Vrodená vývojová chyba - atrezia anu - nevyvinutý konečník
Hladam niekoho kto sa narodil s touto diagnozou alebo kto ma dietatko s touto diagnozou. My sme 2 mamicky a mame deticky narodene s atreziou anu.
@rokycakova ďakujem veľmi pekne, určite skúsim napísať
@danka330 u nás sa to skomplikovalo tým že ho operovali až keď mal skoro 6 mesiacov.bohužiaľ bolo poškodené spodné hrubé črevo.čo sa týka plastiky,na sále bol asi 3,5 hodiny,z toho však treba počítať prípravy anestezy cca 1 hodinu a niekedy viac potom bol na JISke a tri dni nemohol jest a piť.boli sme asi 10 dní v nemocnici.pokiaľ nerezu bruško je to ok.A hojí sa to pekne.
@inull5 on už ma prvú prvú operáciu za sebou aj plastiku ideme len ukončiť vyvod 😐 ja som ho skvor operovať nedala lebo toto isté mala známa operovali ju malinkú a ochrnula 😥 tak sme počkali trochu .Nám to naraz neurobili aj keď chceli všetko mame riešené v bb .Pán Michalisko ho operoval od mala tak ho nehavam v jeho rukách ☺
@danka330 no viem ktorý to je lekár.môjho operoval primár Novotný.ako čo sa týka uzavretia vývodu,operacia trvala u nás skoro 4 hodiny s tým že opäť rezali bruško,od pupceka dolu a zasivali otvor na brušku.pobyt na JISke bol boj,malý bol hladný,vyvadzal,neucinkovali sedativa,no skrátka bol nezbedny.v štvrtok ráno ho operovali a piť materské mlieko dostal až v nedeľu.na ďalší deň mu už dali normálnu stravu a poriadne sa pokakal A v utorok sme išli domov.takže takto.
Moj maly tiez to mal narodil sa s tym problemom okrem toho ma aj ine ale k veci u nas to zoperovali po nejakom case a teraz kaka normalne akurat trpi zapchami castymi a obcas mu aj ujde nieco..
@zuzanka8844 časté zapchy sú vraj normálne.neviem,ja im radšej predchádzam..inak som počula že pacienti ktorým sa nejakým spôsobom hýbe s crevom tak im mlieko a výrobky z neho často spôsobujú zápchu alebo naopak hnačku bez preukazanej alergie na mlieko.
Mali keď papá mliečne výrobky pokaka sa dosť 😐 doktor mi kázal keď bude po operácii tak figi nám pomôžu .Uvidíme vidim že veľa je takich detičiek 😥
@danka330 je.môj zbožňuje zeleninu surovú,ale aj varenú,ovocie tiež,robím doma vyzivy slivkovu,jablkovu,banány často nekupujem,ale naraz zje aj tri a zápchu nemá,kravské mlieko vôbec nepije,mäso neje často.figy zbožňuje,figovnik máme aj.my aj naši a stále ich pýta,naraz aj 4 spapa.
@rokycakova ahojky, chcem sa spýtať asi za koľko sa vám ozval, keď ste mu napísali mail. Už ste uňho aj boli?
Boli sme teraz tyzden v prahe uz sa veci krasne pohli
máte obrovské šťastie, nám sa ešte neozval.
@rokycakova
@inulcek mam na Vás otázku,ste niektorá na predĺženej rodičovskej dovolenke zo zdravotných dôvodov?
Ja som bola do 6 rokov
Chcem sa opýtať maliho už pripravujú na operáciu zajtra nám majú započítať tie želiezka čo sa zadoček rozťahuje za čo sa platí 50 e .Neviem si predstaviť mu to doma robiť .Dá sa požiadať lekára že by sme chodili ?
Berú nás hneď na hodinu ktorú nam dajú .On je vedsi žiaľ mi doma nemá kto držať mu nohy 😐 manžel je každý deň v práci do večera
Dobrý večer prepáčte až teraz som sa tu dostala,pozrite na FN Motol nájdete tam všetky kontakty aj mail adresu na prof.Škábu.Určite mu skúste napísať a poproste ho o konzultáciu.Určite Vám odpovie.Najlepšie je ísť tam sa ukázať.
@rokycakova držím prsty
@rokycakova Dobry den, ked ste sa isli objednavat, isli ste cez cizinecke oddelenie? Tam je na nich len telefon, zrejme najlepsie bude tam zavolat

Našla som si ho na stranke nemocnice motol detska chirurgia a napísala som mu mail,ozval sa nám,zatial mám kontakt len cez mail.Viem ze jedna pani s dietatkom sa tam snaži dostať už dva roky,vraj.Skúste,za to nič.nedáte.Do pondelka má ešte dovolenku