Vestibulárna clona na zuby pre dieťa.

13. jan 2020

Ahoj, ma prosim niekto skusenosti s VESTIBULARNOU CLONOU na zuby pre cca 3-rocne dieta?
Dcerka si od narodenia casto cmula palec, o chvilu bude mat tri roky, a vytrvalo v tom pokracuje dalej. Mam pocit, ze sme vyskusali uz vsetko mozne, aby sme ju zbavili tohto zlozvyku, no bezuspesne.
Ked sme boli pred pol rokom na prvej prehliadke u zubarky, spomenula tuto pomocku, i ked vzapati dodala, ze to sa len akoby nasadi na zuby, kusok z tej vest. clony trci vonku, ale dieta si to vie bez problemov samo dat dole zo zubov/vybrat z ust. Cize nejaky velky zmysel by to pre nasu malú pravdepodobne nemalo.
Ona si aj tie navleky z palca, co sa zvyknu vo velkom odporucat, za par sekund vedela strhnut dole, ci sme to prilepili, priviazali, zospinkovali, proste hned to bolo dole.
Snazim sa ju stale upozornovat, ked si strci palec do ust, ale zas nie vzdy mam oci nalepene na nej. A samozrejme pri spanku (v noci), ked si da palec do ust, tak to nemam ako vybrat, ked aj my spime vtedy.
Dnes som si vsimla, ze uz sa jej zacal robit viditelny predkus.. 😢
Poradte prosim, co robit??
Manzel hovori, ze bude mat zuby/sánku ako ta ceska herecka Anna Polivkova (inak ale co sa tyka herectva, nasa oblubena). 😨
Som z toho nestastna. ☹
(Ano, viem, existuju ovela vaznejsie choroby, diagnozy atd., to mi tu nemusite pisat, ak by niekoho napadlo apelovat, ze tento nas problem je hovadina.)
Dakujem vopred za kazdu radu ci skusenost.

amelia000
13. jan 2020

A co tak jej natriet ten palec niecim stiplavim?

autor
13. jan 2020

@amelia000 Pravdaze, skusali sme, oblizla/zlizla, prip. obtrela, a cmulala dalej.

amelia000
13. jan 2020

Tak asi to nebolo dostatocne stiplave :D cilipapricku by som jej dala na palec. No mna nenapada nic ine. :( Budem len drzat palce.

vulka
13. jan 2020

No je možné, že nepomôže nič. Ja som si tak cmúľala palec, že som na ňom už mala jazvu a nepomohlo nič.Zbavila som sa toho až v škole.

autor
14. jan 2020

@vulka Och, dúfam, že to nebude nás prípad. A máš aj nejaké následky, čo sa týka sánky, zubov?

vulka
14. jan 2020

Žiadne.