icon

Vírus HFMD (ruky, nohy a ústa)

veronncek1
19. nov 2013

Chcem sa informovať za ako dlho sa môžu prejaviť príznaky...dcérka bola v kontakte s kamoškynimi chlapcami deň pred tým ako sa to u nich prejavilo.bola s nimi v kontakte takmer celý víkend a v pondelok sa už kamoškyn mladší syn vysypal a dnes už mal jej starší syn teplotu a červené fliačky v ústach. Aká je prosím vás inkubačnádoba? Ďakujem vopred za odpovede.

Strana
z2
lenyy
19. aug 2014

@haslerka27 jojo zvysemy prisun vit b mame uz dlhodobo kvoli nechutenstvu viem ze je dobre pridat becka aj pri aftach a "spinave" ruky a takto malych feti /1,5/ nepotiesi ani ant.gel;)) furt cosi v ustach. kolko vam trval prosim ta vysyp na nohach? ruky mame bez bysypu,mali sme vysyp najma vnutro ust vo forme aft a co mame vysypane su nakma paty a slapy noh a trovh okolo clenkov. uz 4 den a vyrazky na patavh su stale vodnate tak ma zaujima kolko trva kym vysyp polavy

haslerka27
20. aug 2014

@lenyy Asi tri dni ale malo ich bolo,do 3vyrazok ....rit mala najviac...az po kolená z opačnej vnútornej ste.na4den bola fit.pred 2rokmi to mala,brutal,v nemocke sme boli,40tky mala.ked to dieťa 1x chyti,z asa to zle,potom ďalšie znasa uz dobre....1x je to najhorsie

siska07
26. aug 2014

@bambulka82
@melpomene
@buburka ahojte zienky, chcem sa opytat, deturencom ked zliezli tie nechtiky, upravilo sa to potom? vsetko v poriadku? aj ste na to mali nejaku masticku alebo lieky, vitaminy? vyzera to strasidelne.. dcerka sa toho boji, jeden nechet jej schadza a ostatne su uz na polovicku zidene...
ma 3.5r, vobec nemala teploty, brutal vysyp chodidla po clenky, ruky, ,okolo ust, ritka.... potom pluzgiere. a koza schadza, este stale, prve priznaky pribudli pred cc 1.5mesiacom. a dr aj kozny ze virus RNU to nie je, lebo ze nemala teplotu... ale ona ani pri anginach nema vobec, neviem ci to je imunitou ci co... a teraz ked jej nechtiky zliezaju tak urcite si myslim ze to je tento virus...

melpomene
26. aug 2014

@siska07 ahoj...nám to zliezalo dlhsie...bola to mozno trojtyzdnova zalezitost, ale potom sa vsetko dostalo do normalu...takze treba asi len vydrzat

bambulka82
26. aug 2014

@siska07 ahoj, my sme mali od koznej aj masticky..trvalo to dlhsie, hlavne tie nechtiky..zliezli mu na rukach aj na nohach a dlhsiu dobu mal take velmi jemnucke nechtiky a aj take nepekne 😒 ale vsetko sa to upravilo a uz je to v poriadku 🙂
treba to len vydrzat, je to neprijemne a ja som si aj dost poplakala ked bol maly taky vyhadzany a zliezala mu koza 😔

buburka
27. aug 2014

@siska07 ano mali sme taky gel, slepaci gel to doktorka nazvala 😀 ma to iny nazov, ale uz si nespomeniem, nejaky virall.... Ale ked povies slepaci gel tak budu vediet snad. Je to dobre aj na kiahne inak, tak som citala v letaku. Je to na volny predaj a dost velka tuba 🙂

siska07
27. aug 2014

@melpomene
@bambulka82
@buburka dakujem, snad to nebude az take hrozne a rychlo sa to zhoji a narastu nove... boli sme na koznom na kontrole dnes, dostala este nejaky krem batrafen a na zliezanie koze este excipial

pemulka
18. nov 2014

kočkyy, je toto ten vírus? malá mala teploty 2 dni, až na 40 °C sme sa dostali.. :(( v noci o tretej zábaly a vlažná sprcha.. straaaašne niečo.. 2 dni nechcela jesť, ani veľmi piť.. v sobotu to začalo, po troch dňoch dnes konečne pije, trochu jedla.. a celá je vysypaná.. :(

lilitela
11. júl 2015

Ahojte baby, mate niektora skusenost aj s nestandardnym prejavom tejto choroby? Zastupujuca doktorka urcila dcere tuto diagnozu, ale po vyse 13 dnoch zacinam mat pochybnost, pretoze nemala ziadne typicke symptomy a vysypana je na trupe predovsetkym, a nie na rukach nohach a ustach. Kiahne uz prekonala.

nelinkabublinka
8. sep 2016

Dobrý deň dámy, vo WIKI pribudol článok o tejto chorobe, nechceli by ste pridať svoju osobnú skúsenosť s touto pliagou? Takto to budeme mať pekne pokope a možno mnohým mamičkám pomôžete s radami ako to prekonať, čo očakávať a tak. Stačí kliknúť sem https://www.modrykonik.sk/choroba-ruky-nohy-usta/ a pod článkom je priestor na pridanie svojej skúsenosti. Ďakujem

(Odmením aspoň srdiečkom 🙂 )

Strana
z2