Vigantol - skúsenosti
Ahojte maminy.Doktorka nám hneď predpísaná vigantol a podľa mňa sa mu s toho ťažko kaká.Nedávno som mu ho dva dni nedala a kakal normálne a potom keď som mu ho znova dala znova má problémy s kakaním.Malý má dva mesiace a je to na kosti tak viem že je to potrebné dávať.Aké máte skúsenosti s vigantolom maminy?Za odpovede ďakujem🙂
@katarinamarkova Presne tak a vôbec si takýto ľudia neuvedomujú, že aj tak to "hádzanie" umelých vitamínov a minerálov do svojho organizmu nie je vôbec prospešné, nakoľko ich telo aj tak nevie účinne spracovať a väčšinu vylúči..... 😉
@katarinamarkova no ja som sa pýtala na skúsenosti tak nemusíš tu hneď skákať o tom ako ty nechapes ;)
My sme namiesto Vigantolu dávali Baby D od Jamesonu a bez problémov
To da rozum, ze alternatívou k Vigantolu musi byt výživový doplnok obsahujúci rovnaku účinnú latku - kedze sa bavíme o vitamine D.. Mne lekárka a i magistra v lekárni povedala, ze ide o ten tuk, do ktorého je zakomponovaný a ten moze robit zle detickom. Napr. Vigantol berie aj moja stara mama a az ked som jej spomenula, ze nasa malinka ma z neho koliky, tak si spojila, ze aj ona máva silne bolesti brucha, ze by to mohlo byt z Vigantolu. Vysadila ho a odvtedy dobre..
@simona1302 my sme mali zlu skusenost s Vigantolom. Plac a bolenie bruska a nepokojna bola dcerka. Znama ktora studovala na vyske zdrav. .... tak poradila ... aby som jej vysadila vigantol. Ze sa uz nevyraba.... a ja uz len dopredaj vyrobenych produktov...
Po vysadeni vsetko preslo 🙂
@simona1302 ved ti tu svoje skúsenosti opisujem: je leto - stačí ísť von na prechádzku, dieťa netreba zbytočne dopovať hlúposťami, kt. pri prebytku spravia viac škody ako osohu, hlavne ak sama vidíš, že očividne tvojmu dieťaťu dobre nerobia.
skúsenosť - miesto umelého Dčka- prechádzka
skúsenosť - ak vidím, že dieťaťu niečo vadí, škodí, tak mu to nedám
ja by som tiež chcela prispieť do debaty, nedávno ma lekárka informovala, že prišlo na trh Fultium - tak sme vyskúšali..tiež je to vitamín D v kvapkách, dávam malej, dáva aj kamoška, obe máme pozitívne skúsenosti..tieto kvapky obsahujú olivový olej, vigantol nejaký rastlinný a vraj práve ten spôsobuje prípadné ťažkosti od žalúdka..vyskúšajte🙂 ale je to len na lekársky predpis a cena je nejaké 4€, oproti iným vitamínom D super 🙂
Milé dámy,nie každý liek má na organizmus rovnaký účinok to by ste už zo skúseností mohli vedieť,čiže nemôžete tvrdiť že zápcha vzniká po ňom,každý liek má na každého iné účinky,my sme pokusní králici a lekári sú od toho platení aby to na nás skúšali,čiže rada:Vyskúšať v nižších dávkach a potom postupovať podľa účinku toho lieku

@simona1302 je leto! vonku svieti slnko! ( dobre už dva dni moc nie) stačí ísť na normálnu prechádzku a vit D máte až až až.....
nie osobne - len tak všeobecne - fakt nechápem ten dnešný prístup - t.j. zjem 2jablká, dám normálny obed- masko, zeleninku, nejaký ten jogurt atd počas dňa a pre istotu hodím do seba taký, taký vitamín, taký taký minerál - lebo čo ak nedostatok......radšej sa nimi trošičku predávkujem, nehľadiac na vedľajšie účinky ich prebytku, lebo veď vitamíny sú predsa zdravé!