Vpadnuté členky u 2,5-ročného dieťaťa

14. nov 2023

Mamičky nakoľko sa do toho vôbec nerozumiem, prosím vás o názor. Má moje dieťa nožičky v poriadku alebo má trošku vpadnuté členky? Zapozerala som sa na nožičky a vôbec neviem či je to ok. V nútri beha odmalinka bosé v ponožkách, vonku prevažne barefoot. Ďakujem

bluemoon24
14. nov 2023

Za me to ok neni, zasla bych aspon na detske fyzio pro druhy nazor. Do nejakeho veku je to ok, ale nepomatuju si presne do kdy.

paciko9
14. nov 2023

Ja by som to prekonzultovala s ortopedom. Nasa spickovala a nohy davala do vnutra. Ortoped nam dal rehabilitacie teraz mala 3 roky a chodi krasne

autor
14. nov 2023

@paciko9
@bluemoon24
Ale čo konkrétne podľa Vás neni ok? Zdá sa vám že ma členky padnuté trochu dnu alebo?
Nespičkuje a na chôdzi nič nebadat. Chodí pekne.

paciko9
14. nov 2023

Ma vybocene clenky, aj ploche sa mi zdaju. Moze sa to upravit nohy a chôdza sa vyvija do 6 rokov. Ale ja by som sla k nejakenu odbornikovi. Bola by som viac v klude.

kacena4
14. nov 2023

na 2 fotke vidis ze nema rovnu liniu od clenka po kost ide to do obluka - dovnutra, to su vpadnute clenky a z fotiek vidiet ze asi su tam aj ploche nohy. nakolko neviem z 1 fotky posudit. za mna smer ortoped zhodnoti stav a ak bude treba predpise specialne korytkove ortopedicke vlozky na napravu vpadnutych clenkou a popr. rovno aj plohonozia.

autor
14. nov 2023

@kacena4 zdá sa aj mne trošku ze sú členky vpadnute ale keď som pozerala fotky niektorých deti , tak to zďaleka neni také. 2.foto je fotena z boku. Ploche nohy sa asi ani neriešia u dvojročného dieťaťa. A celkovo tie nohy sa ešte formujú a tým malým deťom vyzerajú kadejako..len neviem do akého veku je to normálne a v akom veku to už treba riešiť.

kacena4
14. nov 2023

mi sme nosili ortotopanky od 2.5r