icon

Vitamíny pre trojročné deti

juliana1203
15. nov 2025

Ahojte.mala 3 roky 3 mesiace uživa vitamíny forever.lenze užívame ich pravidelne poctivo už rok a mala nechodi ani do škôlky iba medzi 8 deti skupinku cvičenia a je prenamentne chorá (kasel ,soplik,..).a ide hlavne o to ze už vidím na nej ze ich užíva s odporom.Je možné zebjej takýto druh viataminou nezaberá? Co by ste odporučili.name kvalitné niečo.Do skolky ideme skúsiť od januára.tak aby sme niečo brali popredu.dakujem

taktotedanie
15. nov 2025

@juliana1203 no , necudujem sa, ze nezabera 😂 a cudujem sa, ze toto vobec davas dietatu
Akoze su take rady, ze otuzovanie, denne morska voda do nosa, betaglukan, niekto skusa rhinogerminu, vit C
Ale ak raz to dieta nieco chyti tak to darmo

juliana1203
autor
15. nov 2025
@taktotedanie

@juliana1203 no , necudujem sa, ze nezabera 😂 a cudujem sa, ze toto vobec davas dietatu
Akoze su take rady, ze otuzovanie, denne morska voda do nosa, betaglukan, niekto skusa rhinogerminu, vit C
Ale ak raz to dieta nieco chyti tak to darmo

@taktotedanie otuzujrme sa..morskú vodu čistíme každý deň 2 až 3 x noštek.. no viem.zevsk chyti tak chyti..ale užívanie vitamínov by mu malo.pomoct a skrátiť ochorenie..no ja nebadane nič.. písala som.aj pediayricke..zatiaľ žiadna odozva..ona nám poradila forever..ze vraj vynikajúca voľba..

viestta
15. nov 2025
@juliana1203

@taktotedanie otuzujrme sa..morskú vodu čistíme každý deň 2 až 3 x noštek.. no viem.zevsk chyti tak chyti..ale užívanie vitamínov by mu malo.pomoct a skrátiť ochorenie..no ja nebadane nič.. písala som.aj pediayricke..zatiaľ žiadna odozva..ona nám poradila forever..ze vraj vynikajúca voľba..

@juliana1203 nepotesim ta, dieta si buduje imunitu, jeho telo sa musi zoznamit so stovkami bakterii a virusov, ktore koluju v populacii mimo "jej bubliny". Niektre deti to zvladaju lepsie, niektore ochoreju, ale ten proces zoznamenia s inymi "potvorkami" absolvuje kazdy. A vela s tym narobit nemozes, mozes imunitny system podporit vitaminmi, otuzovanim, ale ten proces zoznamovania jednoducho prebehnut musi.

domiklik
15. nov 2025

@juliana1203 s príchodom jesene a nástupom do škôlky užívame vit d, betaglukan, keď sa objaví choroba pridám zinok cevit, kaloba alebo sinupret. 3 ročne dieťa ešte buduje imunitu, niektoré sú permanentne soplave a kašlú. Pani doktorka by mozno mohla radšej urobiť stery.

juliana1203
autor
15. nov 2025
@viestta

@juliana1203 nepotesim ta, dieta si buduje imunitu, jeho telo sa musi zoznamit so stovkami bakterii a virusov, ktore koluju v populacii mimo "jej bubliny". Niektre deti to zvladaju lepsie, niektore ochoreju, ale ten proces zoznamenia s inymi "potvorkami" absolvuje kazdy. A vela s tym narobit nemozes, mozes imunitny system podporit vitaminmi, otuzovanim, ale ten proces zoznamovania jednoducho prebehnut musi.

@viestta ako chápem.. véd otuzujeme..robíme klasicky všetko iba som chcela podporiť imunitu..no rok užívame forever..ako nejde mi o tých 120e mesačne.. véd jasne ze to dietatu kúpim.. len ide o to ze ona to už aj pije z odporom..preto by som radšej vyskúšala niečo iné.. co jej napríklad dám do umeleho mliecka a nezbadal to..ako som.jej dávala pri chorobe colostrum..

juliana1203
autor
15. nov 2025
@domiklik

@juliana1203 s príchodom jesene a nástupom do škôlky užívame vit d, betaglukan, keď sa objaví choroba pridám zinok cevit, kaloba alebo sinupret. 3 ročne dieťa ešte buduje imunitu, niektoré sú permanentne soplave a kašlú. Pani doktorka by mozno mohla radšej urobiť stery.

@domiklik a tie vitamíny mate nejakú overenú dobrú značku? Najme kvalitnú.. o to mi ide ci môžem prestať s qforeverom a prejsť na niečo takéto..

viestta
15. nov 2025
@juliana1203

@viestta ako chápem.. véd otuzujeme..robíme klasicky všetko iba som chcela podporiť imunitu..no rok užívame forever..ako nejde mi o tých 120e mesačne.. véd jasne ze to dietatu kúpim.. len ide o to ze ona to už aj pije z odporom..preto by som radšej vyskúšala niečo iné.. co jej napríklad dám do umeleho mliecka a nezbadal to..ako som.jej dávala pri chorobe colostrum..

@juliana1203 tak jej daj ine multivitaminy, hociktore z lekarne

antonka
Odpoveď bola odstránená
anonym_697b87
15. nov 2025

Podľa mňa to chce čas.. to malé dieťa má nejakú imunitu, ale ešte slabú.
Z môjho pozorovania 2 deti, prvý rok bol katastrofa u staršieho dieťaťa, týždeň v škôlke, 2-3t doma.. poväčšine našťastie nič hrozne, ale nekonečné.. nie a nie prejsť. A to sme skúšali všetky možné vitamíny prvý rok, ale celý rok, teda do mája sme to mali takto. Druhý rok, bol trochu lepší, že sa skrátila doba choroby, tretí rok omnoho lepšie. Oveľa menej a kratšie choroby.
Druhé dieťa je zatiaľ prvý rok v škôlke, od začiatku oveľa lepšie než prvé dieťa, v podstate je na Tom tak ako prvé dieťa tretí rok v škôlke aj choroby ma oveľa kratšie.
Už dávame len sem tam rakytnicek a d samozrejme obom.
No a to ešte nepíšem, ako sme my dospelí boli tiež vždy ko ten prvý rok škôlky, proste všetci si museli zvyknúť na ten kolektív a to čo sa v ňom siri

taktotedanie
15. nov 2025
@juliana1203

@juliana1203 no forever? Poradila somarinu

dzulli1980
15. nov 2025

Ja už by som po tých rokoch skúseností so zaručenými "pomocníkmi" typu narosan atď. odporučila len probiotiká + C. D vitamín ... som sa opustila a dcére len toto dávam ... a ona permanentne chorá teraz od septembra absolútne nič, zdravá ako ryba.

simona20201309
15. nov 2025

@juliana1203 píšeš o tom forever akoby to mal byť zaručený zázrak. A neviem od koho to kupuješ keď mu platíš 120e ale asi 100e mu platíš za doručenie 😂
Možno v tej skupine kam chodíte je nejaký bacilonosic. Poprosila by som lekárku o vytery.

taktotedanie
16. nov 2025
@juliana1203

@juliana1203 colostrum bez efektu…
Naozak ti nedoslo, ze vyhadzujes peniaze von oknom?
🤷🏻‍♀️
Ci si jedna z tych zaslepenych matiek co sa da nachytat na forever LR narosan a podobne blbosti co absolutne nefunguju? S tie ceny su az nekrestanske!
Chces pre dieta kvalitu a pchas do neho forever 🤷🏻‍♀️ chore

monny222
16. nov 2025

u nas doma davam malemu co chodi od septembra do skolky Narosan Tropic z Justu (obsahuje 10 vitaminov+zinok) maly ho zboznuje.. a ziadne ine vitaminy ani nic podobne mu nedavam.. obsahuje vsetko co treba.. najhorsie co od septembra mal bol sopel...

ekira1
19. nov 2025

Ja striedam imunoglukan a bactoral. Keď na dieťa niečo lezie dávam C, D a zinok. Ak sa objaví zadná nádcha tak sinupret. Už sme skúšali všetko možné a toto celkom funguje, sem tam nádcha 3 dni a nič vážnejšie. Predtým sa striedala nádcha aspoň dva týždne, angína, zápal stredného ucha, suchý kašeľ, vlhký kašeľ, rôzne virózy.. Nebol mesiac aby mu niečo nebolo.