icon

Volam sa Andrea ...Reflux, Nutriton, Lehatko

andy2710
18. okt 2010

Caute vsetci,

volam sa Andrea a mam 2 tyzdnoveho synceka. Viem, ze sa tu o tom, co sa budem pytat urcite niekde pise, ale snad nebude vadit, ze zakladam novu diskusiu.

prosim, poradte mi, nas maly zvykne po napapani sa grckat (kojim). davame ho odgrgnut, postielka je v sikmej polohe (tak nam poradila lekarka), pred kojenim dostava Sab Simplex a po kojeni Gastrotuss a aj napriek tomu sa stane, ze niekey aj hodiu po kojeni grcka aj zo spanku. uz sa nam stalo, ze grcka tak, ze mu to az nosom islo. ☹ piskal dokonca aj senzor dychu. ☹( niekedy ale po jedeni negrcka. pocula som uz 100 nazorov a lisili sa. maly pribera (naposledy 150 g za 5 dni), to je udajne najpodstatnejsie. teraz nam ale lekarka predpisala Nutriton, aby sme ho davali spolu so Sabom a mame vysadit Gastrotuss a chcela by som sa opytat na Vase skusenosti. ci mu ho vobec davat, ked pribera. ked grcka, je citit z ustociek klasicku grcanicu nielen mliecko. ☹ ked uz aj zaspi mava krce a zvykne silno plakat zo spanku, niekedy sa az zobudi.

prosim, napiste mi vase skusenosti s Nutrilonom pri takom malom babatku. ci cakat, dat mu to, pripadne nejake riesenia, ktore vam pomohli.

odporucili nam ja lehatko, len neviem, ci je OK, ked take male babo (2 tyzdne) nebude v klasickej polohe lezmo, ale bude mat pas mierne ohnuty (do mierneho sedu), take su asi vsetky lehatka, co som pozerala, nie je to nebezpecne pre jeho chrbatik, resp. pre krcik, lebo hlavicka mu putuje zo strany na stranu??

vdaka damy za rady. 🙂)

Andy

Strana
z2
lucadra
20. mar 2011

@juju Ahoj, my sme boli u gastro lekárky v Podunajských Biskupiciach a keď sa ma pýtala, že aký čajík jej dávam, tak som jej povedala, že odmalička feniklový a neviem, či mala zlú naládau, alebo čo, ale zvreskla po mne, že v žiadnom prípade jej ho nemôžem dávať, vlastne, že okysluje neprirodzene žalúdok a tým, že má reflux, tak jej to tam neprospieva v brušku a pokiaľ jej ho budem dávať aj nadalej tak sa mi z refluxu nikdy nevylieči a ešte chytí aj alergiu. Údajne harmančekový sa môže, to bol vtedy jediný, ktorý mohla a aj som jej ho dávala.
Vyhýbala som sa každému čaju, čo obsahuje fenikel, niekedy dokonca kyselinu citrónovú, lebo reflux vraj mohla dostať z toho, že som jej od narodenia dávala prvé tri mesiace Cebion multi. Vraj ten cebion multi je strašne silný a všimla som si, že ked grckala tak vždy to smrdelo tým cebionom a väčšinou to bolo ráno a večer po ňom, no potom aj počas dňa sa to začalo. Brala aj veľa tabletiek, tak možno jej nejak nesedeli na žaludok.

Takže ja som dodržala všetky odporúčania, nedávala som nič s obsahom feniklu, nedávala som cebion, sledovala som zloženia, aby tam nebolo viditelne napísane, ze má kyselinu citronovu, mala som ju vyvýšenú v postielke, matrac som podložila plnými flaškami. Nedávala som ju zbytočne do autosedačky.
Nedávno sme bolli na kontrole a povedala, že už je to v poriadku a že už nemusíme chodiť. No zatial jej dávam ešte Nutrilon ar2, kupujem si ho za plnú sumu, lebo poistovna mi už nič neuhradí, iné mliečko nechce, kúpila som obyčajný nutrilon 2 a tak jej ho striedam aby si zvykla.
Konečne je velka slečna bez podbradníka na krku stále🙂
ahoj, viac to vysvetliť neviem, lekárka mi podrobnosti nehovorila 😉

katuska268
27. mar 2011

@andy2710 ahoj..ja som prestala kojit kvoli dlhdobym zdravotnym problemom..po dvoch tyzdnoch.maly tiez pije nutrilon aj kd ma uz tri mesiace ale nas tiez grckal dost casto po nutrilone..ale odporucim ti nedavaj mu dvakrat kapky a nietoboze odlisne druhy pretoze z toho moze grckat...av noci ti nespinka na boku?my sme tie prve tyzdne podlkladali pod hlavu jemu vaknus tak ze sme ho dali na bok a z vonkajsej strany perinky sme dali maly vankusik ,tym padom sa nemohol prevratit na chrbat.znie to mozno divne ale bola to prevencia proti tomu aby sa nedusil keby zacal grckat v spanku aj sa to par razy stalo.a myslim si ze lehatko pre dvopjtyzdnove miminko nie je dobre moze sa mu stat cosi s chrbatikom...

andrejka1974
4. apr 2011

Ahoj ja mam skusenosti s nutrilonom AR velmi dobre mne ho uzivali dve deti syn od 6 mesiacov teraz ma 11rokov a dcerka ta uzivala normalny nutrilon od 2 tyzdnov a od 2 mesiacov uziva NUTRILON AR uziva ho doteraz hoci ma uz 2,5 roka ak ti mozem poradit nevahaj nam zistili reflux a ak ho ma aj tvoja dcerka Nutrilon do 1 roka dostanes na predpis budes ho mat za polovicu ja som dcerku aj syna polohovala hned ako im to zistili tiez spavali len v lehatku teraz uz spia normalne neboj sa vsetko bude dobre

Strana
z2