Vplýva na imunitu deti aj strava?

milan_branik
9. sep 2013

co si myslite o tomto clanku

http://spravy.pozri.sk/clanok/Na-imunitu-deti-v...

a vobec tejto teme ????

cerez
9. sep 2013

Neviem o čom je článok, prečítam si ho neskôr, ale podľa mňa áno.

alka221
9. sep 2013

strava ovplyvnuje nas zivot, tak si myslim ze urcite ovplyvnuje aj imunitu.

dejka77
9. sep 2013

Myslim, ze je to definitivne jeden z faktorov. Ved v strave su vitaminy, mineraly, proste vsetky mozne latky, ktore telo potrebuje. Ludia, ktori sa stravuju vyslovene zle (napr. fastfood, sladkosti, sladke napoje) maju skor ci neskor nejake zdravotne problemy. A ked sa da rakovina vyliecit upravou stravy tak si myslim, ze to hovori za vsetko.

sahraa79
9. sep 2013

Ved to je samozrejmé ze ano..

majka777
25. sep 2013

Imunitný systém sa tvorí v tráviacom trakte. Ak ho dieťaťu zaťažíme nevhodnou stravou (sladkosti, jedlá, ktoré preksľujú organizmus - kečup, horčica, mliečne výrobky), má to za následok častú chorobnosť.

adriana7
26. sep 2013

si to, čo ješ...toť vsjo

edie63
26. sep 2013

urcite ano

ollynka
18. dec 2013

určite áno, malé dieťa by nemalo jesť priveľa alergizujúcich potravín naraz,....môže ochorieť

jaja28
18. dec 2013

ano a velmi 😉

mamazem
11. jan 2014

Pravdaže. Ak by ste mali záujem na našom eshope medzi článkami nájdete tabuľku vhodných a nevhodných potravín 😉
http://www.mamazem.sk/mamazem/5-Clanky/3-Zdravi...

aleenad
11. feb 2014

ja si myslim, ze potraviny hraju pri imunite velku rolu...ale su potom aj take pripady, ze dieta chorlavie stale. na stravu davam sakra pozor, ale ked uz nic nepomahalo zacala som sa informovat o moznostiach posilnenia imunity pre deti. ekonomka mi v praci poradila, ze oni davaju vnucke wobenzym a ze jej to dost pomaha, tak sme nasadili aj my a zatial skusame...co si o tom myslite?

kiki68
11. feb 2014

jasne ze vplyva, mam psa,co ma tazku poruchu autoimunity (cize sme radi,ze zije), na nom vidiet ako to strava velmi ovplyvnuje. Keby mu doslova nevarim pre neho specialne jedla, vsetko v bio kvalite,tak by bolo po nom,alebo by bol na tom podstatne horsie. Nechcem zrovnavat s clovekom,ale ked je to vidiet u zvierata,tak to podla mna bude podobne aj u cloveka. U deti by som sa fastfoodom typu MC donalds, konzervantom,medvidkom haribo atd. vylozene vyhybala. Nic dobre v tom pre tie deti neni.Wobenzym by som ja osobne nenasadzala pokial by nebol problem (nejake vaznejsie ochorenie, problemy s imunit. systemom atd) aby si telo nezvyklo a potom ked to bude nahodou treba,tak bude o jednu moznost menej,lebo uz to nebude mat taku vysoku odozvu. Poznam ludi,co brali wobenzym,ale vacsinou to bolo pri dobe zotavovania sa z niecoho,ci uz operacia alebo ochorenie. Detom by som radsej davala vitaminy v zelenine,ovoci, mne to lekar povedal tak,ze pokial nie je problem,tak nemalovat certa na stenu a zbytocne to telo neladovat niecim. 😉

veriiii
11. feb 2014

strava ovplyvnuje celkovo nase zdravie,nielen imunitu..Ludia si neuvedomuju,ze kvalita (z hladiska zlozenia) stravy u deti moze ovplyvnich ich zdravie do buducna..ale zasa, netreba zasa sa upinat le na to co si MY myslime,ze je najzdravsie, staci zdravy usudok a drzat sa rokmi overenych rad odbornikov..treba dat detom nielen spravne zlozenu stravu. ale aj zdrave stravovacie navyky a zivotny styl ,aby sme minimaliozvali ich "sance" na civilizacne choroby do buducna..

dulilinka
4. jún 2014

Určite áno, je to kombinácia všetkého možného - pohyb v prirode, zivotny styl, strava, pohoda a laska v rodine. Treba si ale aj uvedomit ze dnes jeme mnozstvo umeleho jedla plneho pesticidov a ani nám to nepríde. Najviacej chémie je v jablkách ktoré naše deti drvia každý deň... ako to má potom vyzerať
http://www.sikovnamamina.sk/pesticidy-v-potravi...