icon

Valgozita členkov a kolien u deti

alenka008
31. júl 2016

Valgozita clenkov a kolien - poradte dobreho detskeho ortopeda v BA na tento problem.
Tiez budem rada, ak mi pridate akekolvek skusenosti s tymto problemom. Co pomaha? Moc dakujem za kazdy prispevok!

Strana
z7
sense
1. dec 2018

@katrin21 nasa na bruchu vobec a stvornozkovala

barbarelka
1. dec 2018

@katrin21 hmm no nemyslim..uvidime,co nam povie lekar v stredu. AF rehab by som mozno skusila,chystam sa tam na SM system kurz,su perfeketni 🙂.dakujem za odporucanie. A k Vasej otazke,obe decka spavali na brusku a obe stvornozkovali,velaaa 🙂

barbarelka
1. dec 2018

@fugu77 a pomaha to aspon deckam???vidite rozdiel? Ako to znasaju?

katrin21
1. dec 2018

@barbarelka pytam sa preto lebo spanok na brusku vyrazne prispieva k valgozite clenkov a hlavne kolenam do x.. hm.
Drzim palce.👶

barbarelka
1. dec 2018

@katrin21 faaaakt?som nevedela..aj teraz ked pozeram decka,tak obaja na brusku,jedna noha pokrcena. A ja spim takisto,inak ani nezaspim.dakujem!

barbarelka
1. dec 2018

@stejja9 dobry den,citam, ze ste chodili ku Mudr
Gajdosovi. Tiez sa k nemu chystame,bol mi odporuceny..synovi boli v SNOPe predpisane ortezy,topanky a vlozky,tak som chcela vediet nazor este niekoho ineho. Ak sa smiem spytat,preco ste chceli Mudr.Gajdosa menit?Neboli ste spokojna?

stejja9
2. dec 2018

@barbarelka ahoj. To budú menovci, keďže pozerám že ste z BA a my z PO..

katrin21
2. dec 2018

@barbarelka u dospeleho je yo uz ine, ale u babatiek to ma vplyv na postavenie klbov, sliach... je to vo vyvoji este

andrejta
Autor odpoveď zmazal
tina1979
30. apr 2019

Baby, prosim, pomohlo nieco vasim detom na vyrovnanie chodidiel ? Cokolvek. Cvicenie, specialne topanky, tapovanie ?????

tina1979
30. apr 2019
dismonika
30. apr 2019

@tina1979 ahoj, ako som už pred 2 rokmi písala, nám pomohlo nosenie speci vloziek do topanok a spec. sandalok. Dcere sa to stale zlepsuje, len treba poctivo nosiť - non stop.

tina1979
30. apr 2019

@dismonika a ktore specialne nosite? Kolko ma dcerka rokov ?

dismonika
30. apr 2019

@tina1979 teraz mala 4. My nosíme ortopedické vložky so supinacnym klinom. A sandálky vyrobené na mieru tiež s tým klinom. Sú to protetiky, vysoké. Sama som bola za to aby boli vysoké. Dcéra má v nich úplne iné držanie tela a valgozita kolien sa zlepšuje. Syn má bohužiaľ ten istý problém, tak začal nosiť aj on, to isté. Najstaršia dcéra detto, ale mierne, nosí iba obyčajné ort. vložky, nie na mieru.

tina1979
30. apr 2019

@dismonika a cvicite ? Alebo cisto iba ortop.vlozky a topanky ? Lebo nam cvicenie dako nejde. Nerobi to poriadne, ja nestiham pri nom stale stat, a potom to odflakneme.

dismonika
30. apr 2019

@tina1979 nie, vôbec... nikdy to doktorka nespomenula, ona chce v prvom rade poriešiť tie valgozne kolienka u deti, takýmto spôsobom, zatiaľ to funguje. Vraj len poctivo nosiť špeciálne vložky, sandálky... Oni majú tie kolená po mne, no ešte horšie... ploché nohy, neviem po kom... mnoho ľudí má

ivuska13203
14. nov 2019

Ahojte nevie mi niekto poradiť dobrého ortopéda v KE alebo po synček má valgozitu členkov ďakujem

lusika33
14. nov 2019

ahojte prosím vás bolo niekoho dieťatko s valgozitou kolienok a členkou aj operované? pri poslednej kontrole nám dr. spomenul, že ešte to operovať nebudú ale máme teraz ortézy na noc na obe nohy a obuv na mieru tú ešte nemáme... a máme prísť na kontrolu o 3 mesiace či sa to zlepšuje+ rehabilitácie máme

corola
Autor odpoveď zmazal
Strana
z7