednej kontrole mu na 1 oku narastla dioptria.... ma dost vysoke dioptrie tak aj skla su hrubsie a hoci je v puberte, tak to zatial neriesi.... nosi aj mladsi, no ten kratsie a jemu sa zatial dioptrie nemenili....