Váha 7 ročnej dcérky
ahojte zaujímalo by ma koľko vaše 7,5r detičky vážia hlavne dievčatá moja ma 131cm a cca36kg myslím že to je dosť a som stoho smutná 😓 niak ju doma neprezieram sladkost jej dovolím len jednu za deň a papa aj ovocia síce nechce každý deň ale dá si zeleninu vôbec nechce jesť aj keď ju dám do jedla max kukuricu... škole máva obedy takže to niak neovplyvnim aby mala dietu či mensie poprcie🙈 na desiatu jej urobim 2xgrahamovy rohlik zo šunkou niekedy chce z pomazankou či pastekou ktomu niake ovocie a na pitie pije čaj z medom ale viac si pýta čistu vodu nemusí sladké malinovky ... poraďte ako zastavit jej priberanie myslíte že sa strachujem zbytočne a časom to dá dole? popripade niake inspirscie co jej robiť papat na desiatu a večeru čo by jej chutilo a nepribrala by stoho Ďakujem za rady
* vajicka
* maso
* ryby
* prilohy - zemiaky, ryza
* mliecne vyrobky - jogurty najma biele
* syry - ale normalne syry, nie tavene blbosti v crievku... tvrde syry, mozarela a pod
* kvalitna sunka - nie ziadne mastne salamy
* ovsene vlocky - nie 'cerealie' co su lepene cukrom a tvaria sa ako zdrave.
Ked sladkost, kup radsej 80% cokoladu a namiesto bebe keksov (ktore su fakt shit) jej odlom tablicku cokolady.
Nakrajaj jablko, postav pred nu misku, umy cucoriedky, paradajky, hocico, posrav to pred nu a jedzte spolu.
Ty ju jednoducho rozmaznavas, to je cele. Mala zamrnci, ze nieco nezje a ty sa cela rozklepes. Ved nech nezje, ale nahradzat normalnu stravu sladkostami ' len aby zjedla' to je co za pristup. Ty si mama, mas zodpovednost za jej zdravie, ked bude mat zdravotne problemy, asi nebudes stastna ze...
@noemikatka tie emko davaj zo začiatku pol napol s obyčajnymi vločkami
Dnes vo FB skupine 90 dňová diéta pribudla otázka "Dobrý večer môžte mi poradiť či Tako dieta je vhodná pre 7a pol ročné dievča ďakujem za každú odpoveď"... akože bez komentára... podľa mňa ide o rovnakú autorku...
@pallacinka29 Ach, neskutocne. Tieto matky ani netusia, ako dokazu tym dievcatam ublizit...narusit vztah k svojmu telu, narusit vztah k jedlu a zabezpecit im celozivotne issue..a pritom tie deti sa "nevyjedli" za jeden rok. Je to zalezitost zvotneho stylu celej rodiny ☹ a neznalosti o zakladnych zasadach zdravej vyzivy. A pritom nezdrava vyziva vobec nemusi znamenat, ze dieta bude tucne (moje dieta napriklad, ani pri absolutne nezdravej strave nie je schopna pribrat) a zdrava vyziva nemusi znamenat, ze dieta bude stihle ako prutik (ak ma menej pohybu a vacsi apetit napr). Vela spravi genetika (nielen geny, ale aj zivotny styl rodiny), stavba tela, apetit dietata, pohybove zvyklosti.
@dadis presne ako pises… ja som videla v lete na kupaliskach tolko doslova tucnych deti s takym sadlom ako dospeli
aj minule tu jedna davala, ze jej dieta iba ciste cestoviny… ked som jej na to napisala, ze miesto toho, aby mu varila normalnu stravu s masom, zeleninou, natierky, lebo ked pojde do skolky, vsetci budu zli, ale kvoli comu? ze mater bola leniva a dieta nepozna normalnu stravu… a pohyb ani nehovorim… ja poznam kopec deti, ktore nevedia bicyklovat, nepoznaju zakladne cviky, stat na jednej nohe,
Tiež mám dcéru v tom veku a 2 rožky by mi nenapadlo jej dať za 1 deň. Na desiatu stačí jeden a na olovrant povedzme nejakú zeleninu alebo ovocie. Niekedy biely jogurt, obmena samozrejme. Sladkosti vôbec nie su každodenná záležitosť, skôr výnimočne. Má 24 kg a nie je ani chudá, ani tučná, skôr sportovej postavy.
Okrem tých sladkostí sa treba vyhýbať aj pridanemu cukru. Napríklad sladké jogurty nekupujeme. Nie ani tak kvôli váhe, ale proste je to nezdravé pre srdce, žily, mozog, nič z toho okrem závislosti
@pallacinka29 no prepáč ale nejde o mna nikde nepýtam pre dieťa dietu🤦🏽♀️🤦🏽♀️ pýtala som len radu čo by mohla papať a ďalej nepribrat treba žiadne čítať a nie hneď komentovať
@noemikatka my už nekupujeme skadkosti.Aj mňa to trápi... v teplejšom období to na trampolíne vyskáče 🙂 ... dúfam..moja začala jesť všetko ale menej dávam jej na malý tanierik, nekupujem ani sladké minerálky čaj varíme obľúbený má mätový,
@dadis najhorsie, ze tie deti sa nevyjedli same. Tie deti nemozu ist same do obchodu a nakupit si chipsy a sladkosti a sladke malinovky. Tie deti si neurcuju pocer jedal a porcie. To im kupuju a davaju jest rodicia, dospeli ludia. Potom doma sedia pri baliku chipsov a pozeraju do mobilu alebo hraju videohry, maju na totalku ochabnute svalstvo, zle drzanie tela... A maju do dospelosti vystarane. Je strasne popularne, ze ake buchticky deticky. A potom maju dievcata 11 rokov a riesia diety a poruchy prijmu potravy. Lebo od sameho detstva maju uplne nezdravy vztah k jedlu. Hlavne, ze to boli take buchticky v detstve 🤦♀️
A teda autorke, 2 rozky na desiatu su vela. Staci jej jeden rozok a na olovrant ovocie alebo zeleninu. Ved si uvedom, ze rano sa naranajkuje sladkych guliciek s mliekom, o 2 hodiny si da rozok s pastetou, o dalsie 2 hodiny ma 2 chodovy obed a o dalsie 2 hodiny uz ma jest dalsi rozok. A zapija to vsetko sladkym cajom. Ved ona nikdy nie je hladna. Jej zaludok nema sancu stravit predosle jedlo a uz tlaci dalsie... a plus sa nehybe. No tak jasne, ze ma nadvahu.
@cherry_cherry 2 rohliky nie sú veľa keď je dieťa do 16-17h 👈👈👈👈👈👈👈👈

@noemikatka je to veľa, keďže doma má raňajky a medzitým v škole obed /polievka + hlavné jedlo/
@noemikatka genetika je jedna vec, zdrava strava vhodna pre 7r dieta je druha vec. Hadzat vinu na genetiku je zbavovanie sa zodpovednosti. Skuste prehodnotit komplet cely jedalnicek, myslim tym uplne komplet cely. Je nesmierne mnozstvo informacii k dispozicii. Izolovane sladidla(cukor atd ) by som ulne vylucila. Energia sa da a MA doplnat vyvazenou stravou bohatou na bielkoviny, zdrave tuky a vlakninu. Atd atd .. vsetko sa da, mame v rodine obezne male dievcatko a je to pre mna smutny, smutny pohlad. Maminka to vselijako obhajuje, ale ked pocuvam co to dieta poje, vazila by som aj ja dvakrat tolko co je norma.A pritom staci tak malo.
@siska53 ak je škole do 16-17h čo konkrétne jej ma stačiť na desiatu a olovrant podľa vás?
@noemikatka jeej, no hahahaha, si predstav, ze aj moja dcera (o tyzden bude mat 7 rokov) je do 4-5 v skole a ma 1 rohlik a ovocie a zeleninu. A zhodou okolnosti ma normalnu vahu. Tak a teraz sa smej 🤦♀️🤦♀️
@noemikatka ked je sobota a nedela, tiez ma na desiatu a olovrant po jednom rozku? Lebo to sa mi zda naozaj prehnane pomedzi hlavne chody. Predpokladam, ze cez vikend rozky neje.
@noemikatka Ono to chce postupne zmeny. Daj jej na zaciatok 1 rozok (polku na doobedie, polku na poobedie) a k tomu obmienaj rozne veci . ovocie, zelenina, jogurt, kvalitny termix, urob spizy zo cherry rajcin a mini mozzarely, orechy, kvalitny syr a hrozno, sem tam nejaky zdravsi menej sladky domaci kolac, lievanec. Jednoducho jej to spravit pestre a postupne viac vyzivnejsie, zdravsie.
Moja 7rocna dcéra má 26 kg...každé dieťa je iné ona sa vytiahne o chvíľku
@noemikatka to dieťa nie je len na dvoch rožkoch, má predsa medzitým plnohodnotný obed. A na desiatu a obed by som jej určite nedávala rožky. Radšej jeden na raňajky a potom niečo ľahšie...je xy oveľa zdravších možnosti.
Kedy má raňajky a obed v škole? A potom ešte plus rožok na večeru...aj ty toľko zješ koľko ona?
Ja sa ani nečudujem, že má váhu akú má.
Nestresuj,znamej mala ma cerstvych 7r a vazi cez 40kg
@marion09 no a riesia to?ked nema cez 140cm tak je to na 7r. dieta sialena vaha..
@tehula2016 nic neriesia,tu vahu na nej nevidno,je pruzna a pevna jak prut,vobec ju vaha neobmedzuje,vsetci nechapeme ako moze mat tak tazke kosti
@noemikatka no neviem..ja mám 11 ročného,ktorý váži 36 kg a 13,5 ročného,čo má 39 kg..sú obaja stihli..ráno veľmi jesť nechcú,buď vypijú malý hrnček mlieka ale sem tam jogurt,aj cereálie,ale nie typu chocapic ,ale kvalitnejšie ovsené vlocky,čo aj zasýtia..na desiatu majú chlebík ,1 krajec na polovicu,s maslom,syrom a zeleninou,nejakú nátierku, pokrájané jablko,prípadne mrkvu,karfiol,mandarínky,na pitie väčšinou čistú vodu. Na obed idú normálne a potom jedia až večeru,výnimočné si dajú banán alebo jogurt..mne aj doma,keď sa najedia na obed,väčšinou až veceraju..ale..majú pomerne hodne pohybu, KAZDY deň sú vonku,ak nie,idú s nami na prechádzku,máme taký cca 4,5 km okruh..v lete plávajú,bicykluju,skatuju,korčuľujú,kolobežkuju.
Pohyb je veľmi dôležitá súčasť dňa..a potom ani sladkosť nie je problém,ani pukance večer k telke
Ja mam 7,5r syna, vazi cca 28,29 kg. Ale 2 rozky su teda dost na desiatu,hlavne ked maju 4h. Moj dostane ranajky,v skole zje jeden rozok k tomu zelenina, obed maju o pol 12 alebo o 12:15,podla toho kolko je hodin, na pitie davat iba vodu. A na olovrant jej zabal ovocie alebo moj napr ma rad mrkvu,kalerab,nakrajam do misky a doma vecera....sladkost nevidim ako problem 1x denne ale caj s medom zbytocne,pastiky moj ano nepozna....dostava kvalitnu sunku,syr, tvarohove natierky....vonku denne aspon 2-3 hodiny,ked je teplo aj dlhsie....hlavne mensie porcie,jest 5x denne a nie neskoro vecer,najneskor o 5 jej daj veceru aby jej aj pretravilo pred spanim.
Mne tiež zarezonovali tie dva rožky🤭stacil by jeden môj 7 ročný zle na raňajky polku z jedného ale to je slabý jedak a pohybu má až príliš.na nesudim lebo viem že sa trápiš sama som bola taká,mamina chúďa nechcela mi už dávať jesť a ja som plakala a vykrikovala na ňu že mi nechce jesť dať 😂🤭,chcela mi dobre ale bohužiaľ som ju pochopila až v puberte keď s sa chcela páčiť.doteraz som pevná bojujúca s váhou ale šťastná v živote s manželom a dvoma chlapcami ❤️niektoré detičky majú nábeh a buď vyrastú alebo zostanú bacuľky
Naše krsniatko má pri výške cca 130-135cm (neviem presne) v 8 rokoch váhu 53kg. Je síce mulatka avšak aj napriek tomu je to šialene vysoká váha, žiaľ, ja s tým neviem spraviť nič no je mi z toho smutno. Nie je to podla mňa až také ružové, že veď dieťa, natiahne sa v puberte a pod.. Má sice aj preddispozíciu no to do úplnej miery neospravedlňuje podla mňa.
Také malé dieťa nemá mať diétu samozrejme ale upravenú, zdravú stravu. Ovocie je fruktóza - obmedzila by som na 3x do týždňa a hlavne ovocie s menšim podielom cukrov. Zaradila hlavne zeleninu - ak nelúbi, ponúkať, ponúkať, ponúkať. Je vela druhov, neverim, že nie je nič čo by dieťa nezjedlo. Sladkosti by som obmedzila na minimum - raz do týždňa a niečo zdravé. Švagrina napr.vypeká sice "zdravšie" kolače ale ak spravi bananový chlieb z prezretych bananov tak ten banan obsahuje už len cukor a takmer žiadne iné prospešné živiny. Cukor je samozrejme potrebný pre správne fungovanie mozgu ale sacharidy sa daju získať zdravo aj z iných zdrojov.
Ona ale spravila chybu od malička, zlé stravovacie návyky, to sa potom ťažko mení. Ale všetko sa dá. A pohyb. Dnes je svet online-u..pohyb sa "nenosí"..ale mal by sa. Držim palce, nie je to len o výzore ale obezita naozaj nie je sranda. Išla by som na tú zmenu ale postupne, nie z jedného dňa na druhý aby to nebol veľký šok pre malú.
Ja som sice druhý extrém - mám 32 rokov a pri 170cm len 46kg, 53kg ako naša 8 ročná som vážila ako tehotná s dvojičkami - ale vyzerá až smiešne keď ideme niekam spolu..
Inak chcem sa len tak spýtať mám dvoch synov obaja sú extra slim🤭ale to majú po tatinovi.chcem sa teda spýtať ako donútiť dieťa zjesť ovocie a zeleninu keď ste niektoré také múdre ale naozaj nerobím si srandu.moj 7 od malička miluje ovocie,zeleninu,zje napríklad pol pomela na posedenie proste všetko,ale 3,ročný v živote nedá ovocie a zeleninu v surovom stave do úst.som z toho na nervy lebo muž už lamentuje a aj ja v podstate ale skúšala som všetko nakrájam dám na stôl,vidí brata sa napchávať ,hovoríme že je to sladké a chutné,proste nič
Jedine polievky zeleninové mu často varím,tie ľúbi ale inak vôbec vôbec žiadne ovocie 😱

@noemikatka áno tie sú trosku lepšie..treba ísť na ňu pomaly nie hneď že začína dieta ideme chudnúť a športovať..proste pomaličky si ju získavaj na “svoju” športovú stranu nerob bububu z jedla..proste si naštuduj stravu a následne pomaly začnite spolu žiť zdravšie..vybehnite spolu von buďte kamošky nauč ju ľúbiť samu seba ..teda ja osobne poznám aj 100 kilovu ženu čo ma sebavedomia na rozdávanie aj 40 kilovu čo vyzerá ako kostra..hlavne treba byt zdravý a cítiť sa dobre vo svojom tele ..všetko záleží od stavby tela