icon

Viburcol čapíky pre päťmesačné bábätko

sara967
15. mar 2025

Poradíte mi môžem dávať večer čipok vyrbural 5mesacnej dcérke niekedy je nervózna detská lekárka povedala že môžem jej dať večer len chcem sa opýtať či má niekto stým skúsenosti či nesú navikove

zuzkaa1991
15. mar 2025

@sara967 ako prvorodicka tiez som nevedela co.mam robiť s dieťaťom tiez silne kolíky mala potom ine veci večerný spanok bol vzdy masaker a stres co ma.caka uspavanie dlhe rozne spôsoby.....ale zvladli sme bez liekov jedine.pri zubkov som davala.fenistil na vecer

anavixy
15. mar 2025

Predpokladam, ze ide o capiku Viburcol (aj ked neviem ako sa da az tak skomolit ten nazov). Ide o homeopatika, ziadna zavislost nehrozi, nie je si tam na co navyknut. A na margo prveho komentara, pri prerezavani zubkov je vhodne podavat lieky od bolesti, nie antihistaminika. 🙄

haraburdova
15. mar 2025

viburcol je v pohode, nie je navykovy, ked je babo nervozne, pokojne daj, len za mna take upozornenie, neviem ci sa s tym niekto stretol ale napisem svoju skusenost, nasa dcerka sa asi do hodiny od podania capiku vzdy pokadila uplne katastrofalne. ale to bude tym ze je to capik, to proste je asi reflex. ale vzdy bola kludnejsia, davam jej ho striedmo, len ked je ozaj rozrusena. na zubky nam najviac pomohol kamistad alebo zachladeny cumel z chladnicky. urcite nedavaj paralen cipok ani sirup pokial nema vyslovene teplotu alebo velke bolesti, to spoznas podla placu. ale viburcol nema ako ublizit

domka222
16. mar 2025

@zuzkaa1991 fenistil keď idú zuby? Na čo tam má pomôcť?

zuzkaa1991
16. mar 2025

@domka222 neboli nesvrbi dasno a ukludni dieta my sme mali kvoli zubkam masaker kazdy jeden zub boj niekolko noci veceree aj 2 3hod plakala vkuse
ak bolo zle aj nurofen dostala obcas....
Lekarka nam tak odporúčila ked vodičky gely nezaberali

anavixy
16. mar 2025

@zuzkaa1991 nurofen obcas a fenistil pravidelne, alebo aspon castejsie, pritom by to malo byt presne naopak. Na nurofene podanom od bolesti nie je absolutne nic zle, na fenistile podanom od bolesti je nespravne vsetko. Fenistil nema vyznam pri prerezavani zubkov, dasna nesvrbia (a urcite nie od alergie), dasna bolia a jedine co fenistil urobi je, ze dieta otapi a uspi - to je vedlajsi ucinok fenistilu, teda nie to, na co sa ma pouzivat. Ked nas boli hlava alebo zub, tiez si nedame antihistaminikum- liek na alergiu, vsak?
Chapem, ze to poradil pediater, ale je to bohapusta sprostost.

domka222
16. mar 2025

@zuzkaa1991 akurát ti to dieťa "oťapí",ale proti bolesti to nespraví nič. Ja nechápem, že fenistil odporúčajú lekári, matky už pomaly na všetko

zuzkaa1991
16. mar 2025

@domka222 vies ked si prvorodicka posluchas lekara ;) bolo to davno dieta zdrave šikovné nepisem nikde ze pravidelne brala....boli len dni kedy som musela dat ale.po konzultácii lekárov co.sa.tyka liekov nikdy som.sa.neradila ani sa neradim na MK alebo na inom fore.ale.zdvihnem mobil a volám bud na pohotovost alebo detskej ;) fenistil nam.nikdy nezaberal.co.sa.tyka.dcerky ano lekarka vzdy davala fenistil na všetko az po 3r som si povedala stop kedze fenistil jej nikdy nepomohol ani pri chorobe ani pri nicom ;)
Pri druhom dieťati je uz človek skúsenejší 😊