Výber mandlí u detí s autizmom
Už dlhšie nám hrozí výber mandlí, ja som to stále odkladala lebo mám z toho úplne stres, hlavne syn je autista a nedá sa mu vysvetliť celkom čo prečo, nebude vedieť vysmrkavat po operácii atd. Boli ste niekto takto na výber s dieťatkom ktoré celkom nechápe pokyny ako ste to zvládli ? Ja som doteraz odolávala, ale boli sme na Mri mozgu z iného dôvodu, a tam sa samozrejme videlo že ťa nosná mandla je taká veľká že takmer kompletne prekrýva nos, plus mal na mri vodu nielen za uchom ale až kdesi po proces. Mastoideus, plus nejaký zápal tkanív tam bol tuším písaný. zajtra ideme na kontrolu na ORL a myslím že už sa to nebude dať odkladať.
Treba to vykonzultovat s lekarmi, mozu ho utlmit aby to lepsie znasal. Rovnako sa osetruju autisti aj u zubara, a aj v inych odboroch.
@viestta pri mandliach vsetky deti uz automaticky uspavaju .
@tinkavvv ano ? Lebo ja som bola s dcerou rok aj cosi dozadu a nam kazali vysmrkavat krv ale iba po troske nie vela, aby sa to nerozkrvacalo. A on nevie ani poriadne smrkat a nie este take ze ci trosku alebo normalne. Tak som sa toho bala ze ci to neni problem
Ja vim, ze sa uspavaju, ale utlmit este pred zakrokom, pretoze to je stresujuce vybocenie z normalu. Tak isto utlmit po, aby lepsie znasalo nestandardnu situaciu, ktora ho stresuje.
@viestta mna viac stresuje asi to zobudenie po narkoze ako to predtym 🙈
Môj syn nemá autizmus a po narkoze pol hodinu ma bil, trhal kanilu, nevedela som ho udržať ale potom sa ukludnil.
Môj syn nemusel nič vysmrkavat. Určite ries novosovu mandlu, keď je v takom stave. Držím palce!
Hod reč s lekármi, tiež som počula príbehy po narkoze. Môj syn to dal,bol plačlivy, ale ok. Niektoré decká sú fakt agresívne. Tiež sú prípady,keď po zákroku idú domov a decká potom skáču, behaju, tiež sa im krvácanie vráti. Tu nosnú mal tiež veľkú,tlačila na zvukovody.Držím palce,.aby ste to zvládli v pokoji
U nás v školke pre autistov a ma veľa detí vybraté mandle a zvládli to úplne super. Skôr bolo horšíe po prebudení vydržať ležať. Jeden viem ze si aj vytrhol kanilu, ale mamka dopredu upozornila že neznáša leukoplast a nič podobné na ruke. Nechali ho potom tak.
@pininka1 však toto my sme boli teraz na mri, a tiež si raz vytrhol kanylu samozrejme, potom mu ju na ďalšie dva razy museli pichať, po narkoze a to bola taká tá ľahšia bol agresívny na mňa, pritom taký nikdy není. Takže už teraz sa bojím čo bude po takej narkoze na mandle silnejšej 🤦 strašne som sa tomu chcela vyhnúť a operáciu odmietala, lenže teraz sa na Tom mri ukázalo že má vodu už nielen za uchom ale až kdesi ku kosti za tím, a celé zle proste 🤦 už to asi nemozem nechať tak. Inak s uskami má už dlho problémy
Chápem, no bude to určite náročné, ale pre jeho zdravie je to určite potrebne, ak už je to taky stav.
Ďakujem žienky, dnes sme boli na ORL tak je rovno objednaný na prvý májový týždeň. Celý deň som z toho bola nervózna ale už to nejako dáme, aj dr ktorý ho vyšetroval zároveň aj operuje, hovoril že síce tá spolupráca je taká ťažká - ale zas on mu len neodpovedá na nič, ale inak je celkom pokojný, ale že treba to spraviť že to nejako dáme. Tak už nech to máme z krku a dobre to dopadne 🙈
Držím palce ❤️

Neviem uplne poradit k teme. Ale ziadne specialne pokyny nebolo treba. Pred operaciou v narkoze dostane sirup, ten by mal pomoct a po operacii nemusela dcera nic vysmrkavat.