icon

Vitamín D - užívanie

evula38
14. jan 2018

Zienky davate svojim babatkam vit D? Ak ano aky? A ako casto? 😉

Strana
z2
misinka0611
15. jan 2018

Každý den Jamieson baby D. Mam 4 mesačného syna.

majkabm
17. jan 2018

@evula38 Vigantol, 2 kvapky denne

lucia147852
17. jan 2018

@evula38 aj nám to hovorili v pôrodnici, že tie detičky ktoré budú len na umelom nemajú papať Dčko, lebo v mlieku ho je toľko koľko potrebuju

sabca99
17. jan 2018

@nivea777 Prečo si povedala, že jej ho dávať nebudeš? Nerozumiem?
@candii Tak super, že nebudem musieť ja na to nejako myslieť, že čo ešte. Ako čítam, tak sa tento vitamín malým detičkám dáva len po troške hej? Dávka sa zvyšuje od váhy? Alebo?

nivea777
17. jan 2018

@sabca99 pretoze je na trhu viac druhov D vitaminov a ja som odmietala davat vigantol ked viem co to robi s bábätkami..Aj bez toho mal problem s bruškom,takze som mu nechcela este prikladat

sabca99
17. jan 2018

@nivea777 Prepáč, ja som len nerozumela tomu ako si to myslela, ja s takýmito vecami zatiaľ skúsenosť nemám, aj preto som tu aby som sa dozvedela čo a ako a ako zakročiť, keď budem musieť aj ja toto vyriešiť 🙂

nivea777
17. jan 2018

@sabca99 ospravedlňovať sa nemusíš ..ja mam Dcko od Jamieson..este je aj Devit a mozno by sa nasli aj iny vyrobcovia

jance333
17. jan 2018

my sme začali s Vigantolom, no prestali sme, lebo mala dcérka kŕče a neskutočne plakala. skúsili sme aj Devit, ale bolo to veľmi podobné. tak sme prestali dávať a skúsili po ukončenom 3.mes. a už to bolo ok. takže teraz každý deň, keď nezabudnem 1 kvapka do pusy. ostali sme pri Devite

sabca99
17. jan 2018

Skúsim to pozrieť, aj keď rozmýšľam, či by som potom nemala dať šancu aj tomu, čo odporúčajú lekári predsa len asi vedia prečo to odporúčajú, nie? No neviem uvidíme, že čo, ešte si skúsim aj od kamošiek pozisťovať 🙂

zarica
17. jan 2018

Ano je dolezite davat Dcko pre deti aj dospelych, hlavne v zimnych mesiacoch... vigantol aj jamieson su otrasne, radsej pozriet od swansonu alebo dr.jacobs alebo tomu podobne...

nivea777
17. jan 2018

@zarica ja som s jamieson spokojná,maly sa tiez nestazuje

maggiba
17. jan 2018

@sabca99 Hladaj povod vitaminu a v com je.
Napriklad DeVit ma pôvod v lanoline oviec z Nového Zelandu a Australie a je v kokosovom oleji (aj ked na obale su uvedene triglyceridy). Swanson je v olivovom oleji.
Vigantol mam pocit, ze je viac chemicky ako prirodny a preto vela babatkam robi problemy. Predpisuju ho, lebo je liecivo, jedine vraj presne skontrolovane kolko a aka davka vitaminu D je vnutri. Ostatne su "len" vyzivove doplnky.

Ale napr mne naša pediatricka sama odporucila, este ked bol v poriadku, Jamieson.

rembura
18. jan 2018

@maggiba to je tazko, kazde dietatko je ine, my napriklad berieme vitamin D, ktory nam odporucila, prepisala detska lekarka a nemali sme problem s nicim doposial a to teda ho berieme uz nejaky ten piatok, ze nie je to len, ze tyzden, ale uz niekolko mesiacov a uplne v pohode 🙂

bibistec
19. jan 2018

@maggiba jameson je pokial pamat v kukuricnom oleji nam napr robil pronlemy

sabca99
22. jan 2018

Fúha, pôvod vitamínu? To nad tým budem asi dlho sedieť, kým si to všetko porovnám
Uvidím, čo mne poradia, keď na to príde. Je dôležité, že aký má pôvod? Predsa len podstatné nie je to aby dieťatko dostalo toľko vitamínu koľko potrebuje?
@rembura Máš na mysli Vigantol? Vás netrápi nič z toho, čo tu zaznelo? Čo som sa dočítala?

elizita
22. jan 2018

Jamieson. A beriem ho aj ja. Dala som si spravit rozbor a ano, mam ho aj ja nedostatok

rembura
23. jan 2018

@sabca99 hej ten myslim, nic vobec, uplne fungujeme normalne, sme zdravucky ako rybky 🙂 ani bolesti bruska nemavame, z coho mam velku radost, neviem no ide asi dost o dietatko ako to prijme, aj kamoska dava tento vitamin co aj ja a tiez nemaju problemy ziadne 🙂

mia407
23. jan 2018

Jamieson D..Vigantol moze sposobovat krce.Je to najhorsi odpad aky sa vyraba.Dokonca sama lekarka mi povedala,ze dobre ze davate od Jamieson.

sabca99
12. feb 2018

To si ma @rembura potešila. Lebo som sa už začínala báť, že ako to je, ako to tie detičky vnímajú, berú, či im prospieva alebo nie. Ako dlho ho už beriete?

rembura
19. feb 2018

@mia407 kazde dieta je ine, treba sa aj na to pozerat, my sme s nim v pohodicke, ziadne nejake zdravotne problemy nemame, takze ja si nemam preco stazovat 🙂
@sabca99 ako dlho? skoro hned po narodeni sme ho nasadili ako nam lekarka nakazala, cize nie je to, ze tyzden a idem ti nieco pisat 😉

babatkoo
19. feb 2018

Jamieson D vit. davam synovi od narodenia az doteraz nepretrzite coskoro uz 3 roky

sabca99
20. mar 2018

Hej rozumiem @rembura. Aj nás to bude čakať teraz 🙂
Tak sa nám to všetko šuchlo, že ani som sa nenazdala a už to máme za sebou. Mám pocit, že som si to tehotenstvo ešte ani poriadne neužila a keď som si na bruško začala zvykať, tak sa stratilo 😀

rembura
26. mar 2018

@sabca99 to je super, tesim sa teda s tebou, ze uz takto, je to skvely pocit, co? 😍👏 to tak byva, u mna to tiez tak bolo, ze uz ked som sa naucila nejako fungovat, nejaky ten rezim som si spravila, tak vtedy som si od toho musela uz odvyknut, ale tak to je normalne 🙂 ste zdravucky?

sabca99
25. apr 2018

Keby len skvelý pocit @rembura. Je to nadovšetko. Nevedela som si to celé predstaviť a teraz neviem jak som mohla žiť bez malého zázraku 🙂 Strašne rýchlo sa v mojom živote veľa vecí zmenilo a celkom rýchlo si na to zvykám.
Sme, sme. Dávame Vigantol a zatiaľ je to super. Dúfam, že to takto bude neustále, že budeme všetci doma zdraví a šťastní.

jany149
25. apr 2018

@evula38 ja dávam Biomaxin z Finclubu a jeden denne

jarmi111
14. apr 2022
Strana
z2