Veľká dýchavičnosť bábätka. Stretli ste sa s tým?
Ahoj. chcem zalozit tuto temu.. lebo mam doma dcerku ktora bude mat teraz pol roka. a uz od narodenia strasne tazko dycha (pripomina to dychanie obeznych ludi)... az je to take syčanie.. ked je v klude dycha normlane ale pri akomkolvek pohybe sa to dychanie velmi zhorsuje. upozornovala ma na to aj dr. .. vsimla si to neskor aj kozna doktorka ktora mi to naznacila a este par ludi.. ze by mala ist na plucne. my sme vsak s dcerkou na internom boli asi pred troma mesiacmi ale kvoli tomu ze bola chora... robili jej vystrenie ( mam pocit ze to vystrenie take ako pome na jahody) ... dr. ju popocuvala a povedala ze je vsetko v poriadku. najskor sme to pripisovali tomu ze dcera ma troska vacsiu hmotnost...ale ziaden extrem.. no teraz sa mi to uz nezda... . ćhcem vedeit preto ci ste tu niektore maminy co maj utiez podobny problem..alebo sa s tymto uz stretli...
@nikush4 boli ste na ORL?...mala moze mat bud vacsie krcne mandle, vacsi ten capik, co trci z makkeho podnebia..s tym sa nic nerobi, len sleduje
ale moze mat aj uzsie alebpo az nepriechodne zadne nosove otvory..to sa zistuje tak, ze taka gumena hadicka sa strci do nosteka a sleduje sa ci, prejde hladko do ustociek...treba skontrolovat obe nosne dierky
dieťa treba poriadne vyšetriť,popočúvanie fonendoskopom vôbec nestačí,treba orl vyš.,pľúcne,kardiologické....ak vás nepošle vaša pediatrička na odb. vyš.,tak ju treba vymeniť,ponámahová dušnosť nie je sranda a môže mať aj vážnejšiu príčinu,nechcem strašiť....
moj mal podobny problem,vlastne este stale ma...zacalo to nevinnym zadychavanim sa,vzdy pri aktivite co u Nicolaska nosntop,pokial akurat nespi az tak,ze mlel akoby z posledneho,tak sme aj boli na urgente. Tam ho doki pocuvala asi pol hodiny,dychanie mal ciste,tak mu urobili CRP,to vyslo negativne,tak isto aj vyter z nosa a hrdla,tiez nula bodov,nakoniec RTG a vraj naznak akutnej bronchitidy...on ked sa zadychal,tak zacal kaslat az tak,ze to trhalo usi...kazdopadne mame aj papier na kardiologa,vybavila som si to v detskej fakultnej,takze koncom mesiaca tam ideme a uvidime...no drzim palceky a daj vediet co a ako 😔
@nikush4 v každom prípade suhlasím s janinah, treba podstúpiť všetky vyšetrenia, kamoške od malinka dievčatko veľmi ťažko dýchalo a popritom ešte aj pískala, nemala dorastenú nejaku prepážku na priedušnici....
vypýtaj sa na kardio hlavne, my sme boli teraz a hned som kľudnejšia 😉 , syn mal veľmi rýchly tep srdca, slabý, nevládal...
ja nechápem prečo niektoré dr. sa hrajú na veľké odborníčky vo všetkom, ved ked sa mi niečo nezdá pošlem odborníkovi ...
ahoj, moj nazor je ze urcite ist na kardio...alebo pozri net mama a ja, predosle cisla - neviem mesiac dva dozadu stare, tam bola presne tato tema a tykalo sa to srdiecka..urcite trvaj cim skor na kardio vysetreni, stale lepsie ist zbytocne...daj potom vediet ako ste dopadli. Inac kolko vazite ze hovoris ze ma trosku vyssiu hmotnost.
no nas pocuvala internistka len fonendoskopom a to bolo tak vsetko... aj to sa na mna tvarili ze co tam vobec chcem 🙄 takze najlepsie by bolo ist na kardio a potom kam este?? 😎

taktiez mi dr. povedala ze dietatka zvyknut tazsie dychat ale nie az takto... 😖