icon

Výber nosnej mandle

nikolal
9. okt 2015

ahojte, tak 26.10 sme objednani na operaciu vyber nosnej mandle, vraj ju ma obrovsku ... boze dufam, ze sme sa rozhodli spravne, bojim sa :( upokojte ma, prosim, ze robime spravne ...

Strana
z4
armica152
11. okt 2015

@nikolal no to neni dobre keď má tie sople, my sme ich teda pri operácii nemali, a aj tak sa nám skomplikovalo po 3 dňoch, a dostali sme antibiotiká. Ale aj po vybratí nosnej mandle, mali sme pokoj taký rok, a teraz už sme zasa v starých kolajách, od apríla sme na sprejoch kortikoidných, lebo mal zápal stredného ucha, a ma zaľahnuté uši, na striedačku, raz pravé, raz ľavé, potom obidve, a dokolečka dokola. A vraj nám tá nosná mandla dorástla, som skoro odpadla. Tak neviem či nakoniec neskončíme znova na operácii. :(

nikolal
autor
11. okt 2015

@armica152 boze a tiez vám to robili v celkovej? Aké mal komplikácie?

armica152
11. okt 2015

@nikolal áno v celkovej anestéze mu to robili, 2 dni v pohode, no po 3 dňoch dostal teploty vysoké, sople, aj infekciu, ono je to háklivé tesne po operácii, a teda hneď antibiotiká silné sme vyfasovali.

nikolal
autor
9. nov 2015

@petra2012 ahoj, mal nejaké problémy po vybratí, pri hojeni?

nikolal
autor
9. nov 2015

@anega79 počas hojenia po operácii ste mali nejaké komplikácie? Kasel, hlieny?

nikolal
autor
9. nov 2015

@lenkalela mala počas hojenia kasel, hlieny alebo niečo?

lenkalela
9. nov 2015

@nikolal nie ..nic

nikolal
autor
9. nov 2015

@mawka ako dlho trvalo hojenie? Bol kasel, hlieny alebo niečo počas hojenia?

mawka
9. nov 2015

nie nic, bola hned fit. po tyzdni sme sli na kontrolu a mala to vyhojene.

nikolal
autor
9. nov 2015

@ajkava ahoj, ako dlho sa hojila po operácii? Mala kasel, sople alebo niečo?

mayra666
9. nov 2015

ked citam tieto prispevky (len informativne ako sa uz teraz robi zakrok) tak mam nervy..mne ako skolacke vyberali nosne mandle...dali mi oblbovak ktory vooobec nezabral..zobrali ma do tej muciarne..odstikli obe..pri plnom vedomi..strasne som plakala bola to hrozna bolest..a taku otapenu od bolesti ma vratili k mame...oblbovak mi zabral az po zakroku..poucenie: vzdy sa presvedcte ci je vsetko tak ako ma a az tak im dajte dieta...pardon za vylev od veci

ajkava
9. nov 2015

@nikolal tak to si už nepamätám veľmi. Pár dní ešte bola doma. Je to už hádam 10 rokov.

nikolal
autor
9. nov 2015

@4ocka a ako dlho sa hojila po operácii? Mala kasel, sople alebo niečo?

nikolal
autor
9. nov 2015

@vikiiiii ktorú kapucinku máte? Ako dávkujes? Pomáha?

petra2012
9. nov 2015

@nikolal prvý deň po operácii, keď nás pustili domov bol trošku ťažší deň, malý bol umrnčaný, poplakával, podľa mňa to bolo aj narkózou, niektoré deti sa smiali po narkóze a môj malý furt plakal, aj v noci spal zle, skoro až po sediačky, ale ráno už ani nevedel a potom už všetko v pohode, žiadne ťažkosti, ani sopeľ ani hlieny, dokonca ani zápach z úst nemal nejaký výrazný ostatné dni. Tak 24 hodín od operácie bolo takých ťažších u nás, ale potom už všetko v pohode, aj jedol, behal, v inštrukciách v prepúšťacej správe bol aj kľud aj kašovitá strava a pod. ale nejaké zvlášť sme to nedodržiavali, dokonca malý si to vôbec nepamätá, takže o tom ani nehovoríme. Držím palce ak máte pred operáciou 🙂

4ocka
9. nov 2015

@nikolal ahoj, teraz neviem co som spatne pisala :D dcere brali nosne a orezavali krcne,synovi len nosne. Dcere trvalo dlhsie kym to prestalo bokiet,cca 4 dni,syn nemal bolesti ziadne. Ani soplne,ani kasel odkedy ich vybrali 🙂

vikiiiii
10. nov 2015

@nikolal kupili sme z lekarne značku afra.čítala som dávkovanie na nete.na 1 kg hmotnosti dať 1 kvapku a rozdeliť na 2 alebo 3 davky za deň.čiže moja mala ma 12 kg.to je 12 kvapiek za deň a dávam jej 6 rano a 6 večer.

anega79
10. nov 2015

@nikolal nie nemali sme kasel ani hlieny potom. jedine ju bolel dost krk asi tak tyzden, a mala dost silny zapach z ust asi mesiac

bibih
1. feb 2020

@eeffka Dobry den, mozem sa Vas opytat aj s odstupom casu, nesli ste uz potom nikdy tie mandle vybrat? A dlho ste bojovali s chorobami? Lebo tiez teraz uvazujeme.. Dakujem

bibih
1. feb 2020

@dedian Ahoj mozem sa nieco opytat? Aj my sme na tom tak, ze mala ma sopliky a v noci strasne z toho kasle. Cez den skoro nic. A uz som teda napisala lekarke, ze suhlasim s vyberom. Ale moja mamka ma odhovara, kedze je zima a len teraz nastupila do skolky, ze este ani imunitu nema a uz to takto radikalne riesit.. ona s uskami problem nema klop klop klop. Akoze pri kasli povie, ze ju bolia, ale zapal ani nic take sme zatial neriesili. Avsak tie sople a kasel stale 🤦‍♀️ No moje presvedcenie uz nejako opadlo a premyslam, ci s vyberom nepockam. Do akeho veku ste s tym bojovali, kym vas vyradili z evidencie prosim?

eeffka
1. feb 2020

@bibih nie nesli, dcera ma teraz 15 a od cca skolskeho veku je na 1 chorobe rocne,aj to len sopel bez atb,taka klasika dospelacka nadcha s ktorou sa chodi do roboty.

bibih
1. feb 2020

@eeffka Moja mamka tiez ma nahovara, nech sa ukludnim. Pretoze dcerka nebola oraveze nikdy chorvale dieta. Az nastupom do skolky. Ale zasa, ja ju liecim dva tyzdne a uz rano v satni minimalne jedno soplave dieta a jedno kychajuce, tak co sa cudujeme? Preto ma to odradza. A popravde, presne toto manzelovi stale opakujem, ze ja nemam nic vybrate a pre nejaky dovod tam asi su.. Som nazoru, ze ako zadrziavaju choroby, tak zasa nedovolia hocicomu prejst do tela. Takze asi budem dalej len bojovat. Pretoze klop klop klop my ani usko neriesime. Len kasel z tych soplov. Teda ,,len”. Ale akosi nie som presvedcena o rozhodnuti lekarov. Pretoze je vraj 3 mesiace vkuse chora. No ano je, lebo jej nerobili vyter (az po 3 mesiacoch a mala tam bakterie) a ani snimok (a zrazu tam bol aj zapal priedusiek). Tak ako mozu povedat, ze mandla von, ked toto liecili tie 3 mesiace? Preto som uplne tiez nerozhodna. a teda viac naklonena, ze nie. Dakujem Vam za cas a odpoved velmi pekne.

eeffka
1. feb 2020

@bibih nie je zaco, ono vzdy nastupom do kolektivu aj to "zdrave" dieta ochorie. A najhorsie su 2-3roky v kolektive. Kasel zo sopla nie je v principe zly. Kasel,kychanie aj vracanie je sposob ako telo zo seba dostava zle veci von. v skolke je to drsne, kopec malych sopliakov ,kazdy z ineho prostredia. Ak chodi len 1.rok nepresvedcil by ma nikto. Neviem co mas za lekara ale mozno je cas na zmenu. Ja mam staru lekarku,ktora je dost taka povedzme nohami na zemi. Nenuti atb, ani ockovania aj ked sa jej to nepozdava (mna sa toto netykalo ale pocula som cez dvere), za 15r co tam chodim sama povedala (ma okplo70ky) ze za jej prax sa odporucania menia pomaly kazdych 10rokov. Davat lepok,nedavat lepok, kojit,umele mlieko, kojit. Atb hned,atb nikdy... naposledy nam povedala ze to vyzera ako sarlach ale sarlach uz nie je 😂 a bol. Opat sa vracia. Niekedy je vyhoda mat tak stareho doktora

bibih
1. feb 2020

@eeffka aj my mame taku pani doktorku starsiu skolu a velmi si vazim jej nazory, len tentokrat sa s nou velmi neviem stotoznit 🙈

dedian
8. feb 2020

@bibih preslo to kym isiel do zs, tusim v predskolskej triede to bolo... ale ako prvak uz bol uplne bez problemov

Strana
z4