icon

Vybratie nosných mandlí u 3 ročného v celkovej narkóze

annie13
16. sep 2011

Syncek ma 3 roky a po neustalych chorobach soplne kasel teploty nas poslali na ORL a odporucaju nas na vybratie mandli, mame uz aj termin operacie. Je to vraj nejaka nova metoda Scheiwrova alebo tak nejak neviem ako sa to pise, je to vsak v celkovej narkoze. Idu nam to robit v BB Rosweltke tak ak niekto nahodou priamo tam bol, potesil by ma nejaky opis ako to prebieha. Rano ze nastupime a vecer mozme domov. Mate niekto skusesenosti, mozu nastat nejake komplikacie, bolesti po prebrati z narkozy? Nastalo zlepsenie zdravotneho stavu po vybrati? Dakujem za kazdu informaciu

korytnacka7
28. okt 2016

@bejbi777 Standardne sa dostane termin a operateri a anesteziologovia sa prideluju k terminu den vopred. Ak chcete konkretneho lekara, treba si vybavit jedine s nim. Sestricka na karte ORL nevie, kto kedy bude operovat.

bejbi777
28. okt 2016

@korytnacka7 dakujem tak vybavíme 😉

nikuska1731
19. nov 2016

ahojte maminky vyberali vasim detickam nosne mandle aj s pokritim antib.?my mame chore srdiecko tak musi byt krita...koľko ste boli hospitalizovany?mame ísť v pondelok do bb a v utorok zákrok..ďakujem

livia341
19. nov 2016

@nikuska1731 no ja by som na vašom mieste radšej zavolala a spýtala, aby ste sa zbytočne netrepali.No môjmu ked vyberali ale na detskej tak musel byť zdravý ale okrem v detskom je ešte súkromné a tam bolo susedove dieta a malo sople a spravili mu zákrok. Všetko závisí, kde idete na akú ambulanciu sukromnú alebo detskú a kto bude operovať aký dr.A môjho operovali na detskej tak, že sme ráno prišli a poobede odišli.Lenže sme z BB a vo Vašom prípade ste asi dalej keď zákrok máte až na druhý den pobytu v špitáli.

nikuska1731
19. nov 2016

@livia341 my dme z dt ni viem to ze pod antb.by ju mali ...

nikuska1731
23. nov 2016

@livia341 davali ste niečo do nosteka po vybrati?a soplikoval?

livia341
23. nov 2016

@nikuska1731 nám dr.odporučil tieto http://www.aliamare.sk/aliamare/ a sople si pamatam že ich nemal hrúza,čo som si myslela, že to bude hrozné ale ich mal akurát,a viem že mal zapchatý nos a rýchlo sa z toho dostal a po týždni mál pach z úst, z tej rany.To prejde.Tak Vás predsa zobrali? a kde ste na detskom či na súkromnom? Jemu vyberali keď mal 3 roky.

nikuska1731
23. nov 2016

@livia341 na detskom sme boli včera a večer domov..len dnes zacala soplit aj s krvickou trošku

evina313
6. dec 2016

haloooo, prosim, je tu niekto komu teraz niekedy vyberali nosnu mandlu na Kramaroch????
potrebujem sa niečo spýtat 🙂

nany28
6. dec 2016

@evina313 mojmu synovi v novembri. Pytaj sa

evina313
7. dec 2016

@nany28 dakujem, už nič, už máme po 🙂
ale ak bude niekto potrebovat uplne aktualne info, som tu 😉

darina05
7. dec 2016

@evina313 ja by s9m sa chcela opitat moj maly 4.5 roka furt ma upchaty nos vecer hlavne ze ma zvacseni mandlu a odkedy sme nastupili do skolky firt ma upchaty mos maly sme aj bavil moraxelu a bojim sa vybrat tie mandle na uska sa 8zatial nestazuje

evina313
8. dec 2016

@darina05 joj, no sa netrufam ti k tomuto vyjadrit, nie som lekar 🙂 aj pri chrapani je vraj dobre ju vybrat. Misko to zvladol skvelo, tak uvidime či to pomože. vela zdravička prajem

alicka850
8. dec 2016

@annie13 ja som davala malej vybrat ked mala necele 3 roky, v celkovej. Rano sme prisli, dali jej naladovku, smiala sa potom, zobrali ju na salu a este aj na tom sa smiala ☺ Po operacii nemoze jest a pit par hodin, ale ona to takmer cele prespala.Musim povedat, ze odvtedy je chora ovela menej, v priemere tak 2-3x do roka. A to len naozaj lahky infekt, ATB sme nemali uz 4 roky. My sme boli v TN. Inak aj my sme mali problem s usami, to bol dalsi dovod preco som do toho isla.

bejbi777
28. dec 2016

@evina313 ahoj boli ste na jednodnovku? mame termin v januari a teda den vopred mame dojst na predoperacnu vizitu doobedu - a na dalsi den sa operuje - a vecer nas pustia - boli ste tak aj vy? mozem poprosit viac info ked tak aj do spravy🙂 ohladom toho ako od teba vezmu rano dieta na operaciu dakujeeem moc

kasyra
Autor odpoveď zmazal
yennn
29. dec 2016

Ahojte,nasmu vybrali v celkovej narkoze mandle, po prebudeni o nicom nevedel, nicmu nebolo. Odvtedy zo dve choroby rocne, dovtedy kazdy mesiac ...

evina313
29. dec 2016

inak aj na to papieri čo nam dali z nemocnice, v podstate taký manual ako sa starať o dieťa po operacii mandli, tak bolo napísane, že dieťa može reagovať chorobou / sopel, kašel /
tak aj bolo...malý sa mi rano zobudil s takým zeleným soplom že až 🙂 tak uvidime ako to bude pokračovat... zatial sa drží

23simi
16. jan 2017

@evina313 my ideme teraz v stvrtok na kramare na nosne mandle, ako to prebiehalo, bez dietata budem iba pocas operacie? O kolkej vecer vas prepustili? Bude tam aj nieco jest/pit ci az doma?

evina313
16. jan 2017

@23simi hej, dieta vezmu cca na 1,5 hod. ale podla toho kolko maju deti, tak dlho trva cakanie. nas vzali až okolo 11.30, možno aj neskor. dovtedy nesmel jest ani pit.
po operacii sa mohol napit myslim po 2 hodinach a poobede už mali na olovrant puding a výživu. večer nas lekar po jednom volal a myslim že bolo 18,30 ked sme odtial vychadzali

katka708
19. mar 2017

Ahojte, stalo sa niekomu že dieťa po vybratí nosnej mandle začalo mať huhňavý nosový hlas? Môj syn 3,5r má ešte problém s vyslovovaním niektorých spoluhlások (L, CH, R) a týždeň po vybratí mandle sa mu zrazu tak zmenil hlas, že ani ja mu už takmer nič nerozumiem. Rozpráva tak huhňavo/maznavo/šušlavo že otras. Je to normálne? prejde to samé? kedy? Neviem či mám volať dokorovi čo ho operoval alebo nie.
V noci dýcha krásne nosom, ani ho nepočuť (nie ako predtým) aj cez deň sa mi zdá že dýcha nosom tak nechápem tomu hlasu. Som z toho nešťastná.

korytnacka7
19. mar 2017

@katka708 Dočasna zmena hlasu je po operacii uplne normalna, objavi sa hned po operacii a zmizne za par dni, ked sa vsetko zahoji. Ked pises, ze po tyzdni od operacie, to fakt neviem... V kazdom pripade vsetky pooperacne prejavy, ako bolest hrdla pri prehltani, neschopnost prehltat, zmena hlasu, zapach z ust... to vsetko do 10-14 dni uplne zmizne. Podstatne je, ze uz dycha nosom, nechrape a urcite sa mu zlepsil aj sluch.

katka708
20. mar 2017

@korytnacka7 veď to, že zmena nastala až na 8-9 deň. Hneď po operácii ho mal taký tenší ale krásne zrozumiteľný a potom zrazu bum a nič mu nerozumieme. :(
Ten zápach z nosa už asi pomaly ustupuje, už to nie je aké intenzívne ale naďalej ho bolí zátylok. Doktor to spomínal ale myslela som si že to bude tiež len 3-4 dňová záležitosť. No jeho to stále moc bolí, neviem mu bez plaču pretiahnuť tričko cez hlavu :( počkám teda ešte na ten 14.deň a potom budem volať doktorovi.... či je to ešte stále ok

kapokapo
13. máj 2017

@katka708 ahoj Katka, my sme s malou druhy tyzden po operaci a mame to iste...krasne cisto rozpravala a teraz jej nerozmiem ani vetu...som zufala...prosim, ako ste dopadli?

katka708
14. máj 2017

@kapokapo našťastie sa to po týždni upravilo. Učiteľka v škôlke ma utesovala ze je to skôr podvedoma reakcia na zásah v nose. Teraz ma ale trápi ze zas rozpráva ako keby s plným nosom. Teda rovnako ako keď cez nos nenechal. Síce zrozumitelne ale.....Pri tom cez nos vie vydýchnuť. Aj v noci nim dýcha....asi nás ten logoped neminie.... Všimla som si to tak po mesiaci.....
Držím palce nech je to u vás čím skôr v pohode. Daj potom vedieť.

maslenka47
14. máj 2017

@katka708 pravdepodobne ma upchate prinosne dutiny alebo opuchnutu nosovu sliznicu ale nie az tak, ze by nevedel vydychnut. Na vasom mieste sa miesto logopeda pytam na alergologiu

kapokapo
14. máj 2017

@katka708 ahoj, dakujem....celkom si ma potesila, nasa je v utorok presne to budu 2 tyzdne po operacii.... rozprava fakt katastrofalne...predtym sme chodili na alergologiu, ma lieky na imunitu, stale chora , plus chrapanie aj pri hre, ked sa sustredila, nosovy hlas.....teraz je ten hlas o 600% horsi plus aj vyslovnost...och...hadam to prejde...

katka708
14. máj 2017

@maslenka47 no alergia ma teda nenapadla. o mesiac sme objednaný na testy k imuno-alergologičke tak ak to neprejde, skonzultujem to s ňou. ďakujem..

janulienkaa28
17. máj 2017

@kasyra Ahojky,nezachytila som nejak ze mi dosla sprava,tak az teraz reagujem.S tymi chorobami je to tazko,pretoze ona je chora ked pride do skolky,pretoze je tam plno chorych deti takze sa ani necudujem ,je tam 3 dni a koniec .Ale ona mi uz v noci chrapala a povacsinou len pusinkou dychala a v tom jej to pomohlo urcite.Ale kazdopadne ked ide do skolky je znova a znova chora.Takze sme doma bohuzial ani do skolky teraz momentalne nechodi,riesime imunologiu ...ale velmi ma to hneva lebo ja ju tam dam zdravu a pride mi o 3 dni chora a nevieme sa z toho dostat pokazde min 3 tyzdne.😢ked je doma je ok.

kasyra
Autor odpoveď zmazal