Výber mandlí v Medicetrum Piešťany
ahojte.ideme s malou(3,8) na výber nosných mandlí.mali sme už vybavený termín v TN na 9.8 no kedže malá má 13,5kg tak tam nám to nespravia.druhá možnosť BA.lenže benzín 6x cesta,5hodín čakania na vyšetrenie,termín október.tak sme sa rozhodli pre Piešťany síce za 100€ ale budeme to mať 11.9 a 20 km od bydliska.chcem sa len spýtať ako to tam prebieha.ako dlho ste tam boli.či poplatok 100€ zahŕňa aj stravu pre mamičku a lôžko.či sú tam hračky,televízor a tak.dakujem za každý postreh
@gubcikova to by bolo najlepšie si tam zavolať,inak ťa chcem upozorniť v žiadnom prípade to nedaj robiť ambulantne,dieťa potrebuje adekvátnu anestéziu a nehovoriac o komplikáciach ,ktoré môžu nastať pri tomto zákroku,určite to nepodceňuj..pekne si tam zavolaj dohodni termín na konzultáciu a budeš mať vysvetlené a rozhodneš sa...
@gubcikova v Piestanoch to funguje tak, ze rano pridete nalacno, odoperuju a poobede (resp. na vecer) idete domov. Ja som nad tym uvazovala, no nakoniec sme boli v NR v nemocnici.
Aj ked je narkoza zataz pre organizmus, ja by som to asi detom ambulantne vyberat nedala - predsa len v narkoze to vyberu aj vycistia lepsie, teda je tam mensie riziko, ze znovu dorastie.
@xlucia kila su asi problem kvoli narkoze (moj osobny nazor)
@gubcikova ja som bola so synom pred dvomi rokmi a som max spokojná 🙂
100 eur nezahŕňa poplatok za stravu, len za ubytko, kávu,..
dostaneš izbu sama, kde je telka, rádio, sprcha, wc, balkón, posteľ, knižky, hračky..... ale aj tak to nejak nevyužiješ 😀
mňa poprosili, že kým pripravia izbu, nech počkám na dvojke s jednou mamičkou, ale my sme si tak padli do oka, že ja som zostala tam s ňou 😉
celý čas chodia sestričky, informujú ťa, kedy ťa vezmú, pýtajú sa, čo treba,...
pred každým úkonom si informovaná, čo dávajú a prečo a pýtajú súhlas
malý dostal sirup- oblbovák okolo 11hod, potom si ho prišla zobrať sestrička, odniesla ho na rukách na operačku a ja som tam mohla byť, kým anestéza zaúčinkuje-čo bolo kapánek hneď
počas operácie ma chodili informovať, čo sa deje, ako prebieha, potom boli pýtať ešte súhlas, či mu môžu spraviť aj ušné bubienky, keďže ich mal vpáčené po zápaloch stredných uší 😒
za nejakých 30-40 minút mi ho lekár priniesol na rukách, uložili ho so sestričkou spať, oboznámili ma, čo môžem čakať...no mal spať-ale spal len hodku 😀
o 13.30h sme boli prepustení domov s tým,že sme dostali číslo telefónu v prípade akýchkoľvek problémov počas dňa a noci
chvalabohu, všetko prešlo ok
i keď sa zdá, že od narkózy sme rýchlo išli domov, ja som akosi nemala strach 😕
čo je divné, lebo ja som inak stresák 😀
mala som dôveru - a vyšlo to 😉
inak teraz som bola na pohotovosti s malou v TN - ušká ju boleli, ale nakoniec to dr. uzavrel ako veľkú nosnú mandľu a komplikácie z nej, že by radil vybrať
ale naša obvodná zas nie je taká hrrr- za čo jej vďačím, lebo ja som sa splašila a už som chcela ísť teraz v júli na výber že teda teraz do TN
ale detská ma ubezpečila, že netreba hneď pri prvom probléme všetko radikálne riešiť a má pravdu. so synom som tiež 3 roky čakala a až sa jeho choroby zas opakovali, išla som
a inak tam ťa tiež v pohode pustia domov v deň operácie, ale len ak máš možnosť v prípade komplikácií byť do 20 minút v nemocke 😉 som sa pýtala 😀 lebo ja nemocky od istého času zle prežívam 😉
takže ak by bola nutná noc- ide muž 😀 😉
@macamac jéééj dakujem ti moc.moc si my pomohla s týmto.no my máme furt čosik v nose a malá to prenáša na malého.je to kolobeh od septembra sme ani mesiac nevydržali zdravý,stále moraxella,penumokok,stafylokok,streptokok,hemofil atd.vždy všetko z nosa,takže nám preto odporúčali vybrať a malá ešte aj slabšie počuje,čo jej spôsobuje mandľa.takže je to vlastne dá sa povedať pol dňa
@gubcikova hej, tak pol dňa všeho všudy
aj malý mal problém so sluchom počas choroby
a aj malá, keď má nádchu, tak slabšie počuje- aspoň sa mi zdá, lebo vtedy stále hovorí: čo? nepočujem! 😕 tak dúfam, že to sa nerobí len tak-ale radšej by som bola v tomto prípade, keby sa len robila 😀 😉
a tvoja malá má koľko rokov?
asi bude ešte malá, keď má len 13 kg
@aristka jasne, ze uspavaju, ale mozno to znasaju horsie..... ja ked som bola teraz s mladsim, neviem, ci tym detom davali nejaku silnejsiu narkozu alebo co, ale 2 vracali hned na prebudzacke a moj poobede cca okolo 16-tej (stale nalacno, len po troche vody). Starsi po narkoze vobec nemal problemy, rano ho odoperovali a este aj neskory nemocnicny obed zjedol a v pohode......
@gubcikova dnes sme boli na ORL,tiez musi ist von nosna mandla.od marca sme kazdy mesiac chory ☹ ...zvazujem tiez kde.a v pn uspavaju? ja mam strach z toho,zeby mu to po prepusteni napuchlo a dusil sa...je to mozne?radsej by som ostala v nemocke,na pozorovani..
Ahoj boli sme minuly rok v oktobri, nemozem sa stazovat na nic. Rano sme prisli do 8 hodiny a o 14 sme boli doma, mala bola po zakroku cula, nic ju nebolelo, vrelo odporucam a lepsie som tych 100 eciek nemohla vyhodit.
Akurat som zle znasala prenos malej na operacnu salu, kedze mala este aj po oblbovaku trochu vnimala sla som tam s nou a potom ju uspali a tie pristroje dookola pipalo to tam a ja som v krcoch cakala na izbe, inac uplna pohodicka.
@marissenka opuchnutie je zriedkave a mas kontakt na lekara kedytkolvek zavolas a on pride k tebe.............maju tam aj stale sluzby myslim 🙂
@nada.hope kolko trva samotny zakrok.?..ja sa toho strasne bojim,chudacik moj maly ☹
aj my sme tam boli pred casom a urcite spokojnost.
maly nam doma vecer vracal,/aj krv/ ale to ti vsetko povedia, co sa moze objavit a je v norme.
ked mi ho priniesli na izbu, chrapal este viac ako predtym, ale to je presne tym opuchom a neskor to ustupilo.
drzime palce
zakrok trva podla toho, co mu budu robit. ked len mandlu, je to dost rychle ja som sa az zlakla, ked za 15-20 minut prisiel doktor a on ze hotovo. ale ked uz je uspaty, pozeraju aj uska a ked nieco treba, robia aj s uskami, potom je to o nieco dlhsie
@manka a nebolelo ho to?ja strasne,zle znasam ked su chori...a este mam rozhodnut o tom ci sa mu budu rypat v hrdle...ach.,,ale dufam,ze mu to pomoze a nebude tak casto chory..kolko sa caka na termin?dik

@gubcikova a preco su pre nich tie kila problem? osobne skusensoti nemam, ale co som o PN pocula, tak len chvalia