icon

Vezikoureterálny reflux III. stupeň

chryse
24. feb 2012

Je tu nejaka mamicka, ktorej dietatko ma VUR? su tu sice uz taketo temy, ale stare.dnes sme boli na gamagrafiu, vysledky su super, oblicky nie su poskodene. A doktor nam neodporucal operaciu. Urologicka operaciu odporuca. Ja by som sa tiez priklonila k operacii, lebo nemam chut dlhodobo pchat do malej atibiotika a nemam zaruku, ze jej to samo prejde. Len neviem ci sa aj po operacii neberu nejake udziavacie lieky.... Poradte

Strana
z3
veroni25
31. jan 2017

Dobrý deň, áno viem že je to asi to najvhodnejšie riešenie. Tiež sme zatiaľ na atb liečbe. Len ta operácia... no neviem mám z toho panický strach. Ako dlho už beriete tie ATB?

lenkakasen
11. mar 2017

Dobry den prosim vas chcem sa opytat ci je tu aj niekto taky co dietatku bol spraveny vyvod mava stale plienku a trva to uz asi 5 rok. Tiez nam bol zisteny asi v 7 alebo 8 mesiaci reflux 5 a 4 stupna a nasledne nam spravili vyvod z ktoreho cika ale musi mat plienku,moze to naozaj takto dlho trvat bolo nam povedane ze do 5 roku by sa to malo upravit...

gabikazajacova
29. jún 2018

Baby ahojte.Moja dcera 1r.ma VUR,chcela by som sa vas opytat nejake veci.Ste tu este niektora?

mirustek1
30. jún 2018

Ahoj,nasa mala reflux obojstranny,co by si chcela poradit?

gabikazajacova
30. jún 2018

@mirustek1 ahoj.Dakujem ze si napisala....nasa ma na lavej oblicke tretieho stupna a velmi sa bojim operacie.Ako ste to riesili u vasej dcerky prosim?Mavala aj zapaly?

mirustek1
1. júl 2018

Nasa mala 3pyelonefritidy,asi ked mala 1r,2r a cca 3 roky a az potom jej zistili reflux obojstranny ,2 a 3.stupna,povedali nam,ze za normalnych okolnosti by to este neoperovali,ze moze z toho vyrast,ale kedze mala tie 3silne zapaly a stale zle vyskedky mocov,sme sa rizhodli pre operaciu a ta prebehla uplne bez problemov,v narkóze,za 2dni nevedela,ze jej nieco robili,,,,,,potom bola dost dlho na ATB,sice od vtedy pyelonefritidu uz nemala,ale vysledky mocov mala stale zle,zakazdym ju preliecia ATB,co ja nesúhlasím a vlani bola na 2.operacii,znovu refluxov a rozšírili jej este viac mocovu trubicu ,,,,

mirustek1
1. júl 2018

A mala tvoja pyelonefritidy ci len zapaly mocovych ciest?ked je prisli na reflux a vysledky mocov mavate zle?co ma tam E-coli?

gabikazajacova
1. júl 2018

@mirustek1 no moja brala rok zabezpecovaciu liecbu a vsetko ok a teraz ma rok a zrazu dostala e coli.Doteraz vobec problem nemala.VUR jej zistili hned po narodeni pri kontrole.

gabikazajacova
1. júl 2018

@gabikazajacova ale sa mi zda ze mi jeden dr vravel ze ta liecba nebola aj na e coli

mirustek1
1. júl 2018

Nemala problemy,lebo mala tu zabezpečovaciu liecbu,predpokladam ATB,ked ju ma aj nasa,ma uplne negativne vysledky,ale ako jej vysadia tu liecbu,vacsinou berie 0,5tabletky vecer,alebo kazdy druhy vecer uz ma pozitivne moce na E-coli a vysoke leukocyty v moci a pritom nema vôbec ziadne problemy,vsetky doplnky z lekarne uz užívala ,brusnice jedla,,,,,a nic

mirustek1
1. júl 2018

A teraz ked je tvoja bez liecby ma aj niake problemy,ci len pri kontrole jej zistili E-coli,musi vela pit ,len horsie,ze ona ma este plienku a preto sa jej rychlo dostane aj zo stolice do mocu

gabikazajacova
1. júl 2018

@mirustek1 no moja dostala e coli aj cez liecbu...zistila som to bo mala zrazu 40teploty a zapal oblicky,ale co je zaujimave tak na druhej a nie na tej co mala VUR.

mirustek1
2. júl 2018

A zatial mala len 1zapal?kto doporucil operaciu,nefrolog?

gabikazajacova
2. júl 2018

@mirustek1 teraz mala prvy zapal....a ja som jej posledny tyzden nedavala lieky vobec a behali sme po kupaliskach atd.... 3.8.mame kontrolu.u nefrologa.Operaciu nenavrhol este nikto len ja sa bojim vies.

mirustek1
3. júl 2018

Zakazu vam bazeny,to urcite,no som zvedava,co povedia na nefrologii,ale mozno po 1zapale este nebudu navrhovat operaciu,a od toho zapalu je este stale na ATB?

gabikazajacova
3. júl 2018

@mirustek1 ja som sa pytala ci je nieco co nesmie ako napr bazeny a vraveli,ze nie lebo e coli dostala z hovienka.Ale vravim,dostala to az ked som vysadila lieky a predsa to dostavaju aj deti bez VUR nie?Takze vy mate streky za sebou a je to oki?

gabikazajacova
3. júl 2018

@mirustek1 ano stale je na antb.

mirustek1
3. júl 2018

Ano,E-coli je zo stolice a sposobuje najcastejsie zápaly,som zvedava ako dlho budu davat tvojej ATB a keď ich vysaditr,ci bude mat dobre vysledky mocov,dufam,ze to bude ok

mirustek1
3. júl 2018

Naša ma stale zle vysledky,ale ona sa citi ok,uz ani doktori nevedia preco a oni by boli najradsej,aby bola stale na liekoch,co ja nesúhlasím a skúšam všetko možné,uz som obehla viacerých doktorov a nic nove,

gabikazajacova
4. júl 2018

@mirustek1 a tvoja mala mala reflux trerieho stupna?Az do oblicky?

mirustek1
4. júl 2018

Na 1strane mala dvojku a 2.strane treti stupeň,teraz je už vyse tyzdna bez ATB,tak pondelok idem k kontrolovať moc,,,,no som zvedava,lebo ja uz som z toho uplne zúfalá,len sledujem jej pitie a cikanie,,,,uz to ide aj jej na nervy

gabikazajacova
4. júl 2018

@mirustek1 no to ti verim....ja uz som z toho totalne mimo....ja ju stale sledujem.jak blba.Drzim palce a daj vediet.

mirustek1
9. júl 2018

Tak dnesne vysledky su ok,tesim sa,lebo je tyzden bez liekov,tak uvidim ako dlho vydrží,ale stale nad nou stojim,nech pije a cika

gabikazajacova
12. júl 2018

@mirustek1 vazne,super tak drzim palce nech to tak aj ostane

Strana
z3