icon

Vojtova metóda a nespavosť

aleksia
13. nov 2016

Rada by som sa opytala na Vase nazory a skusenosti : odkedy cvicime vojtovu metodu syn ma kazdu noc minimalne dvojhodinove zachvaty neutichajuceho placu. Moze to mat nejaky suvis? Mate s tym skusenost? Ma 5.5 mesiaca. Vojtovku sme cvicili asi mesiac, nespaval bohvieako, sli sme na ockovanie v piatom mesiaci, 10 dni podla odporucania sme necvicili, syn krasne spaval a bol kludby, dokonca sme badali lepsie motoricke pokroky. Na jedenasty den sme znova zacali cvicit, od toho dna ma v noci zachvaty placu.

adkala
•
13. nov 2016

Čítala som knihu o Vojtovke kedysi, tam také čosi vylučovali. Práve naopak písali, že deti lepšie spávajú. Môj syn cvičil Vojtovku, mával takéto stavy okolo 1 roka, teda 7 mesiacov od začatia s cvičením. Kamoška s dcérou necvičila a dcéra takto vyvádzala práve po očkovaní. Možno by som urobila ešte prestávku a pozorovala by som, či nastane zmena... Určite to obdobie pominie.

haimi
•
16. nov 2016

aj moje baby cvicili vojtovku a obidve mi plakavali v noci zo sna. Je to stimulacia mozgu, ale velmi nam vojtovka pomohla, takze sme to vydrzali. Este stale obcas placu, ale uz nie tak casto

babusik85
•
1. jún 2018

@aleksia
@adkala
@haimi baby a malo to nejaky vplyv aj na mentalny vyvoj?
Nie su vase deticky podrazdene,nepokojne?

adkala
•
2. jún 2018

@babusik85 On práve naopak pôsobil vždy pokojne. Neviem, či by to mohlo mať súvis, no je veľká citlivka.

babusik85
•
2. jún 2018

@adkala dakujem,ze si odpisala 🙂 teraz je uz citlivka? Ci ako to myslis? Pri cviceni bol pokojny? Moj dost place,a aj potom je taky plackavy,boji sa...

aleksia
autor
•
3. jún 2018

Ja neviem zhodnotit, ale my sme to prestali cvicit, lebo sa mi zdalo, ze je z toho dost nervozny, teraz ma uz dva roky a aj bez vojtovky je s nim vsetko ok.