icon

Vši - nekonečný príbeh

junovka
23. júl 2015

Nerada by som bola, keby ma niekto odsudil uz na zaciatku, ale....uz viac ako mesiac sa moje deti trapia so vsami v hlave 😢 😢 😔 ...najprv som si myslela asi 2 tyzdne pred koncom skolskeho roka, ze starsiu dceru svrbi hlava koli samponu z harmanceka...pozerala som jej hlavu, mala tam biele supinky, tak som bola na tom, ze ma vysusenu hlavu a tvora sa jej lupiny, brala som aj supinky medzi nechty a skusala ich puknut , ale nic....preslo 2 tyzdne nastali prazdniny a dcera ked rano vstala tak som si vsimla jej na cele pri vlasoch chrobaka, ked som to vzala do ruk, tak som zistila, ze je to vos 😔 😔 😔 😔 ☹ ...ihned som kupila PARANIT, dala som jej to na hlavu, a kedze na dalsi den rano sme mali odcestovat na dovcu k moru, tak po paru hodinach som jej nastriekala na hlavu aj ocot, no a vecer som jej hlavu umyla opat PARANIT-om.Na dovce sa sem-tam skrabala, ale vsi som v hlave nevidela, len tie bilee hnidy...asi 3 dni pred odchodom domov som jej opat objavila v hlave vsi a aj v hlave mladsej dcery.Opat som obom dala PARANIT.Preslo asi tyzden a tie biele hovada maju obe dost a aj vsi.Kupila som LIQUIDO, zacala som vyceavat im hnidy, ale ja uz som na okraj zufalstva, nakolko tie hnidy nedokazem nijako vycesat, mam pocit, ako keby tam boli prilepene naveky 😢 😢 😢 ....
.Poradte mi prosim, co mam este vyskusat,aby sme sa tej havade navzdy zbavili.Som zo silami a nervami v koncoch, cele prazdniny riesime len vsi!!!! ☹ ☹ ☹ ☹

anetkaadamko
24. júl 2015

@natalym my to máme pre psa a keď sestrina dcera mala toto a vyhdopili obrovské peniaze na šampony,ktoré nezaberali......tak sme skúsili toto........keď je táto "sezóna" som rada, že mám chlapcov 🙂

wendy62
30. júl 2015

@junovka mozno si spravila chybu, ze si osetrovala samponom len dceru. Vsi su obvykle rozlezene po celej rodine, aj ked mozno niekto ma len jednu a vobec o tom este nevie. Vzdy ked davas sampon, treba ho dat presne podla navodu uplne celej rodine naraz, a zaroven vydezinfikovat vsetko, co za poslednych 24h prislo do styku s vlasmi, cize vymenit potelne pradlo, hrebene, siltovky a pod. Vos prezije bez cloveka iba asi 24h, takze netreba cistit veci ktore ste uz par dni nepouzili.
Hnidy namiesto vycesavania vystrihuj, je to rychlejsie. Vezmes male noznicky a ked najdes vlas s hnidou, pri koreni ho odstrihnes.

spirit16
30. júl 2015

Dobre vie pomoct aj Tea Tree sampon a olej od Justu. Vyhoda je, ze ak ho budete pouzivat pravidelne, tak sluzi ako prevencia. A je to sampon, ktory sa da normalne pouzivat na bezne umyvanie vlasov. Pouziva sa bezne aj v pripade svrbivej pokozky na hlave a pri lupinach a mastnych vlasoch. Sampon nevysusuje ale normalizuje cinnost mazovych zliaz.

lilimoni
30. júl 2015

My sme sa tiez trapili na zaciatku prazdnin a nakoniec som jej natrela na vlasy mast nahrubo a vykapali potvory 😠

megika1
30. júl 2015

sestra doniesla z práce ( dlhý a krátky týždeň.kde prespávala ) ale vždy mechanicky som musela pracne tie jemné vlásočky čistiť.lebo sa vyčesať nedajú ...stiažené som mala tým,že kučier sa nechcela vzdať.Vlasy sme vyčesávali do vlhkej vane a potom popoluška preberala :/

junovka
autor
2. aug 2015

@nellush
@cervenaruza123
@natalkasimonka
postacilo by palette sampon, ktory sa casom zmyje??Pri starsej si viem predstavit zafarbit vlasy, ale pri mladsej ..skor ten sampon palette keby pomohol ☹(((

natalkasimonka
2. aug 2015

Sampon palette.ten v zltej krabicke

natalkasimonka
2. aug 2015

@junovka sampon palette v zltej krabicke

katarina644
2. aug 2015

@junovka ahoj, ja som ostrihala dceru aj s placom, vsi a hnidy sme za pat dni dali prec a mame pokoj, ale dva tyzdne sme si vsetci umyvali v tom humuse vlasy a aj ona. mala akurat ona vsi, my sme nemali.

delphineta
2. aug 2015

@dadka28 kde sa dá kúpiť ten hreben?

jeennyv
2. aug 2015

@junovka Suhlas s @natalkasimonka, sampony na farbiacej baze ponicia tych nezelanych navstevnikov, u jedna baba na strednej doniesla...viete si predstavit ten horor a baby to riesili takto...vsi na farbene vlasy nejdu, cize toto ich urcite zahubi a bude aj prevencia....

junovka
autor
2. aug 2015

@natalkasimonka v krabicke?Pretoze ja si zvyknem kuovat sampon Palette, ale v tych vankusikoch??Si myslim, ze da sa aj tie, nie?

jeennyv
2. aug 2015

@junovka ten vo vankusikoch je len na par umyti cca 3-5, ten v krabicke je cca do 24 umyti, cize je silnejsi...

emmy3
2. aug 2015

Nečítala som celú diskusiu, tak sa ospravedlňujem, ak niekoho opakujem. So všami sme si užili tiež svoje, kedže dcéra má husté, dlhé a kučeravé vlasy. KeĎ už žiadne šampóny nepomáhali, začali sme vlasy žehliť. Týmto sa zničili aj hnidy, ktoré sme nevyčesali.

dadka28
3. aug 2015

@delphineta ja som kupovala tu https://www.modrykonik.sk/market/ine-detske/p4r...
poslala mi hned v ten den kocka...velmi mila...a hlavne co je dolezite,vravela pravdu...co zpociatku som neverila... 😉

delphineta
3. aug 2015

@dadka28 Vdaka,posobi to nejako odpudzujujco?

delphineta
3. aug 2015

@delphineta ked mne to neotvorilo priamo ten hreben,dalo mi iba podobné inzeráty,a neviem sa k nemu dopracovať

dadka28
3. aug 2015

@delphineta aha potom moze byt ze uz ho kocka neponuka...

shelly666
24. nov 2018

Zdravim, mna asi pred 2 tyzdnami zacala strasne skrabat hlava, odvtedy som vymenila 3 sampony. Dnes som synovi nasla vo vlasoch asi vsi. Zajtra rano utekam do lekarne, citim sa strasne. Mohol to priniest on zo skolky, lebo ja nemam odkial. Sedim sama v kancli. Moze to clovek dostat aj z Oblecenia, koberca??? Kedy moze ist do skolky? Dakujem.

junovka
autor
24. nov 2018

@shelly666 mozes to schytat v MHD...v obchode...vsade

shelly666
24. nov 2018

@junovka ja chodim len autom. V obchode som, samozrejme bola. Dnes som si zafarbila vlasy a dala tea tree olej.. synovi som dnes uz nic nenasla.. este ze ma kratucke vlasy.. pojdem ho urcite este ostrihat. Nevadi to kadernicke ak mam podozrenie?

junovka
autor
24. nov 2018

@shelly666 urcite to bude vadit.Riskuje,ze jej sa to tam moze rozmnozit...viem to koli svagrinej,ktora vlastni kaderko.

shelly666
24. nov 2018

@junovka a tak po tyzdni pouzivania speci samponu? Ci kedy mozem s nim ist? Dik.

junovka
autor
24. nov 2018

@shelly666 az po vymiznuti hnid z vlasov.

shelly666
25. nov 2018

@junovka ok, on vlastne nic uz nema vo vlasoch.. dam mu speci sampon a budem ho kazdy den kontrolovat. Dnes idem vsetko prat co uvidim. Staci dufam na 60 stupnov..

sharlote
22. aug 2022

Nam pomohla alpa, vycitala som to tu na MK, do rozprasovaca naliat vodu, trocha alpy odoka, striekla som im to cca 2x, nezmyvala, vysusili sa aj hnidy, nemusela som ich vycesacat, predtym som dala sampon ale hnidy nezdochli, stale pukali ked som nasla, po alpe vsetko ok ,

petruska221108
12. jan 2023

@kadri kde ste ho kúpili ten hrebeň? Nejde mi to otvorit

petruska221108
20. jún 2023

@kadri prosím vás a mate s nim skúsenosť?naozaj vycestovať aj hnidy

jana_eyre_2
20. jún 2023

@petruska221108 my máme skúsenosť a len to pomohlo naozaj - žiadne šampóny ani nič nepomohlo, ale trpezlivé vycesavanie s týmto konkrétnym hrebienkom..