Viburcol čípky - skúsenosti
Ahojte maminy, už dávno som si zaobstarala tieto homeopatické čípky pre prípad, že pôjdu zúbky, bude horúčka a pod. No použila som ich len predvčerom. Malá mala už dva dni zvýšenú teplotu a kašeľ. No na druhý deň na noc som sa rozhodla jej dať Viburcol, aby sa upokojila, vyspala a aby jej tá teplota v noci nevystrelila nahor. Pár minút po podaní mala rozhorúčenú červenú tvár, neskôr dostala triašku a o pol tretej ráno som jej dala Paralen, čo mala horúčku 39. Viburcol dostala o 21:30. Som presvedčená, že je to z Viburcolu, lebo do hodiny jej klesla horúčka na normál a odvtedy nemala ani zvýšenú teplotu. Už je druhý deň bez teploty. No keďže je to homeopatikum a ten sa snaží vyburcovať organizmus, aby si poradil s chorobou sám, tak to logiku má. Ešte šťastie, že som ho nepodala napr. na zníženie horúčky. Som sklamaná, nakoľko čo sme používali homeopatický sprej do nosa, tak s ním som mala veľmi dobrú skúsenosť a pomohol nám jediný naproti klasickým sprejom a kvapkám do nosa. Myslím si, že je to z Viburcolu, lebo predtým, keď sme mávali horúčky, tak sme ich mali minimálne 2 dni a častokrát sa mi ju nepodarilo zraziť inak, ako skombinovať Paralen a Nurofen po 4 hodinách. Teraz Paralen do HODINY zabral a odvtedy kľud. Stretla ste sa niektorá s niečím podobným?
ĎAKUJEM a do nového roka prajem všetkých len to najlepšie 🙂
z homeopatik takmer nemozna reakcia, skor si myslim,ze mala mala 1 dnovy Virus,ktory rychlo pride a rychlo odide...
To nie je mozne. Homeopatika su prakrucky ciste placebo. Viburcol nemohol vyvolat takuto reakciu v ziadnom pripade.
Ak by to bolo placebo,nezaberali by homeopatikz detom😀tie si tazko naho oria ze im liecik pomoze...ale tiez neverim ze teplota bola z viburcolu
Nasmu malemu odporucila dr viburcol pri zubkoch bolestiach a neklude na co zabera celkom dobre. Ani som nevedela ze by sa mal pouzivat na zvysenu teplotu tu vzdy zrazam najprv vlaznym kupelom az potom liekmi a to zvacsa panadol cipok kedze to posobi skor ako sirupy
Pozor, obsahuje Ľuľkovec zlomocný, v USA bolo toto homeopatikum zakazane a stiahnute z trhu, deti mali zachvaty a objavili sa aj pripady umrtia. Celkovo si treba dat pozor na doktorov co vam predpisu hocijake hopeopatikum a porozmyslat nad zmenou.
@pozornasamanov prosím vás, viete mi o tom napísať viac? Malej som to dala včera vecer a dnes večer-viburcol capik, mala ma 7 mesiacov. Keď som videla odpovede na viacerých diskusiách a písali ste tam toto, tak som si išla pozrieť zloženie a následne o tej rastline prečítať. Keď som jej to podala dnes večer tretíkrát za tých 7 mesiacov, môže sa jej niečo stať? Mám strach teraz večer , že náhodou sa niečo stane. Predtým nemala ťažkosti žiadne, ale od včera ma zápchu, čo som čítala je jeden zo symptomov. Prečo to predávajú, keď je v tom nebezpecna rastlina ktorou je možné sa ľahko otráviť? Je to moje prvé dieťa a mám o ňu strach neskutocny. Nechápem prečo to predávajú, aj keď to pomáha ale Moze jej to ublížit. Je to Este aj volnopredajny liek, ktorý sa dáva deťom, bábätkám....
@tatiana252024 Nieje to liek, je to homeopatikom, nespada to pod ziadne seriozne urady ci regulacie. Maju dobru lobby/"seminare" rj. rozumej dovolenky zadarmo atd pre doktorov aby to odporucali/reklamovali v ambulancii.
Mozte si prelozit kauzu z USA prekladacom, oficialne stranky americkeho uradu pre kontrolu lieciv:
https://www.fda.gov/drugs/information-drug-clas...
https://www.fda.gov/drugs/drug-safety-and-avail...
https://www.fda.gov/news-events/press-announcem...
https://www.fda.gov/news-events/press-announcem...
FDA varuje spotrebiteľov, že homeopatické tablety na prerezávanie zúbkov s obsahom belladony predstavujú zbytočné riziko pre dojčatá a deti a vyzýva spotrebiteľov, aby tieto produkty nepoužívali a zlikvidovali všetky, ktoré majú.
Americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv dnes oznámil, že jeho laboratórna analýza zistila v určitých homeopatických tabletách na prerezávanie zubov nekonzistentné množstvá belladony, toxickej látky, niekedy ďaleko presahujúce množstvo uvedené na etikete. Agentúra varuje spotrebiteľov, že homeopatické tablety na prerezávanie zubov s obsahom belladony predstavujú zbytočné riziko pre dojčatá a deti, a vyzýva spotrebiteľov, aby tieto produkty nepoužívali.
Americký úrad pre potraviny a liečivá varuje spotrebiteľov, že homeopatické tablety a gély na prerezávanie zubov môžu predstavovať riziko pre dojčatá a deti. FDA odporúča, aby spotrebitelia prestali používať tieto produkty a zlikvidovali všetky, ktoré majú.
Homeopatické tablety a gély na prerezávanie zubov sú distribuované spoločnosťami CVS, Hyland's a možno aj ďalšími a predávajú sa v maloobchodných predajniach a online.
Spotrebitelia by mali okamžite vyhľadať lekársku pomoc, ak ich dieťa po použití homeopatických tabliet alebo gélov na prerezávanie zubov pociťuje záchvaty, ťažkosti s dýchaním, letargiu, nadmernú ospalosť, svalovú slabosť, sčervenanie kože, zápchu, ťažkosti s močením alebo nepokoj.
"Prerezávanie zubov možno zvládnuť bez lekárskeho predpisu alebo voľnopredajných liekov," povedala Janet Woodcock, MD, riaditeľka Centra pre hodnotenie a výskum liekov FDA. „Odporúčame rodičom a opatrovateľom, aby deťom nedávali homeopatické tablety a gély na prerezávanie zúbkov a požiadali o radu svojho zdravotníckeho pracovníka o bezpečných alternatívach.“
FDA analyzuje nežiaduce udalosti hlásené agentúre týkajúce sa homeopatických tabliet a gélov na prerezávanie zubov, vrátane záchvatov u dojčiat a detí, ktorým boli tieto produkty podávané.
Homeopatické tablety a gély na prerezávanie zubov neboli hodnotené ani schválené FDA z hľadiska bezpečnosti alebo účinnosti. Agentúra si tiež nie je vedomá žiadneho preukázaného zdravotného prínosu produktov, ktoré sú označené na zmiernenie príznakov prerezávania zúbkov u detí.
"FDA zistila, že nekonzistentné množstvá alkaloidov belladonových, ktoré sa nachádzajú v týchto produktoch predstavuje vážne zdravotné riziko. Farmakologická odpoveď na belladonnu u detí je pri týchto produktoch nepredvídateľná a vystavuje ich zbytočnému riziku, pretože schopnosť dojčiat metabolizovať a eliminovať alkaloidy z belladóny je narušená v dôsledku zložitého vývoja pečeňových enzýmov a nelineárne dozrievanie funkcie obličiek. Opatrenia FDA sú nevyhnutné na ochranu verejného zdravia a blahobytu. FDA pokračuje v kontrole údajov a informácií súvisiacich s týmito produktmi, keď budú k dispozícii. FDA požaduje stiahnutie z trhu s najvyššou prioritou I. Spomínaná priorita I predstavuje situáciu, v ktorej existuje pravdepodobnosť, že použitie alebo vystavenie sa výrobku porušujúcim pravidlá spôsobí vážne nepriaznivé zdravotné následky alebo smrť."

stretli sme sa s tym, ze vobec nezaberali 🙂 ale s takouto reakciou nie...