icon

Veľký fľak u 7 ročného chlapca

najzienka
27. jún 2020

Dobrý večer vie mi niekto poradiť z čoho to môže byt??ma to aj opuchnuté môj 7 ročný chlapec na stehne ,včera toto veľké a dnes ráno ďalšie mensie pod tým aj ho to svrbí,môže to byť kusanec od niečoho?

Veľký fľak u 7 ročného chlapca
Strana
z2
kristina2412
27. jún 2020

@najzienka nieco podobne som mala ked ma stipol ovad

kacena4
27. jún 2020

vyzera to ako alergicka reakcia na ustipnutie od nejakeho hmyzu (moze byt ze je to zapalene mozno infekcia) moj syn ma vzdy taketo reakcie na ustipnutie a dostava fenistil dithiaden ak treba aj atb vacsinou ideme na pohotovost alebo obvodakovi a a ak ho zacne skriabat v krku tak aj injekciu kortikoidov ☹

gelifil
27. jún 2020

nemal kliesta?

najzienka
autor
27. jún 2020

@gelifil ne nemal ,aj ja som si myslela ma napadla encefalitída,ale kliešťa nemal

miskooo1987
27. jún 2020

@najzienka Skúsim dve odpovede-

1/ prvá väčšia vec- nemal kliešťa alebo niečo tam? Možno ho to svrbelo a strhol ho... skúsil by som fenystil, a ak by sa to nezlepsilo, alebo začalo sa to ohranicovat ako erythema migrans, tak by som šiel k pediatrovi(rozumej v pondelok)

2/druhé menšie podráždenie- vyzera že tam má pasy cez to - niečo ako strie... ak tam má nejaké jazvovite tkanivo z rastu ( ja ich mám na tiež ale zvonku stehien, tak to sa zvykne bežne zapaľovať kvôli treniu... ) to je normálka ...

miskooo1987
27. jún 2020

@najzienka encefalitída nemá kožné prejavy...

najzienka
autor
27. jún 2020

@miskooo1987 viem že určite kliešťa nemal

najzienka
autor
27. jún 2020

@najzienka ráno ho to začalo svrbiet keď vstal,nemôže to byť plostica,má napadla

cammille
27. jún 2020

@najzienka podla mna stipanec od komara

kittykat22
27. jún 2020

@najzienka skus napisat a postnut fotku, do skupiny zdravotnici na MK https://www.modrykonik.sk/group/6796/ je tam kozna, co ti napise.

zuzubb007
27. jún 2020

Ja takéto mávam na nohe pravidelne po uštipnutí komárom, je to alergická reakcia a ja to mávam ešte aj horúce k tomu

ruzasipova
27. jún 2020

Taketo obrovske flaky sa mi robia po ustipnuti komarom.

andrea101112
27. jún 2020

@najzienka nema zdurene aj uzliny? mne sa maly zobudil v utorok s podobnymi flakmi ale uzliny za uchom a na krku velke.. Kliesta nemal na 100% a mame boreliozu..

miskooo1987
27. jún 2020

@andrea101112 a ako ste chytili boreliozu keď nemal kliešťa??? To je jak chytiť HIV a byt stále panna...

ja_mama
27. jún 2020

Ja mavam presne take stipance tiez od ovada ( opuch, horuce su, strasne svrbia a az bolia niekedy na dotyk), tiez som mala stresy ci borelioza ale stalo sa mi to uz viac krat a videla som ze to bol ovad...mozno je to ozaj nejaka alergicka reakcia - netusim, nikdy som to neriesila

andrea101112
27. jún 2020

@miskooo1987 tak to sa skus opytat nejakeho lekara. Mozno ti odpovie trosku rozumnejsie ako ty tu...

andrea101112
27. jún 2020

@miskooo1987 a ked uz sme u toho hiv sa neprenasa len pohlavnym stykom..takze kludne aj panna moze byt hiv pozitivna..

berenika39
27. jún 2020

a co to nechat být? má pupínky . ok. jak přišly, odejdou🙂,
Od klíštěte - ne encefalitida, ale borelioza - má jiný obraz...
Panika neni na místě, dej fenistil gel, kapky, počkej, bude líp.

luba41
27. jún 2020

@miskooo1987 tak boreliozu prenáša aj iný hmyz ..Po klieštoch sú to načastejšie komáre..

kittykat22
28. jún 2020

@luba41 komare neprenasaju boreliozu.

danielahamar
28. jún 2020

Vnútri v tom flaku je bodka s vodičkou, tam je vpich, takto sme voľakedy reagovali na také malé čierne mušky, dlho trvá pokiaľ to odpuchne, natierať to fenistilom, alebo niečím podobným a aj kvapky mu môžeš dat, lebo ho to začne svrbiet, keď sa to začne hojit. L

luba41
28. jún 2020

@kittykat22 ale ano..over si to..

kittykat22
28. jún 2020

@luba41 nie nemozu. Pretoze borelioza sa prenasa az po 24 hodinach po prisati kliestom. Ziadny komar nezostane tak dlho prisaty na kozi cloveka. To, ze komare maju boreliozu je preto lebo sa napili z niekoho kto tu boreliozu uz mal, ale prenasat ju neprenasaju. Je to taka ista fama, ako ze klieste skacu na cloveka zo stromu.

alberto1
28. jún 2020

Zvyknem mať, ak ma uštipne ovad

hivanik
28. jún 2020

@kittykat22 ...syn po ustipnuti komarom mal typicky flak ako pri borelioze a kliesta nemal.na 1000%.. Primar na detskom odd.mi potvrdil, ze ojedinele ale stretol sa s pripadom, ze to bolo po ustipnuti komarom.

najzienka
autor
28. jún 2020

@hivanik a mal boreliozu?

kittykat22
28. jún 2020

@hivanik je to zhoda nahod. Uz boreliozu mal, a ustipol ho komar, a ty si videla ten stipanec od komara a nie toho kliesta. Pozri si vyskumny ustav CR ktory sa zaobera kliestami, a oni jasne pisu ze komare neprenasaju boreliozu. Znamej manzel mal boreliozu - prisli na to z kruhu na chrbte, a tiez si nie je vedomy ze by mal kliesta. Niekedy sa ten kliest prisaje a odpadne sam.

najzienka
autor
28. jún 2020

@kittykat22 len to že on nemá len to jedno postipnitie,ale má ešte jedno menšie pod tým

luba41
28. jún 2020

@kittykat22 http://www.vzbb.sk/sk/tlacove_spravy/2013/ts523... RUVZ BB
@najzienka to má štípanec a alergická reakcia na vstreknutú látku.. chladit, nejaké histaminikum..ak máš homeopatika - tak Apis mellifica je výborná pri štípancoch

thoughtfulweirdo
28. jún 2020

@kittykat22 V ziadnom pripade sa borelioza neprenasa AZ po 24 hodinach. Boreliozou ta kliest moze nakazit, aj ked si ho po 15 minutach vytiahla spravnym sposobom. Ci moze nakazit aj iny hmyz, o tom spekuluju, ale nie je to vylucene.

Strana
z2