Vojtova Metoda u 9 mesačnej dcérky
Ahojte mamičky. Mám 9 mesačnú princeznú ktorá stále len plazila po brušku , našla som fyzioterapeutku a je nutne cvičiť vojtovku - taký cvik na boku kde spodná rucka a nozka ide do 90 stupňoveho uhla. Máte niektorá s tým skúsenosti že za koľko cca sa vam potom bábätko rozstvornozkovalo? Dcérka nevie aktivovať brušné svaly a vystrieť poriadne rúčky. Ďakujem
@gbgb a tiež máte polohu na boku ?
Uz neviem kolko cvikov a aj na boku dva
@gbgb aha že máte tak viac ? My sme dostali iba jeden na boku. Neviem či to je dobre alebo zle keď mame len jeden 😅 dúfam že čoskoro nám to skončí , cvičíme od piatku . Vy ako dlho ?
4 mesiace cvicime. Od 7m a to sme vraj mali cvicit od narodenia.. No skoda reci
@gbgb dlho už teda . Nám naša povedala že za cca 3 týždne sa to môže spraviť tak snáď som ju správne pochopila a nebudeme sa take dlhé mesiace aj my trápiť s tým ☹️

Ja som s dcérkou tiež cvičila, od úplného začiatku - narodenia, jednú rúčku mi vôbec nedvíhala, jeden cvik sme cvičili vyše polroka. To bolo revu, sĺz a trápenia, ale dali sme to 😉 . Mala bola silná, rúčka sa dala do normálu. Potom si dr. všimla toho, že nechce posúvať nôžku ako štvornoškovať, tak nás opäť dala na cviky, ale tie som už sama zanedbávali a potom som s ňou úplne prestala chodiť. A za ani nie pár mesiacov mi mala hneď začala chodiť.... 🙃 Držím palce, veľa síl a vydržania....