Vyberanie nosnej mandle v Košiciach. Čo nás čaká?

ishkaa
12. okt 2014

mamky v utorok ideme s malym na vyber nosnej mandle. ma ju doslova prehnitu a tlaci mu na uska tak nemame na vyber. o pol 8 rano mame nastup nalacno. co nas caka potom? ako dlho trva zvysok dna a kedy nas pustia domov? podla coho beru deti na operacku? ideme len na jednodnovu chirurgiu. o maleho sa nebojim ten je uplne v pohode to ja nenavidim nemocnice a najradsej by som sla hned prec :D budu nam to robit v noej nemocke v kosiciach. dakujem za kazdu odpoved!

lusinda3
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mawka
12. okt 2014

@lusinda3 mala nema chybu, ze rezen 😀 😀 😀 perfisna je 😀 😀

marissenka
12. okt 2014

my sme boli v trencine.tam si nechavaju deti aj cez noc...maly tam bol cca 45 minut..skoro som steny obhryzla ,kym ho doviezli...prebral sa,bol strasne mrchavy,chcel zliezat z postele...po pol hodine zase zaspal. kup si vincentku sprej a aj celu flasku 7-decova je to tusim.tu malu mines hned ked mu to budes stale striekat.po operacii mu to striekaj do nosa a nechaj poriadne pozatekat...a priprav sa,ze mu bude riadne tiahnut z pusy ,ale je to ok...nas bol strasne unaveny,stale sa mu chcelo spat ked sme prisli domov.potom mu treba davat kasovitu stravu,a kludovy rezim dodrziavat aspon tyzden.sak to ti povedia v nemocke.u nas v pn na jednodnovej pustaju deti ,ked ich robia rano aj poobede,alebo az vecer.je to len jeden den,co sa bojis?

seahorse27
12. okt 2014

My sme absolvovali vo februari tiez vo veku 5 rokov. Operacia trvala cca 30 - 45 minut, hned po nej sa dcerka prebrala - bola trochu zmatena, plakala, rozpravala bludy. Toto trvalo asi 15 min., potom znova na chvilku zaspala. Ked sa prebudila, uz to bolo lepsie. Robili jej to o 9.30, o 14.00 sme odchadzali domov. Medzitym spapala ovocnu vyzivu a brumika, pila caj. Ked sme prisli domov, bola uplne v pohode, ani unavena, spapala vyvar s rezancami, bolesti minimalne. Preventivne sme ale dali Nurofen. Treba 7-10 dni dodrziavat kludovy rezim (to sme my nedokazali, ale nastastie nebol problem) a tych 7 dni jest makku stravu, nemusi byt mixovana. Treba sa vyhybat korkam z chleba, jablkam, orechom, keksom - proste vsetkemu, co by mohlo ranu podrazdit, poskriabat. Kludne moze papat zemiaky, striedku z chleba, ryzu, cestoviny, makke maso, banany...Do nosa treba striekat morsku vodu aj 10x denne. Inak nam to velmi pomohlo a prebehlo to velmi hladko. Obavala som sa velmi, rok sme to odkladali. Mozem len odporucat.

sunshineka
13. okt 2014

Nemate niekto skusenost s vyberanim nosnych mandli v dospelosti?Bolo mi odporucene ich vybrat,ale mam strach.kamoska mi hovorila ako jej malej 3 rocnej vyberali bez uspatia,iba je to umrvili a pri plnom vedomi vyberali.revala ako tur nielen mala,ale aj kamoska a z toho rozpravania mam traumu a neviem sa odvazit na tento zakrok.ale ako citam vase deticky to zvladli bravurne

petulda333
13. okt 2014

Mne vyberali ked som mala tusim 12 dali mi tabl.na otapenie,sadla som si na stolicku a otvorila usta a lekar vzal noznice dal dnu do ust a sup odstrihol...ale nosne....velmi si to nepamatam len to ze mi sla krv z nosa v kuse