icon

Vrodená vývojová chyba - atrezia anu - nevyvinutý konečník

endycko
7. sep 2013

Hladam niekoho kto sa narodil s touto diagnozou alebo kto ma dietatko s touto diagnozou. My sme 2 mamicky a mame deticky narodene s atreziou anu.

rokycakova
3. sep 2016

Našla som si ho na stranke nemocnice motol detska chirurgia a napísala som mu mail,ozval sa nám,zatial mám kontakt len cez mail.Viem ze jedna pani s dietatkom sa tam snaži dostať už dva roky,vraj.Skúste,za to nič.nedáte.Do pondelka má ešte dovolenku

inulcek
3. sep 2016

@rokycakova ďakujem veľmi pekne, určite skúsim napísať

inull5
3. sep 2016

@danka330 u nás sa to skomplikovalo tým že ho operovali až keď mal skoro 6 mesiacov.bohužiaľ bolo poškodené spodné hrubé črevo.čo sa týka plastiky,na sále bol asi 3,5 hodiny,z toho však treba počítať prípravy anestezy cca 1 hodinu a niekedy viac potom bol na JISke a tri dni nemohol jest a piť.boli sme asi 10 dní v nemocnici.pokiaľ nerezu bruško je to ok.A hojí sa to pekne.

inull5
3. sep 2016

@inulcek áno,aj ja som to cez nemocnicu riesila,ale viac som s ním telefonovala.prišlo mi to osobnejsie

danka330
3. sep 2016

@inull5 on už ma prvú prvú operáciu za sebou aj plastiku ideme len ukončiť vyvod 😐 ja som ho skvor operovať nedala lebo toto isté mala známa operovali ju malinkú a ochrnula 😥 tak sme počkali trochu .Nám to naraz neurobili aj keď chceli všetko mame riešené v bb .Pán Michalisko ho operoval od mala tak ho nehavam v jeho rukách ☺

inull5
4. sep 2016

@danka330 no viem ktorý to je lekár.môjho operoval primár Novotný.ako čo sa týka uzavretia vývodu,operacia trvala u nás skoro 4 hodiny s tým že opäť rezali bruško,od pupceka dolu a zasivali otvor na brušku.pobyt na JISke bol boj,malý bol hladný,vyvadzal,neucinkovali sedativa,no skrátka bol nezbedny.v štvrtok ráno ho operovali a piť materské mlieko dostal až v nedeľu.na ďalší deň mu už dali normálnu stravu a poriadne sa pokakal A v utorok sme išli domov.takže takto.

danka330
4. sep 2016

@inull5 ďakujem tak nebude dlho .Mali má šesť snáď vydrží 😐 ja len dúfam že to dobre dopadne a bude ok 😐 mali ste zato dosť 😥

zuzanka8844
7. sep 2016

Moj maly tiez to mal narodil sa s tym problemom okrem toho ma aj ine ale k veci u nas to zoperovali po nejakom case a teraz kaka normalne akurat trpi zapchami castymi a obcas mu aj ujde nieco..

inull5
8. sep 2016

@zuzanka8844 časté zapchy sú vraj normálne.neviem,ja im radšej predchádzam..inak som počula že pacienti ktorým sa nejakým spôsobom hýbe s crevom tak im mlieko a výrobky z neho často spôsobujú zápchu alebo naopak hnačku bez preukazanej alergie na mlieko.

danka330
8. sep 2016

Mali keď papá mliečne výrobky pokaka sa dosť 😐 doktor mi kázal keď bude po operácii tak figi nám pomôžu .Uvidíme vidim že veľa je takich detičiek 😥

inull5
8. sep 2016

@danka330 je.môj zbožňuje zeleninu surovú,ale aj varenú,ovocie tiež,robím doma vyzivy slivkovu,jablkovu,banány často nekupujem,ale naraz zje aj tri a zápchu nemá,kravské mlieko vôbec nepije,mäso neje často.figy zbožňuje,figovnik máme aj.my aj naši a stále ich pýta,naraz aj 4 spapa.

inulcek
16. sep 2016

@rokycakova ahojky, chcem sa spýtať asi za koľko sa vám ozval, keď ste mu napísali mail. Už ste uňho aj boli?

rokycakova
22. sep 2016

Boli sme teraz tyzden v prahe uz sa veci krasne pohli

inulcek
22. sep 2016

máte obrovské šťastie, nám sa ešte neozval.

inull5
22. sep 2016

@rokycakova
@inulcek mam na Vás otázku,ste niektorá na predĺženej rodičovskej dovolenke zo zdravotných dôvodov?

danka330
27. sep 2016

Ja som bola do 6 rokov

inull5
27. sep 2016

@danka330 čiže v pohode predĺžili?

danka330
28. sep 2016

@inull5 áno ☺ do šesť rokov dajú .Stačí to vybavit posudkovom .Žiaľ kompenzaci som nemala mozezete vybaviť ztp preukaz tiež zíde sa vám mali má

danka330
28. sep 2016

Chcem sa opýtať maliho už pripravujú na operáciu zajtra nám majú započítať tie želiezka čo sa zadoček rozťahuje za čo sa platí 50 e .Neviem si predstaviť mu to doma robiť .Dá sa požiadať lekára že by sme chodili ?

inull5
28. sep 2016

@danka330 aj my sme toľko platili.robili sme mu to doma po kúpaní každý deň a v pohode.treba to robiť poctivo každý deň nech sa aktivujú zvierace,niekedy odporučia aj 2x denne. Lekár to spraví ale chce sa ti tam chodiť každý deň a čakať v rade?

danka330
28. sep 2016

Berú nás hneď na hodinu ktorú nam dajú .On je vedsi žiaľ mi doma nemá kto držať mu nohy 😐 manžel je každý deň v práci do večera

inull5
28. sep 2016

@danka330 ja si myslím že keď je väčší,zvládla by si to aj sama.možno si to nechá vysvetliť a bude mu to lepšie doma ako každý deň ukazovať ritku lekárovi..ak mu jednou rukou pridrzis nohy,a druhou to zvládneš.predtym si tyčinky nachystas,namazes,trvá to chvíľočku.

danka330
28. sep 2016

@inull5 viem nechce si to dať robit musím ho tam ťahať už teraz hovorí tebe si to nedám robiť 😐 je vedsi je horší to je to 😥 lekár ho už pozna sám mi hovoril že to bude snim ťažké či to zvládnem sťahuje ritku stále

inull5
28. sep 2016

@danka330 aha tak potom určite lepšie keď to bude robiť lekár aby si mu neublížila keď stiahne ritku.no držím palce😃

rokycakova
29. sep 2016

Dobrý večer prepáčte až teraz som sa tu dostala,pozrite na FN Motol nájdete tam všetky kontakty aj mail adresu na prof.Škábu.Určite mu skúste napísať a poproste ho o konzultáciu.Určite Vám odpovie.Najlepšie je ísť tam sa ukázať.

rokycakova
29. sep 2016

@rokycakova držím prsty

danka330
29. sep 2016

@inull5 už to je zaplatené bojím sa 😥 mali má upozorňuje ty mi to robiť nebudeš mám dosť 😣 dosť že sa bojím on si nedá povedať .Dúfam že už to bude za nami a bude dobre ako hovorí mali načo mi to robia už mám dosť roztahanu ritku .Určite vedia lekári čo robia

inull5
29. sep 2016

@danka330 tak s ním je to o to horšie že je velky a chápe všetko.

inulcek
29. sep 2016

@rokycakova Dobry den, ked ste sa isli objednavat, isli ste cez cizinecke oddelenie? Tam je na nich len telefon, zrejme najlepsie bude tam zavolat

danka330
29. sep 2016

@inull5 to hej .Dnes ako som písala mi dali tie želiezka jedno je hrdzavé asi to budem musieť ísť vrátiť sa mi to nezdá nejak hygienické