Výber nosnej mandle
ahojte, tak 26.10 sme objednani na operaciu vyber nosnej mandle, vraj ju ma obrovsku ... boze dufam, ze sme sa rozhodli spravne, bojim sa :( upokojte ma, prosim, ze robime spravne ...
ked citam tieto prispevky (len informativne ako sa uz teraz robi zakrok) tak mam nervy..mne ako skolacke vyberali nosne mandle...dali mi oblbovak ktory vooobec nezabral..zobrali ma do tej muciarne..odstikli obe..pri plnom vedomi..strasne som plakala bola to hrozna bolest..a taku otapenu od bolesti ma vratili k mame...oblbovak mi zabral az po zakroku..poucenie: vzdy sa presvedcte ci je vsetko tak ako ma a az tak im dajte dieta...pardon za vylev od veci
@nikolal prvý deň po operácii, keď nás pustili domov bol trošku ťažší deň, malý bol umrnčaný, poplakával, podľa mňa to bolo aj narkózou, niektoré deti sa smiali po narkóze a môj malý furt plakal, aj v noci spal zle, skoro až po sediačky, ale ráno už ani nevedel a potom už všetko v pohode, žiadne ťažkosti, ani sopeľ ani hlieny, dokonca ani zápach z úst nemal nejaký výrazný ostatné dni. Tak 24 hodín od operácie bolo takých ťažších u nás, ale potom už všetko v pohode, aj jedol, behal, v inštrukciách v prepúšťacej správe bol aj kľud aj kašovitá strava a pod. ale nejaké zvlášť sme to nedodržiavali, dokonca malý si to vôbec nepamätá, takže o tom ani nehovoríme. Držím palce ak máte pred operáciou 🙂
@dedian Ahoj mozem sa nieco opytat? Aj my sme na tom tak, ze mala ma sopliky a v noci strasne z toho kasle. Cez den skoro nic. A uz som teda napisala lekarke, ze suhlasim s vyberom. Ale moja mamka ma odhovara, kedze je zima a len teraz nastupila do skolky, ze este ani imunitu nema a uz to takto radikalne riesit.. ona s uskami problem nema klop klop klop. Akoze pri kasli povie, ze ju bolia, ale zapal ani nic take sme zatial neriesili. Avsak tie sople a kasel stale 🤦♀️ No moje presvedcenie uz nejako opadlo a premyslam, ci s vyberom nepockam. Do akeho veku ste s tym bojovali, kym vas vyradili z evidencie prosim?
@eeffka Moja mamka tiez ma nahovara, nech sa ukludnim. Pretoze dcerka nebola oraveze nikdy chorvale dieta. Az nastupom do skolky. Ale zasa, ja ju liecim dva tyzdne a uz rano v satni minimalne jedno soplave dieta a jedno kychajuce, tak co sa cudujeme? Preto ma to odradza. A popravde, presne toto manzelovi stale opakujem, ze ja nemam nic vybrate a pre nejaky dovod tam asi su.. Som nazoru, ze ako zadrziavaju choroby, tak zasa nedovolia hocicomu prejst do tela. Takze asi budem dalej len bojovat. Pretoze klop klop klop my ani usko neriesime. Len kasel z tych soplov. Teda ,,len”. Ale akosi nie som presvedcena o rozhodnuti lekarov. Pretoze je vraj 3 mesiace vkuse chora. No ano je, lebo jej nerobili vyter (az po 3 mesiacoch a mala tam bakterie) a ani snimok (a zrazu tam bol aj zapal priedusiek). Tak ako mozu povedat, ze mandla von, ked toto liecili tie 3 mesiace? Preto som uplne tiez nerozhodna. a teda viac naklonena, ze nie. Dakujem Vam za cas a odpoved velmi pekne.
@bibih nie je zaco, ono vzdy nastupom do kolektivu aj to "zdrave" dieta ochorie. A najhorsie su 2-3roky v kolektive. Kasel zo sopla nie je v principe zly. Kasel,kychanie aj vracanie je sposob ako telo zo seba dostava zle veci von. v skolke je to drsne, kopec malych sopliakov ,kazdy z ineho prostredia. Ak chodi len 1.rok nepresvedcil by ma nikto. Neviem co mas za lekara ale mozno je cas na zmenu. Ja mam staru lekarku,ktora je dost taka povedzme nohami na zemi. Nenuti atb, ani ockovania aj ked sa jej to nepozdava (mna sa toto netykalo ale pocula som cez dvere), za 15r co tam chodim sama povedala (ma okplo70ky) ze za jej prax sa odporucania menia pomaly kazdych 10rokov. Davat lepok,nedavat lepok, kojit,umele mlieko, kojit. Atb hned,atb nikdy... naposledy nam povedala ze to vyzera ako sarlach ale sarlach uz nie je 😂 a bol. Opat sa vracia. Niekedy je vyhoda mat tak stareho doktora

@nikolal no to neni dobre keď má tie sople, my sme ich teda pri operácii nemali, a aj tak sa nám skomplikovalo po 3 dňoch, a dostali sme antibiotiká. Ale aj po vybratí nosnej mandle, mali sme pokoj taký rok, a teraz už sme zasa v starých kolajách, od apríla sme na sprejoch kortikoidných, lebo mal zápal stredného ucha, a ma zaľahnuté uši, na striedačku, raz pravé, raz ľavé, potom obidve, a dokolečka dokola. A vraj nám tá nosná mandla dorástla, som skoro odpadla. Tak neviem či nakoniec neskončíme znova na operácii. :(