Vajíčko v brušku u polročného syna

anasstazia
21. feb 2012

Ahojte. Chcem vás poprosiť mamičky, ktoré máte chlapčekov, či ste mali problém s putujúcim vajíčkom v brušku. Môj malý sa narodil s tým, že mal ľavé vajíčko jeden deň v miešku a odvtedy ho už nieje, vraj je v brušku. Vajíčko v pravom miešku je normálnej veľkosti a toto v ľavom miešku bolo malilinké. Chodíme ku endokrinologičke a tá povedala, že ak do jedného roka nezíde dole, pôjde na zákrok. Ešte nás čaká sono, ktoré určí či pôjde vajíčko úplne preč ak je zdeformované alebo sa len stiahne do mieška. Hormóny sa naodporúčajú brať, lebo vraj nezaberú. Malý už má pol roka. Ak ste niektorá mamička bola na tejto operácii, prosím napíšte mi ako to prebiehalo a ako to váš malý miláčik znášal. Ďakujem za akékoľvek skúsenosti.

anjelicek26
21. feb 2012

@anasstazia - nasmu vybieha, niekedy je spravne, inokedy nie 😖 Ja praveze viem, ze cim dlhsie je hore, tym je to horsie, ma sa to riesit co najskor aj kvoli plodnosti do buducna.

lela1
22. feb 2012

anasstazia,súhlasím s anjeliček 26,my práve čakáme na operáciu s práve s týmto problémom,dr.hovoril že je to banálna operácia,ale ja sa bojím narkózy,človek nikdy nevie čo sa môže stať,nám na to dr.prišiel iba nedávno,lepšie je operácia v tomto prípade do 1,5 roka,nás už má 3,5 bojím sa že si to bude všetko pamätať.

zuzanames
22. feb 2012

@anasstazia môj syn má už za sebou presne túto operáciu, operovali ho keď mal tri roky, bolo to v BA na Kramároch. Operácia trvala asi 30 min. v celkovej anestéze. Timko to zvládal celkom dobre, prvý deň bol plačlivý, čo je normálne, kedže to je rezná rana, a na druhý deň už začínal chodiť. Zvyčajne prepúšťajú domov na štvrtý deň, ak nie sú komplikácie. A teraz chodíme na kontoly raz ročne. Ale súhlasím s @anjelicek26 , čím skôr tým lepšie.