icon

Večerné záchvaty 6-ročnej dcérky

19. feb 2023

Ahojte,
dcérka 6.ročná mala operáciu v nemocnici. Zvládla ju celkom dobre. Bola som s ňou i ja hospitalizovaná, ale po 3.týždňoch od operácie mi začala mať záchvaty večer pred spaním. Je proste agresívna a rozhadzuje i veci. Pred tým bolo všetko v poriadku, ale už v nemocnici začala byť úzkostlivá. Manžel mi reaguje tým, že ju chce biť a hádame sa. Ja mu vysvetľujem, že za to nemôže a musíme dať vyšetrenie psychologické, čo sa s ňou deje.
Záchvaty sa vyskytujú dosť často večer a on nič iné nerobí len vybehne za ňou zo spálni a chce ju biť a kričí po nej veľmi. Dookola mu opakujem, že sa má ovládať a nie ju trestať. Neviem čo s ním...
Vďaka za vyjadrenia.

Strana
z2
bluka2
20. feb 2023

@danyelia ano, nielen dieta, ale aj rodič. Niekto vysiela taký signál - všetko mi môžeš povedať - iný skôr naopak. “Keď to poviem, bude sa asi ocko hnevať”, mama ma predsa uja rada, možno to nebolo také zle, hocičo môže byt v takých ťažkých situáciách

danyelia
21. feb 2023

@bluka2 Tak to áno, viem ako to myslíš, no opäť sme pri výchove, rodič by mal dieťaťu vysielať také signály, aby sa mu nikdy nebálo s hocičím zdôveriť, v 6-rokoch by to malo byť prirodzené, iné je to už s puberťákom...Možno trebalo dieťa na tú hospitalizáciu lepšie ,,pripraviť,, - rozprávať sa s ňou o tom, čo ju čaká, čo sa tam bude diať, ak by sa pýtalo, či ju príp. rana po operácii bude bolieť, povedať jemne pravdu (,,áno, možno to bude trošku bolieť, ale dostaneš tabletku a hneď to prejde,,) samozrejme, zbytočne ju nevystrašiť, ale byť v rámci možností úprimný. Aby potom nebolo nepríjemne prekvapené a vydesené, čo s ním robia. Aj teraz sa s ňou v pokoji porozprávať, či ju niečo trápi, možno sa v dobrej atmosfére otvorí a problém sa vyrieši rozhovorom...

Strana
z2