Vitamín D - užívanie
Zienky davate svojim babatkam vit D? Ak ano aky? A ako casto? 😉
@evula38 aj nám to hovorili v pôrodnici, že tie detičky ktoré budú len na umelom nemajú papať Dčko, lebo v mlieku ho je toľko koľko potrebuju
my sme začali s Vigantolom, no prestali sme, lebo mala dcérka kŕče a neskutočne plakala. skúsili sme aj Devit, ale bolo to veľmi podobné. tak sme prestali dávať a skúsili po ukončenom 3.mes. a už to bolo ok. takže teraz každý deň, keď nezabudnem 1 kvapka do pusy. ostali sme pri Devite
Skúsim to pozrieť, aj keď rozmýšľam, či by som potom nemala dať šancu aj tomu, čo odporúčajú lekári predsa len asi vedia prečo to odporúčajú, nie? No neviem uvidíme, že čo, ešte si skúsim aj od kamošiek pozisťovať 🙂
Ano je dolezite davat Dcko pre deti aj dospelych, hlavne v zimnych mesiacoch... vigantol aj jamieson su otrasne, radsej pozriet od swansonu alebo dr.jacobs alebo tomu podobne...
@sabca99 Hladaj povod vitaminu a v com je.
Napriklad DeVit ma pôvod v lanoline oviec z Nového Zelandu a Australie a je v kokosovom oleji (aj ked na obale su uvedene triglyceridy). Swanson je v olivovom oleji.
Vigantol mam pocit, ze je viac chemicky ako prirodny a preto vela babatkam robi problemy. Predpisuju ho, lebo je liecivo, jedine vraj presne skontrolovane kolko a aka davka vitaminu D je vnutri. Ostatne su "len" vyzivove doplnky.
Ale napr mne naša pediatricka sama odporucila, este ked bol v poriadku, Jamieson.
Fúha, pôvod vitamínu? To nad tým budem asi dlho sedieť, kým si to všetko porovnám
Uvidím, čo mne poradia, keď na to príde. Je dôležité, že aký má pôvod? Predsa len podstatné nie je to aby dieťatko dostalo toľko vitamínu koľko potrebuje?
@rembura Máš na mysli Vigantol? Vás netrápi nič z toho, čo tu zaznelo? Čo som sa dočítala?
Jamieson. A beriem ho aj ja. Dala som si spravit rozbor a ano, mam ho aj ja nedostatok
Jamieson D..Vigantol moze sposobovat krce.Je to najhorsi odpad aky sa vyraba.Dokonca sama lekarka mi povedala,ze dobre ze davate od Jamieson.
Jamieson D vit. davam synovi od narodenia az doteraz nepretrzite coskoro uz 3 roky
@sabca99 to je super, tesim sa teda s tebou, ze uz takto, je to skvely pocit, co? 😍👏 to tak byva, u mna to tiez tak bolo, ze uz ked som sa naucila nejako fungovat, nejaky ten rezim som si spravila, tak vtedy som si od toho musela uz odvyknut, ale tak to je normalne 🙂 ste zdravucky?
Keby len skvelý pocit @rembura. Je to nadovšetko. Nevedela som si to celé predstaviť a teraz neviem jak som mohla žiť bez malého zázraku 🙂 Strašne rýchlo sa v mojom živote veľa vecí zmenilo a celkom rýchlo si na to zvykám.
Sme, sme. Dávame Vigantol a zatiaľ je to super. Dúfam, že to takto bude neustále, že budeme všetci doma zdraví a šťastní.

Každý den Jamieson baby D. Mam 4 mesačného syna.