Vitamíny pre škôlkára

lucika111
14. feb 2013

Maminy, moj maly zacal pred nedavnom chodi do skolky. A uz mam pocit akoby na neho nieco "liezlo". Viete mi poradit nejake naozaj odskusane vitaminy, ktore by sme mohli pouzivat? Pocula som o ARKO DEFENSIS ale nikde to nieje mozne kupit a vitaminy ako MARTANKOVIA a pod. nepovazujem za ucinne.
Dakujem

simonceli
14. feb 2013

@lucika111 no my dáváme každý den před odchodem do školky preventan pro děti a teda jí i vibovit. Co vím, tak spousta mamin od nás ze školky dává imunoglukan a samozřejmě hodně ovoce a zeleniny.

ita111
14. feb 2013

@lucika111 ja si kupujem prírodné ,žiadne vitamíny z lekárne-syntetika pozor!!!a martankovia 😢 syntetika,len reklama je na nich dobrá aj darček viac nič...

simca06022011
14. feb 2013

@lucika111 arko defensis su probiotika s kadejakymi pridavkami (co si pamatam: kolostrum) na imunitu, nie je to vitamin na denne branie... je to na imunitu, berie sa to 3 mesiace, vzdy na zaciatku sa vyberie skatula a potom o mesiac znovu.. a znovu...

bets
14. feb 2013

nedavala som detom ziadne umele vitaminy. ked chodili do skolky, najlepsie na nich ucinkoval sirup/stava z rakytnika (priamy vytazok). kupovala som od weledy. teraz zvazujem, ci si sama nenasadim rakytnik. ma vela vit.C. ked som vcas zachytila nadchu ci virozu, rakytnik + med s cesnakom, ci skoricou zaucinkoval najlepsie... neverim ziadnym vitaminom v tabletkovej forme, ani take, ktore sa prezentuju ako cisto prirodne.
na imunitu mam nasadene goji, ale neviem, ci bude rodit v nasich podmienkach.

lucika111
autor
14. feb 2013

@simonceli dakujem

@ita111 no my tiez jeme prirodne vitaminy zo zahrady. Ale teraz v zime to kupovane ovocie a zelenina je tiez viac chemia ako vitaminy 😒
@simca06022011 viem, ze arko defenses obsahuju aj probiotika...ja som sa v otazke zle vyjadrila, nemala som na mysli konkretne len vitaminy ale samozrejme rozne doplnky, ktore mozu malickym skolkarom pomoct predchadzat chorobam. A prave na arko defenses som pocula najlepsie veci, aj v lekarni mi povedali, ze nic podobne nieje, ze obsahuje velke davky vsetkych tych pridavkov.

mis_ka
14. feb 2013

@lucika111 ja davam malemu Imunoglukan, nie su to vitaminy, ale pripravok na posilnenie imunity. mam s nim dobre skusenosti.

zuzkaben
14. feb 2013

Ahojte, ja si myslim ze ked ma dietatko zdravu a vyvazenu stravu, je plne energie, a sily, netreba zbytocne synteticke vitaminy. Bola som u endokrinologa a ten mi povedal ze on si da namiesto selenu alebo imunoglukanov radcej kvalitny francuzsky syr a ide si zabicyklovat. To je aj moj nazor. Z prirodzenej potravy si telo zoberie tolko vitaminov, kolko potrebuje, syntetickymi vitaminami nikdy neodhadneme mnozstvo. Pozrite na inspiraciu stranku o vareni zdravych dobrot - www.fitrecepty.com 🙂 alebo aj na facebooku Fitrecepty.

m.i.r.i
14. feb 2013

@zuzkaben ja s tebou suhlasim..stale hladam tie najucinejsie prirodne vitaminy...ale proste niekedy je to uz zufalstvo..nas maly ma maximalne vyvazenu stravu...doteraz dokonca nepapa ani ziadne sladkosti, cokoladu este stale nepozna..a inak len zdravo, velke mnozstva ovocia, kazdy den si sam pyta..pije len cistu vodu a denne aspon pohar citronady s medom....nic sladene, ziadne umeliny..vychovany na cerstvom vzduchu na dedine..chodili sme aj vela plavat....zdravy ako buk..teraz sme boli na vysetreniach vsade kde sme mohli, ORL spickove, alergologia uzasna..imunita nenarusena, priam ukazkova..dieta zdrave, prosperujuce...a aj tak od nastupu do skolky v septembri mi tam nevydrzal viac ako tyzden vkuse..vacsinou je po 2-3 dnoch doma so soplami, kaslom..morime sa, trapime, placeme, nespime v noci..teraz bol doma s kaslom 6 tyzdnov...od Vianoc..tak davame uz aj my aspon imunoglukan a zacala som aj rybi olej...rozmyslam nad tym rakytnikom..vitaminu C musi mat kopec z ovocia a zeleniny...je ale pravda, ze sme este nikdy nemali ATB, ziadne anginy a podobne choroby..zatial...stale je to len o hroznych sopliskach a kasloch dokolecka...marodka jedna za druhou...a mam pocit, ze proste chyti kazdy virus co stretne v tej skolke...raz na neho niekto kychne..tak uz potom neviem co...

nikol156
14. feb 2013

ja ešte nemám škôlkára, ale onedlho budem mať.. 🙂 ja som túto zimu dávala malému beta glukan je to taký sladký sirup, kt. keď uvidí môj syn tak uteká, lebo mu veľmi chutí. má to príchuť lesnej zmesi... je to posilňovač imunity, kt. treba brať 3 mesiace. jedna fľaštička stojí cca. 5 € a jedna fľaštička vydrží asi mesiac. zatiaľ s týmto máme veľmi dobrú skúsenosť a viacerí mi ho už odporučili a medzi nimi bola aj naša pediatrička. 😉 odvtedy čo ho bere môj syn obišli nás choroby a bolo ich hodne v našom okolí.... 😒

simca06022011
14. feb 2013

@lucika111 ja som brala arko a nebola som spokojna, malej som to ani nedavala este🙂 uz len mi bolo do smiechu ked som mala tu krabicku "zcvaknut" dokopy a pohrkat... a ked som to sla vypit, tak polka tych "suchych" prisad bola nalepena na vrchnakoch a mohla som hrkat kolko som chcela 🙂 teraz je to novinka, imnologicka mala plnu ambulanciu letacikov.. vyskusat mozes samozrejme, ale mne sa osvedcilo najviac vela pit, Cko, Dko. Ale zase my sme mensi, nemam taky vyber co jej este mozem dat.. ale asi jej ani nic nedam 🙂)

simca06022011
14. feb 2013

@nikol156 ten sirupcek vyskusame aj my 🙂

unique
14. feb 2013

mne tiez kamoska odporucila to arko def. a vraj im super zabera. Maly mi tiez zacal chodit do skolky a uz len cakam kedy ho tiez nieco chyti ☹ a tiez uvazujem aky sirup zacat davat lebo arko nemozem nikde zohnat.

adrioska
14. feb 2013

@lucika111 ja mojmu davam, C-cko z DM (taky prasok), B komplex a rakytnikovy olej.

vevegom
14. feb 2013

velmi nam pomohli tuto zimu probiotika - Infants Dophilus plus, mala ruzova krabicka, cca 14 €. funguju aj proti nechutenstvu - moja mala je horsi jedak a s tymto pekne papa.

zvedavamt
14. feb 2013

my sme prezili celu predskolsku bez antibiotik s BIO chlorelou od GW a pouzivame ju aj v ZŠ, kopec deti doma s chripkou teras a my este chodime a to dokonca autobusom rano. Aj sestra pouziva pre obe deti uz od 6mes a prestali behat po lekaroch.
Ale hlavna je prevencia, neoslabovat imunitu nadbytkom cukru, nezahlienovat nadbytkom mlieka a ml. vyrobkov, dostatok tekutin, cerstve ovocie doobeda a cerstva zelenina poobede.
My uz z lekarne nekupujeme nic,lebo som zacala citat zlozenie. A ecka a umele sladidla si vie dohladat cez google kazda mamina. Dokonca mam zo stranky www.emulgatory.cz aplikaciu v mobile,tak si ecka kukam rovno v obchode.

sorciera24
14. feb 2013

@lucika111 tak ja okrem vit. C na posilnenie imunity rozhodne odporucam kozie mlieko...to by som neverila ake zazraky dokaze aj s tou imunitou urobit🙂

visage1974
5. mar 2013

Multivitamíny a minerály pre deti WellnessKids-Kombinácia 13 vitamínov a 8 minerálov pre deti od 4 rokov. Mäkké tablety s prírodnou pomarančovou príchuťou. Dávkovanie: deťom od 4-9 rokov podávajte 1 tabletu denne, deťom od 10 rokov 2 tablety denne.
Omega 3 pre deti WellnessKids-Omega 3 rybí olej s prírodnou citrónovou príchuťou. Obsahuje esenciálne mastné kyseliny, potrebné pre zdravý rast a vývoj detí. Pre deti od 3 rokov. 105 ml
mam dobre skusenosti.

mimka24
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamazem
27. máj 2013

U nás na mamazem nájdete širokú ponuku čisto prírodných vitamínov aj minerálov. Navyše podľa ikon hneď budete vedieť od akého veku sú vhodné. Väčšina je vhodná pre deti od 3 rokov.
Osobne odporúčam FYTOMINERAL. Nech vás neodradí cena, dávkovanie stačí pár kvapiek denne do nápoja, najlepšie čistej vody, preto vydrží naozaj dlho.

mirka8105
17. okt 2013

@zvedavamt ahoj prosím ťa možes mi dať link na tu chlorellu čo davaš malej a ako dlho a ake davky jej davaš?

mirka8105
17. okt 2013

@bets ahoj.čo si detom davala rakytnikovy olej alebo sirup nemas link?dakujeem.

bets
18. okt 2013

@mirka8105 napr. tu:
http://www.bioshop.sk/obchod/zapalene-hrdlo/rak...
ja som ho kupovala priamo v lekarni.

mirka8105
18. okt 2013

@bets dakujeeem.

momoka85
25. nov 2013

My používame prirodzený rybí tuk - namiesto umelých D vitaminiv z lekarne! V zimných mesiacoch je hlavne pre deti nevyhnutný!
Najviac na svete sa nachadza (v prirodzenej forme) v rybom tuku.
Odporúčam http://ostatne.bazos.sk/inzerat/30774582/Moller...

miska030
25. nov 2013

My sme mali kolostrum,najprv sirup z firmy LR,ale teraz na jesen som im kupila z lekarne,krabicka na mesiac vyjde 8eur.