Výber nosnej mandle
ahojte, tak 26.10 sme objednani na operaciu vyber nosnej mandle, vraj ju ma obrovsku ... boze dufam, ze sme sa rozhodli spravne, bojim sa :( upokojte ma, prosim, ze robime spravne ...
@nikolal Ahoj, aj my sme na tom boli podobne.... Malý minulý rok nastúpil do škôlky, no bol tam za celý rok asi len 3mesiace, stále chorý.... kým nechodil do škôlky, nemali sme problém. Ako začal chodiť do škôlky, tak mu stačilo, aby tam bol 2dni a už bol chorý. Žiadne vitamíny z lekárne nepomáhali, brali sme aj Broncho Vaxom... nič nepomohlo. V auguste mu brali nosnú mandľu, tiež ju mal veľkú, červenú. Bol v celkovej narkóze, operácia 20min, po tom si aj poplakal, aj si pospinkal. No nepomohlo to. Po týždni v škôlke zas soplíky, silný kašeľ... a ideme znova ten istý kolotoč. Kupovala som mu Kolostrum, žiadny výsledok. Teraz chodíme k imunologičke, krvné testy ukázali, že imunita je v poriadku, čomu neveríííííííím! V stredu mu budú robiť ešte podrobnejšie alergologické vyšetrenia, tak som zvedavá. Imuno mu predpísala na pol roka ribomunyl, teraz s ním začneme, som zvedavá či s neakým výsledkom. Nám tá nosná mandľa nepomohla, no povedali mi, že má aj niečo s krčnou.... lenže do toho sa bojím ísť.... 😢 už neviem, čo mám robiť, aby bol zdravý 😢 . Asi len fakt ho nechať doma zo škôlky, lebo keď nie je v tom kolektíve, nemá problém.
@veronika70603 sme presne na tom istom ,, uz mame aj lieky na imunitu vsetky oskusane ,, momentalne sme na ribomunyl,, zacali sme s nim druhy tyzden a vcera mi dobrala atb co mala zas zapal usi..som zufala a tu vo fr mi stale doporucuju v operovat do bubienkov tie ruricky na minimalne pol roka ..ale bojim sa do toho ist ..ved cez leto bola 3 mesiace zdrava ..
@veronika70603 my mame to iste...s uskami zatial nema, ale tri , styri dni v skolke a tyzden doma...cez prazdniny to bolo ok... :(
@veronika70603 ked pridete na nieco co zaberie , dajte mi prosim vediet , lebo minuly skolkarsky rok sme mali 6x atb a tento uz jedny:(...
@lenkalela Aj Vy mi potom prosím napíšte, keď prídete na to, čo zaberá. My sme mali minulý školský rok atb 10x!!!! Tento rok zatiaľ ešte nemal, ale už bol doma týždeň, a teraz je zasa týždeň doma. Zatiaľ bez atb, ale kašeľ strašný.... My máme problém v tom, že jemu nejdú soplíky von cez noštek, aj keď z celej sily fúka. Nejdú vybrať ani mne odsávačkou, jemu sa to tam potom všetko kopí a keď sa to tam nakopí tak to vyvráti ☹ Zápal ušiek sme mali iba raz našťastie. My ideme brať ten rybomunil od budúceho týždňa asi, tak som zvedavá... Ja už som zúfalá. Babky mi už hovoria, že sa nemám trápiť, lebo niekoté detičky si tým asi musia prejsť a vyrásť z toho, lenže to sa nedá.... Už teraz som mu dávala piť každý deň doma trošinku šťavičky z domácej kyslej kapusty, takú vitamínovú bombu. A on mi na to - Maminka, ty ma už neľúbiš, keď mi dávaš toto piť? :D A ja mu - nie zlatko, práveže Ťa milujem :D :D .... ja už fakt neviem čo robiť, aby bol zdravý.
@veronika70603 aj keď má vybratu mandlu, tak sa mu kópia sopliky? Nestraste
@nikolal My sme mali s tým problém aj predtým. Ja som dúfala, že keď mu tú mandličku vyberú, tie soplíky sa pohnú. Ale nestalo sa tak. Sme na tom istom ako aj pred tým. Aj s chorobnosťou, aj s množením a vracaním soplíkov. Nám vybratie mandle nepomohlo. Všetci mi hovorili - nečakaj od toho zázrak, že teraz bude stále zdravý. Ja som im hovorila, že mi vôbec nevadí, keď bude chorý 6x do roka. Len aby nebol chorý celý školský rok, či je teplo, či zima. No, nepomohlo. Ale poznám veľa detičiek, ktorým to vybratie mandle pomohlo. My však medzi ne nepatríme 😠
@veronika70603 to, ze bol tvoj maly v skolke chory neustale nebol ani tak problem mandle ale skor taka prirodzenost, co sa deje ak das do skolky dieta z domu, ktore nemalo vlastne kde chytit bacily a ani z polky nemalo to take choroby co nachyta v skolke....pride do skolky kde chodia aj chore deti, resp. ich tam odkladaju a tvoje doteraz zdrave dieta vsetko pochyta..ja deto viac som bola doma ako v skolke a to som chodila rok do pripravky, odchodom zo skoly a prichodom do skoly sa to jasne, ze zlepsilo...chodila som na taku skolu kde sa vela veci netolerovalo a chore dieta uz vobec nie...
aj môjmu synovi ako 3 ročnému vyberali nosnú mandľu...presne ako písala anik56. Bolo to v Žiline na súkromnej klinike. Ráno sme prišli, dostali "oblbovák" a pozerali rozprávku krtka...sme sa veru nasmiali cez slzy, keď sme videli ako sa syn snaží ručičkou chytiť krtka, zdalo sa mu, že sú traja a behajú okolo neho 🙂 bol ako po troch poldeci 🙂 potom mi ho zobrali a doktor mu mandľu bez uspatia odstrihol...bol to obrovský vreskot, skoro mi puklo srdce ☹ zrejme zle podaný oblbovák, syna neodvážili, tak to pripisujem tomu, mal dostať vyššiu dávku...lebo sestrička hovorila, že nebude nič cítiť a keď som počula ten krik, tak som nechápala....povedala tiež, že si nebude nič pamätať a keď sme išli na kliniku o tri dni na kontrolu, syn zostal pred budovou a povedal, že nejde k tomu ujovi, čo mu robil zle v hrdielku 😕 takže si pamätal...ten úkon trval iba chvíľu, potom mi syna vrátili, cestou domov sa mi ale v aute poriadne povracal krvou...aj keď to boli vtedy okamihy hrôzy, zdala sa mi tá voľba lepšia ako operácia...pretože my sme to riešili práve v tom čase, keď v televíznych novinách hovorili o tuším 5 ročnom dievčatku, ktoré po tejto operácii zomrelo...dnes je syn už "veľký" chlap a nič si nepamätá, takže aj keď sme si prežili bolesť, trvalo to len chvíľu 🙂 a keby som sa mala rozhodnúť opäť, tak asi to riešim rovnako...ja neviem, vždy keď sa trápime takýmito "malými" vecami, spomeniem si na detičky na onkológii a poviem si, že to čo trápi nás, je nič v porovnaní s ich bolesťou ☹ ☹ to sú skutoční malí hrdinovia, ktorí sa majú čoho báť ☹
@nikolal ale neni sopel,ako sopel.zelene nejsu dobré a podľa mojich skusenosti sa ich dá zbaviť za pár dni,aby nahodou nezliezli dole a nezačala aj kaslat.zaujímavé že keď ste sa dozvedeli že mate streptokoka,že ho neliecite.lebo nám vždy nelieceny narobil problémy,vacsinou zapal uška.
ja som teraz začala dávať mojim babam kapucinku.je to prirodne a malo by to telo zbaviť streptokokov,stafilokokov ,podporuje imunitu.. uvidim či to pomôže,aj my sa stále trapime dookola stymito bacilmi.moja Lianka vydržala od septembra iba 4 dni v škôlke.odvtedy sme doma.malo by sa to brať aspon 2,3 mesiac e.na podporu imunity sme uz vyskúšali toho veľa a všetko bolo nafigu.
@nikolal ten streptokok je niekedy naozaj neliečiteľný v tých detských kolektívoch.. a to z toho dôvodu že ty ju preliečiš, ale zvyšok detí to má, takže to naspäť chytí. Aj ja mám obavu, že to znova budeme mať, ale nechcem ani antibiotiká, pokiaľ neni chorý.. Nám tiež brali mandlu pred 3rokmi, a mala by byť zdravá, ono je to aj kvôli komplikáciám ktoré potom môžu vzniknúť, infekcie a pod. Čiže pokiaľ toho streptokoka má, ale nemá sople alebo teda navonok nie je chorá - mandla sa môže vybrať bez problémov
@nikolal nie nemali sme počas zakroku bacila.bola zdrava.asi 2 mesiace pred zákrokom sme neboli v škôlke,aby neochorela .myslím ze vela ľudí žije stymto bacilom a nerobi im žiaden problém ,su nosičmi ale keď máte sople tak tie ries.skús ju preliecit a nedat do škôlky a uvidíš že bude bez soplov.moje decka boli celé prazdniny zdrave a keď išli do škôlky opäť choré..a koľko ste brali tu kapucinku,ja im to dávam pravidelne 3 krát denne 5 kvapiek.
@nikolal pokiaľ ma streptokoka a nerobi jej žiaden problém,tak sa to nelieci.ale keďže vam robí problémy,čiže sople tak by som to určite riesila.ja som to naposledy u mladsej vyliecila koloidnym striebrom.davala som asi 10 dni niekoľkokrát denne( asi 5 krát) kapku do každej dierky.musi sa to kvapkat dosledne a pravidelne.aj keď uz mala lepšie sople tak som to stále kvapkala.my sme sa zbavili skaredych soplov.zostali už len priesvitné.hlavne nemoze chodiť pri tom do škôlky.
@nikolal a neskusala si striekať malej sterimar s medou.ako prevenciu pred soplikmi.ja som to ešte neskusala,ale sestranica tvrdí ze im to pomáha.ma to antibakterialne účinky a malo by to chrániť sliznicu nosa pred bakteriami .ja tiež už neviem čomu veriť. za lieky sme v poslednych rokoch dali neskutočné peniaze.

@nikolal Je vkuse chora lebo jej imunita este nie je schopna bojovat s tolkymi bacilmi ... boli ste aj u imuno? ciastocne sa to da poriesit liekmi na imunitu (imunor, ribomunyl a pod.).
Zvacsena mandla je dosledkom castych infekcii (a nie naopak). Aj mnohi lekari (aj zahranicni) su presvedceni, ze to pomaha znizit frekveciu chorob, ale clanok na ktory je tam link na zaklade suboru pacientov ukazal ze detom, ktorym sa vybrali mandle sa co sa tyka chorobnosti vobec nedarilo lepsie nez tym ktorym ich nechali ... v oboch skupinach sa v priemere chorobnost postupne vekom zmensovala a paradoxne tie s nevybratou mandlou na tom boli este mierne lepsie. Je to vsak len pomerne nedavny vyskum a mylim ze odvtedy nebol zopakovany, na co treba prihliadat pri posudzovani jeho vysledkov. Tiez autori upozornuju, ze sa to tyka iba chorobnosti dychacich ciest a nie trebars tych zapalov usi, kde iny vyskum potvdril zmyslupnost tohto zakroku.