Vybratie nosných mandlí u 3 ročného v celkovej narkóze
Syncek ma 3 roky a po neustalych chorobach soplne kasel teploty nas poslali na ORL a odporucaju nas na vybratie mandli, mame uz aj termin operacie. Je to vraj nejaka nova metoda Scheiwrova alebo tak nejak neviem ako sa to pise, je to vsak v celkovej narkoze. Idu nam to robit v BB Rosweltke tak ak niekto nahodou priamo tam bol, potesil by ma nejaky opis ako to prebieha. Rano ze nastupime a vecer mozme domov. Mate niekto skusesenosti, mozu nastat nejake komplikacie, bolesti po prebrati z narkozy? Nastalo zlepsenie zdravotneho stavu po vybrati? Dakujem za kazdu informaciu
Maminy,pomohol niekomu nasonex do takej miery,ze nebolo potrebne vyberat nosnu mandlu ?
My davame nasobex pomohlo na 2 mes a zase to iste upchaty nos a trosku sa mu znensika mandla ale zase nema nadchu nic ale sa mu vecer upchava a potom spi otvorenymi ustasmi my davame basonex 2. Mes. A predtym sme maly nasofan
Baby, dnes dcérke vyberali nosnú mandľu v celkovej anestéze.....všetko v poriadku, len tak divne rozpráva, ako keby mala v nose veľa bublín.....je to v poriadku.....malá hovorí, že sa jej zle rozpráva, lebo cíti bublinky v asi myslela nosohltane.....máme fúkať noštek? Dr. mi kázal kúpiť kvapky Nasivin a hneď po príchode domov kvapnúť a aj večer a ďalšie dni....nechápem, veď nemá nádchu...
@matveja V ziadnom pripade by som nasivin na cerstvo vybratu mandlu nedavala... musi sa to zahojit, je to este velmi zive. Zle sa jej rozprava za to, ze tazko sa jej prehlta - boli ju hrdlo ako pri angine a navyse vsetky nosove hlasky a slabiky sajej tazko vyslovuju. Prejde to do 2 dni,vytrati sa aj zapach z pusy,aj tkanivo v hrdle sa dostane do normalu. My sme to absolvovali v zime s oboma detmi (4,5r a 1,5r). Papat kasovite jedla, kludovy rezim, analgetika od bolesti, prip.teplote.
Nam povedali aby sme nefukali nostek a ked tak striekat morsku vodu... tu som mu strekla teraz po tyzdni po operacii prvykrat... nam brali aj krcne aj nosnu mandlu... maly vyprava hrozne hrdielko ho uz neboli papa vsetko tak neviem ci je to tym nostekom ale ked rozprava rozprava cez nos dufam ze sa to vytrati
@korytnacka7 ďakujem za odpoveď ....už dnes je to lepšie, ani také bolesti v hrdielku nie sú....ona mala za nosnou mandľou veľké hnisavé ložisko, tak sa jej ťažko hovorí.....noc bola celkom pokojná a aj lepšie je jej už rozumieť.....
@smalova dnes je to už lepšie, aj jej lepšie rozumieť a aj bolesti sú miernejšie.....ráno trošku hrdielko bolelo pri prvých kúskoch striedky z chlebíka, ale potom keď sa napila to bolo lepšie....musím do nej dostať viac tekutín, aby sa jej viac hrdielko zvlhčilo ....ďakujem za odpoveď a skoré uzdravenie aj Vám 🙂
Ahojte mamicky, moja 3,5 rocna dcerka ma ist o tyzden v piatok na operaciu nosnej mandle do BB, podobne problemy ma tiez dycha ustami, chrapka v noci obcas, škrípe zubami, rozprava nosom, pocit upchateho nosa a sopliky nikde, kedze vacsinou nam stecie dole na priedusky a potom mava kasel. Doktorka vravela ze musi byt pred operaciou uplne zdrava, ziedne antibiotika nesmie uzivat. Este vsak obcas odkasle, kedze pred 2 tyzdnami trosku ochorela nadcha a kasel, v pondelok jej bude pediatricka robit predoperacne vysetrenie, odbery, som zvedava ako dopadnene, ci nebudem musiet presunut termin operacie, Mam trosku obavy, ako to dopadne a aj z pristupu personalu, ci dcerka bude chciet spolupracovat, doteraz bola vzdy zlata, nevystrajala u doktorky..uz nech mame za tym, aby sa jej ulavilo🙂 Bola nejaka maminka teraz niekedy v BB na takomto zakroku?
@24091977mirka my sme boli tri tyzdne dozadu cca personal je uplne super sestricky su naozaj fajn maju tam plno hraciek kym budete cakat na poradie mala sa vyhra takze ziadne obavy a ak vam beru len nosnu tak vecer byvste mali ist domov nam brali aj krcne tak sme museli noc prespat tam na druhy den na obed sme sli domov
Dakujem za info, som rada, ze je to tak, ako ste to opisali 🙂
Ahojte maminy Tak nam vyberali nosnu mandlu min.tyzden v utorok a kedze som si citala predtym prispevky ako to dopadlo detickam po operacii ,lebo som sa tiez velmi velmi bala hlavne tej narkozy aj ja by som prispela.Nam odporucili vybrat nosnu mandlu uz na imunologii ,a po niekolkych kontrolach na orl.Mala bola od septembra asu ken 10 krat v skolke a za kazdym 3 az 4 tyzdne doma s obrovskymi hlienami ani dnu ani von jej to neslo ,hroza...naparovali sme sa ,inhalovali nic nepomahalo a tiez sme cakali ci sa jej to od januara trosku stiahne ,dali nam nosofan a aeries na orl ale to bolo na nic a nechcela som jej tie hnusne kortikoidy stale davat.,sliznica stale spuchnuta a mandla sa po kazdej chorobe zvacsovala.Mala ma aj oslabenu imunitu takze pol roka ribomunil .Ale uz po pol roku ako sme ju vyskusali dat do skolky na radu dr.z orl ,v podste po zime isla a za 4 dni zase sople a kasel a hlieny a zase kolotoc.Na orl nam povedali ,ze uz je dost velka a pravdepodobne ma tam to lozisko bakterii.Uz dychala len pusinkou a v noci velmi chrapala.14.6. Sme sli na vybratie a ti sme raz prekladali termin koli chorobe,robili nam to v centrum kramare v uplnej narkoze.Rano sme prisli o 7.30,od pol noci nejest, nepit.jak sme prisli na izbu za chvilku jej davali tabletku a o dalsich 20 min zobrali co som bola celkom vyplasena ze ako rychlo.Zakrok trval asi 30min a hned ma k nej volali.Po chvilke sa prebrala a chudatko jak bola este oblbnuta mi hovori ze sa chce hrat.moje nervy ja som sa bala aby sa jej nic nestalo tak sme sa na posteli 2 hodky hrali nechcela vobec spinkat uz.potom uz lepsie uz sa prebrala uplne .Dopadlo to na 1 .Ziadne komplikacie teplota alebo bolest nic.Dievcatko co bolo s nami na izbe trosku bolelo hrdielko ,ale ze vraj je to normalne ze to prejde.o 14.00 sme sli domov.Snazila som sa aby bola v klude ale je to velmi tazke ju udrzat.Nic horuce nic studene a stravu taku aby jej lahsie isla dole hrdielkom a vela pit.Trosku pocujem ako rozprava nosom ale to sa vsetko uoravi predsa to bolo len pred tyzdnom.Zajtra kontrola tak snad bude vsetko ok.do skolky ju davam az v septembri nech sa zregeneruje trosku i ked by sa aj nam zisli peniazky kedze mame jeden prijem ale mala nam je prednejsia.Najviac ma hneva to ,ze do skolky ju davama zdravu a pride mi o 3 ,4 dni zase chora ,lebo tam neustale davaju deti chore a potom na to doplacaju druhe deticky.Viem ze je to tazke v tejto dobe aj s pracou ale dat do skolky dieta chore to by som v zivote neurobila.Na toto mam strasne nervy.Tak maminy nebojte sa pokial to am pomoct tak mandle urcite von.Ja podla malej vidim ,ze uz aj to chrapanie sa straca.Tak verum ,ze uz bude len lepsie☺
Ospravedlnujem sa za chyby pisem cez mobil☺
Ahojte maminky, má niekto skúsenosti s vyberaním nosnej mandle v Žiline? Ak áno, ako to prebiehalo a aký je prístup, personál, doktori...atd...Ďakujem za každú radu🙂
Kto ste dávali vyberať nosné mandle u Dr. Somorovej vo Zvolene, koľko sa dopláca? Možno je to v starých príspevkoch, ale nečítala som všetky. Ďakujem.
My smme neplatili.nic dr somorova alle operujuje v bb aj s kralinskou
Dobrý večer, chcem sa Vás opýtať, že keď detom operovali nosnu mandľu , či vám deti nezačali rozprávať nosom. Ja mam 3 ročnu dceru a 26.8. nám vyberali mandle kým sme mali lieky to tie tri dni po operácii že sme stále davali Panadol, tak mi vravela pekne ako predtým ale potom ako sme lieky vysadili lebo tak nam bolo povedane my začala hovoriť nosom a neviem čo mam robiť. Ďakujem za každu radu
@mirkacha môjmu synovi tiež vyberali mandlu. Lekár nas upozornil, že sa mu zmení dočasne hlas (mal taký smolkový) aj chrápal asi týždeň a cítili sme zápach. Lieky od bolesti sme mu dávali podľa potreby, cca 4dni. Do 10dni prestal chrapat a vrátil sa mu aj hlas ;)
smalova a mazliceklienka dakujem velmi pekne za radu. My sme si kúpili baloniky a nafukovali sme. trošku pomohlo ale boli sme u doktorky tak ta nam povedala že mame infekt a dala liečiky. teraz je to o mnoho lepšie
Ahojte, neviete kolko trva hospitalizacia na kramaroch? O tyzden maju synovi 3,5r vyberat nosnu mandlu a samozrejme som v strese z toho :(
@nany28 Bud jednodnovka, rano pridete, vecer odidete, ale to dovolia len ak nocujete po operacii v Ba alebo to mate vybavene... ale oficialne 3 dni. Predoperacny, operacny a dalsie rano domov.
@korytnacka7 lebo mne tak povedali ze 3 dni..len my sme obj do nemocnice na kramaroch nie v centre. Cize je mozne ze aj tam nas vecer pustia domov? Kedze sme z Bernolakova. Vsaka
@nany28 No ja pisem konkretne o kramaroch ako je to tam. Spytajte sa, ci termin ktory vam dali, je termin operacie, alebo hospitalizacie. Ak operacie, je pravdepodobne, ze este v ten den vas pustia, navyse jed ste z okolia.
@korytnacka7 je to termin operacie. Dakujem za info ;)

@kikajuraj v detskej