icon

Veľký výsyp ovčích kiahní

13. máj 2025

Prosím, odporucte mi na strašný vysyp pre 7 ročne dievcatko, čo vám zabralo. V lekárni mi odporučili A derma cytelium, cica plast od la roche, ale citam, že to vôbec nie sú vhodne produkty, takze vyhodených 35 eur von oknom. Pri mladšom dietati sme to zvladli na hypermangane a tantum verde (vtedy nám sestrička povedala, že mame si dat nejake produkty, ktoré sa už ani nevyrábajú🙈), mal veľa vyrážok, ale toto, čo má teraz staršie dieťa, je sialene, vyrážka na vyrazke (na tvari ich má skoro 200, čo počítam na fotke). Používam fenistil kvapky proti svrbeniu, teploty výrazne nemá. Prosím odporucte, čo vám zabralo. Pripadne, začalo to nedelu vecer, dá sa ešte nejakými antivirotikami zastaviť vysyp? Dakujem

mikitilik29
13. máj 2025

Švagriná v anglicku chválila ze toto zabralo jej dcére. Pozerala som aj na SK a dajú sa kúpiť. Skúste toto🤷

soraya25
13. máj 2025

Dieťa je zaočkované ????

vevesh
13. máj 2025

Ak to he prilis, ja by som kontaktovala detsku alebo infekcne. Niekedy v niektorych pripadoch je potrebne mat odbornu pomoc...

autor
13. máj 2025
@soraya25

Dieťa je zaočkované ????

@soraya25 na ovčie kiahne nie, inak má všetky povinne očkovania, toto s nami doktorka ani nikdy neriešila.

mimka11111
13. máj 2025

Ahoj,syn mal tiež veľmi veľa kiahni, ale nezniesol na koži vôbec nič,každý prípravok ho stipal a dieťa úplne že trpelo od bolesti. Pomohla nám len čistá voda.....kiahne sa mu aj tak zapálili a skončil s ATB....ešte mesiac po kiahnach ho koža stipala po kontakte s akýmkoľvek prípravkom a aj po spotení ....

autor
13. máj 2025
@vevesh

Ak to he prilis, ja by som kontaktovala detsku alebo infekcne. Niekedy v niektorych pripadoch je potrebne mat odbornu pomoc...

@vevesh ordinuje od 13tej, skocim za nou, len si potrebujem spravit prehlad, keďže pri mladšom dietati mi odporúčala kremy, ktoré sa už ani nevyrábajú🙈

palculienka40
13. máj 2025

Mali sme to podobne. Fenistil a kuoat dva az tri krat denne v sode bikarbone, rada starej doktorky. Nic ine nezabralo. Jednu krabicku na jednu vanu. Davaju v niektorych pripadoch davaju isoprinpsine alebo herpesin tabletky. Skuste kupit l- lysin s echinaceou od kompavy je to na herpes virus a imunitu. Drzte sa. Hlavne nicim.nenatierat. soda hoji a je proti svrbeniu.

hopatko
13. máj 2025

Urcite hned kontaktuj vasu pediatricku, posles fotky, niekedy je potrebne nasadit antivirotika.
Minuly mesiac mala dcera, naozaj nedavat nic ine len Betadine, treba dezinfikovat, kedze ta vodicka v pupaku je infekcna a ked praskne tak sa tvoria donemoty nove...a par minutovy kupel v hypermangane + fenistil na svrbene.

autor
13. máj 2025

Dakujwm všetkým za rady🙏🏼🙏🏼🙏🏼

zuzkaa1991
13. máj 2025

Tantum verde sme používali 2 3krat denne hypermanganovy kupel vo vlasoch som davala betadine aby som videla kde som dala.kedze dcerka ma huste vlasy a to sme mali hrozny priebeh od hlavy az po paty nic ju nesvrbelo takze rano som natrela Tantum verde po 2hod sme dali kupel.po 2 3hod zas.tantun verde kupel a tak.sme opakovali pokial neboli chrasty vsade

palculienka40
13. máj 2025

Skuste tu sodu moja mala tazky priebeh a len to pomohlo.

saxana000
13. máj 2025

Hypermangan kupel a teatree olej od JUST po odpadnuti chrasticiek iba kalciova mast
Ja som mala enormny vysyp ked som kiahne dostala od dcery po 30ke.boli vsade este aj vnutri vo vieckach v nose v usiach. a az na dve bodky co sa mi odlupili v spanku mi nezostalo nic..a to som naozaj neverila ze budem este niekedy vyzerat normalne.
Ten olej je drahy ale ja ho mam doma stale moze ist do akejkolvek rany pouzivala som niekolkokrat po operacii pri popaleninach na hlboke rany odreniny postipania po porode po nastrihu som za tyzden ani nevedela naozaj odskusany a na tie strasne kiahne mi vtedy nic ine nezabralo.

jaskolka
13. máj 2025

Ja odporúčam ten sprej Pox,moja bola vysypana doslova na každom centimetri tela,a toto je taká chladiva pena. Po krátkom kúpeli v hypermangane som ju s tým celú nasprejovala, zmierni to svrbenie,neostala jej ani jedna jazva

jamidea
13. máj 2025

My sme s takymto obrazom skoncili na pohotovosti kde nam dali herpesin. Mal v ustach, na pipiku, dlaniach, ociach, vlasoch, vsadeee. Strasne. Nic ine jej nepomoze.

autor
13. máj 2025

Dakujem dievcata, už čakám u lekárky 🙏🏼

autor
13. máj 2025
@jaskolka

Ja odporúčam ten sprej Pox,moja bola vysypana doslova na každom centimetri tela,a toto je taká chladiva pena. Po krátkom kúpeli v hypermangane som ju s tým celú nasprejovala, zmierni to svrbenie,neostala jej ani jedna jazva

@jaskolka Dakujem za to utesenie s jazvami, lebo všetci mi len hovoria, ako im zostali jazvy. Ešte aj rano som stretla známeho a vravel mi, že má na tvari jazvy, takze som sa až rozplakala, keď som ju rano videla.

autor
13. máj 2025
@jamidea

My sme s takymto obrazom skoncili na pohotovosti kde nam dali herpesin. Mal v ustach, na pipiku, dlaniach, ociach, vlasoch, vsadeee. Strasne. Nic ine jej nepomoze.

@jamidea tak mame aj my herpesin nasadený, presne, má to aj na genitaliach, všade, fenistil kvapky jej veľmi nezaberajú. verim, že nám ešte Herpesin zaberie, aj keď neviem, či už nie je neskoro, vraj má naj účinky d 48 hodín.

jamidea
13. máj 2025

Zaberie, uz bude len lepsie

palculienka40
13. máj 2025

Bralibsme zabralo ale potrebovali sme dve balenia fakt skus sodu ma orotisvrbivy a hojivy ucinok. Aj hlavu moze ponorit ak ma vo vlasoch.

barbora854
13. máj 2025

Však nech jej predpise obvodná telviran

slavomira236
13. máj 2025

Moj bol starsi strasne vysypany horucky plakal mi stale..jemu najlepsie robilo kupel v hyermangane aj 3krat denne sa pytak dithiaden a striekala som ho biodermou spray. Mal horucky davala som paralen nezaberal. Mam tu aj foto niekde .bola som aj na pohotovosti nedali mi ptenho nic vraj vydrzat ak by bolo ze na infekcne..

popa86
14. máj 2025

Ja ťa uteším… dcéra mala ako 9 ročná otrasný priebeh kiahní. Mala ich na celom tele a úplne všade - no srašný pohľad. A áno aj ona mala na tvári okolo 200 ks. Doktorka povedala, že za svoju prax nič také ešte nevidela. Okamžite jej predpísala Herpesin a v prípade nezlepšenia okamžite do nemocnice. Lenže akonáhle sme jej tie antivirotiká nasadili, tak sa kiahne zastavili a všetko sa začalo zlepšovať. Dcére nezostala ani jedna jazva!!! Nikde!!! Ani na tvári…Čo som sa ja naplakala, že bude zjazvená pri takom mega počte kiahní a ono nič. Ale musíš si dať pozor, aby sa neškriabala, akonáhle si kiahňu rozškriabe, tak vždy zostane jazva, lebo sa naruší koža. Cez deň sme sa snažili dcéru vždy usmerňovať, že sa nesmie škriabať a v noci som spala s dcérou v posteli pri zažnutej lampičke a držala som jej ruky. Bola som len v takom polospánku a vždy, keď sa išla dcéra poškrabať, tak som jej zadržala ruky. Bolo to pre mňa veľmi náročne takto fungovať niekoľko nocí ( bola som neskutočne vyčerpaná), ale stálo to zato. Kiahne sa krásne vyhojili bez jedinej pamiatky. Kto nezažil takýto priebeh kiahní, tak to nepochopí. A ešte som zabudla, že sme dcéru kúpali v hypermangáne.

lusyyy36
14. máj 2025
@mikitilik29

Švagriná v anglicku chválila ze toto zabralo jej dcére. Pozerala som aj na SK a dajú sa kúpiť. Skúste toto🤷

@mikitilik29 presne tieto 2 veci nam dal8 v irsku, moja mala dostala tam na dovolenke kiahne. Strasny vysyp mala, nastastie ziadne teploty ale vsetko zapalene a svrbelo. Vyse 3 tyzdnov sme boli doma